Skocz do zawartości
IGNORED

AN Conquest - szanse powodzenia

pawcio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym na początku zainwestował w inne elementy o których pisałem wcześniej. Dławik ma napewno wpływ na dźwięk jednak jest dzewo upgradeów(wpływu jakości elementów na brzmienie) tylko że zaczynamy od szcytu i schodzimy w dół i im niżej tym więcej możliwości ale i zmiany mniejsze:)

to jeszcze was troche pomęczę pytaniami :-)

1. Kto zna (najlepiej za słyszenia) transformatory Pana Ogonowskiego?

cenowo na wet fajnie to wychodzi w porównaniu do znanych marek ale nie wiem jak z jakością. podobno bardzo dobre trafa. załączam foto.

2. Podobno single-enden gra zawsze dużo ledpiej od parallel single-ended.

i jak z tym jest? czy ktoś porównywał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

--> pawcio

Jeżeli chcesz wydać 120 Euro na koplet 300B EH, to proponuję dołożyć jeszcze trochę i kupić komplet Full Music 300B za 166 Euro w www.jacmusic.com. Lepiej (albo po prostu inaczej) to już tylko Full Music Mesh.

Sam przymierzam się do kupna, gdyby zebrało się nas kilku możnaby zrobić zamówienie zbiorowe.

>pwit1

orientowałeś się jakie są koszty przesyłki z jacmusic?

może warto nawet we dwójkę ściągnąć? zawsze to koszty na dwóch.

tylko ciągle nie wiem SE czy Parallel SE?

300B ma w ofercie RCM z Katowic, ale czy taniej?

Zobaczcie

Ukryta Zawartość

s

Ukryta Zawartość

Pawcio, Pwit:

Nie trzeba płacić 100pln za przelew. Wystarczy zarejestrować się na www.moneybookers.com (darmowe). Ja tak zrobiłem, ściągając lampki z jacmusic :) Można jeszcze PayPalem, ale 1) PayPal ciągnie haracz od przesyłu (moneybookers nie), 2) PayPal w Polsce jest ciągle wykastrowany (moneybookers nie). Popierajmy lepszych, nie popularniejszych! :)

--> Marcin (g)

Dzięki za info. Spróbuję się wgryźć w temat.

A przy okazji - miałeś może okazję porównać jak sprzawują sie Full Music'i na tle innym lampek, np. moich obecnych JJ.

Z 300B znam (=słuchałem u siebie) tylko chińskie 300B (z logo AN), a teraz używam 300B EHG. Bardzo mnie kusi, by spróbować TJ 300B z litą anodą, tym bardziej, że 166E/para to całkiem znośna cena, ale niestety chwilowo mam inne wydatki ;) 300B JJ owszem, słuchałem, ale w cudzym wzmacniaczu, więc nic sensownego o nich nie powiem. Słyszałem natomiast, że mają sławę bardzo awaryjnych.

Aha, uwaga: Jac ostrzega na swojej stronie, że mesh'owych 300B TJ'a nie można stosować w każdym wzmacniaczu ze względu na mniejszą dopuszczalną moc emisyjną (300B TJ solid są ok); np. do AN te lampy się nie nadają.

patefonik, 13 Cze 2006, 16:09

>"Podobno single-enden gra zawsze dużo ledpiej od parallel single-ended"

>to posłuchaj questów i conquestów.......

>bzdura !!!

nie mówię że nie. po prostu nie mam wystarczającego osłuchania takich wzmacniaczy więc zasięgam języka.

a stwierdzenie, że SE gra lepiej od PSE przytoczyłem po wymianie korespondencji z Panem M. Parvi

cyt.

" PSE nie ma sensu. SE brzmi duzo lepiej, chyba, ze jest problem z glosnikami ich skutecznoscia (...)"

serwisuję znajomemu wersję AN z równoległymi 300B-piękne monobloki-łatwy dostęp.Zrobiłem w życiu wiele konstrukcji lampowych i tranzystorowych.Ostatnio popełniłem kilka różnych układów SET oraz układy z równoległymi triodami.Efekt jest taki,że właściciel AN zmusił mnie do wykonania 2 kompletów wzmak + RIAA na lampach i w końcówkach pracuje ???????6C33C!!!!!!! Znakomita lampa audio za śmieszne pieniądze.Jeżeli ktoś ma ochotę na naprawdę fajny sprzęt to polecam stronę Erno Borbely www.borbelyaudio.com zakładka special articles.A co do pomysłu budowania kopii AN-popieram.Na początek polecam trafa z TELTO lub lepsze P Ogonowskiego.Andrzej P.S. Nie wszystkie elementy w AN są takie super jak trafa -jest tam wiele elementów w cenie kilku zł za szt/w tajemnicy powiem że z za wschodniej granicy/.

--> Marcin (g)

No i jestem po rejestracji na moneybookers - rzeczywiście fajna sprawa - koszt przelewu do Niemiec to 0,5 Euro + 0,8% różnicy kursowej. Czas zamówić lampeczki. Zdecyduję się na Full Music z litą anodą - jakby nie liczyc jakieś 80 Euro mniej niż wersja mesh.

Jeżeli jest tak jak tu piszą www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1201/300b/index.html szykuje sie uczta.

Coś nie tak z linkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pwit1:

Jak osłuchasz, opisz wrażenia, jestem tych baniek bardzo ciekaw, może kiedyś też sobie kupię...? BTW. Teraz, jak piszesz, używasz JJ. Próbowałeś jakichś innych?

Pzdr, M.

--> Marcin (g)

Moja przygoda z 300B zaczęłą sie całkiem niedawno (aczkolwiek z lampami wogóle trwa juz jakis cza), więc na razie słuchałem tylko JJ i Cetron. Porównując - JJ jest ostrzejszy, dynamiczniejszy z mocniejszym basem, Cetron - delikatniej, z nieco ładniejszą barwą i delikatniejszą górą. Zobaczymy co pokaże Full Music - kupię je w ciemno.

->pawcio

PS. Głośniki to raczej podstawa i nad nimi bym się zastanowił w pierszej kolejności - bo poszukując kolumny pod Zena 9 o podobnej mocy napotykam na przeszkody:(

Raczej bym zaproponował tytuł wątku " Kolumny pod fajne wzmacniacze o mocy 8-15W";) będzie więcej zainteresowanych

Pawcio:

Żaden ze mnie elektronik, ale coś kojarzę, że po wyprostowaniu napięcie podskakuje o jakieś 1,41 raza. Nawet uwzględniwszy spadek napięcia na diodzie (elektronowej, ok. 40V), to dalej zostanie z 600V, czyli chyba trochę sporo... Najlepiej zagadnij o to jakichś mądrzejszych ode mnie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.