Skocz do zawartości
IGNORED

Płyn do czyszczenia płyt Neotech

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie otrzymałem próbkę tego cudownego płynu - jet przeźroczysty, w miarę pachnący i wygląda jak woda z atomizerem ;-) Na razie testuję - wrażenia wkrótce - na pewno nie dzisiaj, bo akurat mój system gra w tej chwili na 110 % swoich możliwości (po prostu to jest jeden z tych dni, o których nie raz pisano na forum) i wrażenia mogłyby być błędne ;-)

To stwierdzenie mi sie podoba najbardziej:

"Płyn wyselekcjonował mój dobry znajomy audiofil znany i ceniony w Polsce !"

ROTFL

i jeszcze fragment ogloszenia dystrybutora:

"Wydaje nam się że zły wzmacniacz, cd, kolumny, okablowanie a to zwykła płyta nam zawadza ! Płyn ten oczyszcza dźwięk"

Zaraz , nie łapię: to oczyszcza płytę czy dźwięk?!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widać płyn staniał prawie 50 zł :)

Co do jegho działania - to ja nie mam porównania z innymi takimi wynalazkami, ale płyty nie niszczy, nie zostawia smug, ma właściwości antystatyczne, a dźwiek wydaje się być bardziej spójny, gładki - nie jest to jakaś powalająca różnica, ani przeskok o 1 klasę, ale muza brzmi bardziej słodko - muszę jednak nieco więcej testów porobić, aby mieć pewność, bo być może system po prostu miał wczoraj i przedwczoraj idealne warunki do grania - choć robiłem też test przed i po aplikacji, jednak nie był to test ślepy ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wygląda dokładnie tak jak płyn Furutecha ;)

Ukryta Zawartość

Ktorys z cedeków Densena mial system rozladowywania ladunkow elektrycznych z plyty

w polu magnetycznym, to moze i mialo sens.

na zdrowy rozsadek duza korekcja bledu urzadzenia wprowadzi wiecej znieksztalcen niz "brudna" plyta.

przeciez do cholery laser sluzy do odczytu danych....

Poza tym plyny i myjki prznosza super efekt w przypadku winyli (Knosti),

choc szczerze mowiac znajomy zrobil sobie forumowa miksture za 10 zeta,

ktora lepiej czysci od oryginalnej knosti za 89zl.

Co do Furutecha:

"4. This product is a purely natural liquid, which is odorless, tasteless, colorless and totally harmless."

(pewnie izopropanol z wyselekcjonowanej, audiofilskiej partii przechowywanej w cieklym azocie:))))

Ty zyzio piszesz, "ze jest w miare pachnacy": czyli kupiles wode kolońską?!:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Normalnie próbka jest płatna !

Ukryta Zawartość

>zyzio

nie wiem czy wiesz, ale jesteś tzw. trendsetterem,

którego wykorzystuje się do tzw. virus marketingu.

niektóre firmy, liczące na duży ruch w interesie,

nie mające nakładów na profesjonalną reklamę

kochają i wyszukują wręcz tego typu osoby -

generujące trendy, będące "liderami opinii".

Ten wątek jest tego modelowym przykładem.

Witam !

"Pavulon" - mylisz się i to bardzo !

Zyzio otrzymał płyn gratis ponieważ spodobało mi się jego podejście do całej sprawy ! - wcale nie musiał opisywać wrażeń odsłuchowych na forum, mógł zostawić opinie dla siebie - ale chciał !

Reklamy nie potrzebujemy, ponieważ płyn i tak się dobrze sprzedaje, a to że na allegro niema wylicytowanego żadnego produktu to nieznaczy że cała sprzedaż stoi w miejscu, wręcz przeciwnie !!!

Doskonale zdaję sobie tego sprawę od początku, gdy tylko przeczytałem ten opis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i potem czytając wypowiedzi Sławka, a na koniec płyn staniał cudownym trafem o 50 zł......mimo, że sprzedano już setki buteleczek...co nie zmienia faktu, że jakieś tam właściwości ma (antystatyczne na 100 %), chociaż być może jakbym popsikał zwykłą wodą i tak po prostu umył płytę...wcale nie byłoby ani gorzej ani lepiej ;-)

Ukryta Zawartość

Nie twierdzę że płyn jest najlepszy na świecie, każdy ma inny sprzęt a szczególnie ucho !!!

Właściwości ma dobre, dźwięk naprawde się zmienia nie o klase wyżej tak jak ocenił to zyzio ale zmienia !

Cena jak za buteleczke 15 ml jest dobra bo płyn starcza na kilkadziesiąt aplikacji ! - w porównaniu do innych firm które "jadą " na swojej marce to niejest ściema ! Płyn może przewyższa trochę ceną od znanych firm ale starcza na dłużej i faktycznie coś daje !

W większości u audiofili grają pieniądze - myśli że wydał 5000 zł. na kabel i już ma końcowy High-End, tak niejest bo można kupić coś 10 razy taniej co będzie 10 razy lepsze !!!

Proszę się dobrze zastanowić nad moją wypowiedzią !

Pozdrawiam

>S.G. NEOTECH,

>"Pavulon" - mylisz się i to bardzo !

>Zyzio otrzymał płyn gratis ponieważ spodobało mi się jego podejście do całej sprawy ! - wcale nie

>musiał opisywać wrażeń odsłuchowych na forum, mógł zostawić opinie dla siebie - ale chciał !

Tak, oczywiście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.