Skocz do zawartości
IGNORED

Akai cd-79 - info?

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

=> Piotrek608

A disco nie łamie zasad ?? Oto próbka jego chamstwa:

"Jestes zwyklym gnojem ktory szuka zadymy. A takich traktuje w sposob westernowy: najpierw daje w ryja a potem pytam o co chodzi. Jestes imbecylu na forum od wczoraj i prowokujesz. Kiedys moze sie to zle skonczyc. O twojej inteligencji najlepiej mowi kretynski nick".

".

pkt 10 regulaminu.....żenada....forumowicz z takim stażem....

Disco (ten prawdziwy) No sandra to u mnie w domu to kultowa jest:) Słucham wielu rzeczy z tamtych czasów ogólnie lata 80 to moje ulubione klimaty.

Na jesień się do Ciebie zgłoszę to coś mi wypalisz do słuchania w długie jesienne wieczory:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witam Lukasz. Porownywalismy z Avatarem Twojego CD 73 po upgrade do CD 79. Nie wiem co zadecydowalo ale prawdopodobnie lepsze DACs ze CD 79 zagral lepiej. Roznica dotyczyla sceny i naturalnosci brzmienia. CD 79 odtwarzal bardziej realnie detale i gral szerzej. jesli chodzi o bas to CD 73 po upgrade mial niewielka przewage. Sam jednak zauwazyles ze ten egzemplarz CD 73 swietnie brzmi. Jestem pewien ze zmiany jakie szykuje adamhiend (glownie clock z tego co pamietam) uskrzydla tego cdeka. Pamietam tez porownanie tego egzemplarza CD 73 z Musicalem A 5 i Coplandem CDA 822. Panowie w Top HiFi byli mocno zdziwieni jak potrafi zagrac dobry choc leciwy cedek po fachowym upgrade. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ok zyzio jestem nerwowy tylko ciekaw jestem jak ty zachowalbys sie gdyby ktos w chamski sposob probowal cie obrazac? ktos kogo nie znasz kto przychodzi znikad... chcialbym widziec twoja reakcje...

Discomaniak71 no jest chłop troche w gorącej wodzie gotowany, ma ciety język i nie dziwie sie mu ze troszke sie zagotował..ale jestem pewnien ze brak Disco na forum zakonczył by sie dla nas całkowita degrengoladą...Zyzio daj spokoj

disco71>

gdzie obraziłem Cię w chamski sposób? Oczywiście w pewnym sensie była to prowokacja, jak zauważył zyzio - a wyszło to co musiało wyjść. Zresztą nie ja pierwszy się o tym przekonałem, przykłady można by mnożyć.

Nie ma co - fajnych kształcimy nauczycieli.

Co do pytań o źródło - im lepsze źródło tym mniej problemów z konfiguracją, tym większa szansa na to że zagra ze wszystkim - o czym niejednokrotnie się przekonałem. Ot choćby NOS Petera z dobrym transportem - gra ze wszystkim. No tak ale przecież chodzi o AKAI;-)

Piotrek608, 17 Maj 2006, 09:52

>Discomaniak71 no jest chłop troche w gorącej wodzie gotowany, ma ciety język i nie dziwie sie mu ze

>troszke sie zagotował..ale jestem pewnien ze brak Disco na forum zakonczył by sie dla nas całkowita

>degrengoladą...Zyzio daj spokoj

Widzisz, niektórzy, jak na przykład TY, niezabiegając o to są poważani przez ludzi, niektórzy mimo że zabiegają nie, ot co. Nie sądze żeby pojawił się na forum np. Pietrek806.

A może nie jest to działanie przeciw disco71, tylko dla niego. Może zda sobie sprawę z pewnych rzeczy;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem czy musialo tak wyjsc. Zalezalo od tego jak to zrobisz. Gdybys w sposob mniej zlosliwy bez prowokujacego nicka po prostu zapytal i wdal sie w polemike nie byloby zadnych inwektyw. Tymczasem twoim zamiarem od poczatku wejscia na to forum bylo dogryzienie mi.

Co do Akai: w poprzednim systemie gral zupelnie niezle. Potrzebowal tylko cieplejszego kabelka. Mialem zamowiony Tara Labs Prism 5500i u dirta31 ale przypadkowo trafil sie inny wzmak i zostal. Dlaczego napisalem ze do sprzedania? Mialem zamowionego Pioneera PD 93 i czekalem na odbior ale niestety jak sie mozna domyslac w takim cedeku musialo cos lezec. Lezal laser. A po moich przygodach z PD 9300 sprzed paru lat wolalem nie ryzykowac.

Gdybys normalnie zapytal udzielilbym normalnej odpowiedzi jak powyzej - ta prowokacja nie byla potrzebna. Zwlaszcza ze nie znales odpowiedzi na pytanie dlaczego tak jest i mogles jedynie opierac sie na domyslach.

PS NOS DAC Petera tez idealny nie jest i nie gra w kazdej konfiguracji. Np u Bubera zupelnie nie gral.

Dzizas disco, czy Ty masz pełnie władz umysłowych? W pierwszym wpisie w tym wątku napisałeś:

"Zapytasz pewnie czy sprzedaje swojego... Nie - nie sprzedaje. Pasuje do mojego obecnego zestawu. Pogra jeszcze jakis czas. Potem pewnie czeka go upgrade..."

To chyba tak jak z Siltechem London, którego kiedyś kupowałeś dla "kolegi";-))

Co do NOSa - słuchałeś wersji premium? Czy może nie słuchałeś a tylko słyszałeś?

Rafał - zegar z osobnym zasilaniem to ostatnia rzecz na jaką czekam, a raczej adamhiend, ale zapytaj adama, co w nim zrobił do tej pory po tym, jak zakończył upgread jeszcze dla Avatara- było trochę tego:)

Pozdrawiam

discorelax17

"Co do pytań o źródło - im lepsze źródło tym mniej problemów z konfiguracją, tym większa szansa na to

>że zagra ze wszystkim - o czym niejednokrotnie się przekonałem"

Wydaje mi się, że nie masz racji. Często drogie źródła są wybredne i musisz sie napracować aby je dobrze sparować ze wzmakiem i kolumnami. To samo się tyczy innych drogich elementów toru. Jak Ci się nie uda, to po prostu wtopisz sporo kasy w sredni dźwięk...

Gorsze źródła grają ze wszystkim, bo cokolwiek byś nie podpiął, to pewnej granicy jakości dźwięku nie przeskoczysz, i pewnie dlatego może się wydawać, że to zawsze dobrze gra..

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przemo oczywiscie masz 100 % racji a przykladem moze byc Twoj Krell ktory nie zagral z kolumnami na Fostexach kompletnie za to z B&W gra miodzio. Nie pamietam nazwy kolumn z ktorymi - mimo potwornej ceny - Krell nigdy nie zagra... Moze mi przypomnisz? Pozdrawiam.

PS Takie "chybione" konfiguracje mozna mnozyc.

discorelax17 - nie sluchalem wersji Premium NOSa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

lenam przez kilka lat naszej znajomosci na moich oczach adamhiend zrobil dziesiatki takich upgradow dla wielu moich znajomych i nie tylko - takze dla obecnego na tym forum Avatara - dlatego Ci go polecilem

uwazam ze facet wie co robi - kazdemu moze sie przytrafic wpadka jednak moje zdanie jest inne: na podstawie tego jak dlugo go znam i mojej skromnej oceny jecgo fachowosci uwazam ze to nie jego wina

aczkolwiek w szczegoly nie mam zamiaru sie zaglebiac bo jak napisalem wyzej czlowiek z natury jest omylny i kazdemu moze sie przytrafic wpadka nawet jesli to jest pierwsza i jedyna

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znam troche Twoj gust i nie sadze... Raczej jak cos doceniasz to jest w tym duzo obiektywizmu. Znam mniej wiecej Twoje preferencje - choc dosc mocno mnie zdziwil fakt ze ostatnio przyznales sie do lekkiego zwrotu w strone tego charakterystycznego ciepelka w brzmieniu... Ale kazdy ulega przemianom. Ja tez. Pozdrawiam.

>discomaniac71

Ależ ja do Ciebie nie mam najmniejszego żalu. Wiem, że chciałeś pomóc i doceniam to. Wszyscy chcieli jak najlepiej (no, prawie wszyscy), a wyszło jak zawsze. Mój CD jest już zdiagnozowany przez rzeczoznawcę i to, co zrobił adamhiend nijak się da wybronić. Nie wiem, co mu się stało. To był po prostu "downgrade" za kwotę, jaka pozwala kupić niezły odtwarzacz. EOT.

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.