Skocz do zawartości
IGNORED

Wizyta u McGyvera

StyQ

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster, 31 Maj 2006, 10:43

No nie składa . Ale to dobrze . Ktos kto kupi jego produkt moze go zawsze oddac do prawdziwego specjalisty , który zrobi prawidłową zwrotnice .

Wiesz, w tym szaleństwie jest metoda ... za około 3kPLN dostajesz 4 Vify , dwa morele , dobrze zrobione obudowy ,wytłumienie , okablowanie itd. A potem do Albeckiego po zwrotnice i gra !

Chciaz ja nie wiem ile te Minas costam kosztują . Ktoś wie ?

...there is no spoon...

lancaster, no ale ja tego nie zaczelem :D teraz to mnie sie nie bedzie winic tylko za koklusz i gradobicie ;)

>Nawet kiedy rozmawiałem z Adamem, to mówil, że pisał do Lukara w sprawie wątku sponsorowanego i

>czeka na odpowiedź.

No no no... przelew tak dlugo idzie? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Chciałbym podzielić się z Koleżankami i Kolegami radosnymi wieściami o Koledze arturzep, słyszałem bowiem, że to nie tylko świetny gość, przystojny i jakże męski, ale również - co tu kryć - wybitny fachowiec w dziedzinie budowy zespołów głośnikowych, z ogromnym doświadczeniem, a przy tym wiedzą, wyczuciem, starannością oraz konsewencją w realizacji zamierzonych celów, choć doszły mnie słuchy, że umie też wybornie gotować, tak potrawy rodzime, jak i z ezotycznych dla nas kręgów kulturowych, co - jak wiadomo - nie jest sprawą łatwą, a jednak Kolega arturp, budując swoje znakomite kostrukcje zespołów głośnikowych, znajduje ponoć czas, aby oddać się sztuce kulinarnej, co w zestawieniu z jego wspomnianymi zaletami, urokiem osobistym i pewnym powabem czyni zeń postać ze wszech miar wybitną, o czym mimochodem chciałem Was poinformować, choć osobiście Kolegi arturap nia znam, a żałuję.

zwolennik łagodności

lenam, 31 Maj 2006, 10:56

Wzruszyłem się , szczególnie tym kawałkiem>przystojny i jakże męski< . Jednak nie pojąłem intencji tego wpisu. Jesli jesteś z Warszawy lub okolic to zapraszam na piątkowy odsłuch moich głosników na revelatorach i odtwarzacza Cambridge Audio CD3 modyfikowanego przez magazyniera . Jeszcze kilka osób chce przyjść ale pomieszczenie to 15m2 .

Scheamaty zwrotnicy i wskażówki do budowy za darmo , nie parzę kawusi i nie robię kanapek( nawet nie piję kawy) natomiast piwo i ciaska ( zwyczajem zaczerpniętym z KAiM ) zawsze mile widziane . Warto zabrać swoje płyty a może wzmacniacz lub odtwarzacz do porównań . Z przyjemnościa dzielę się wiedza a w zamian oczekuję szczerych opinii i wymiany informacji o sprzęcie audio.

Tymczasem idę troche popracować .

...there is no spoon...

Arturp to prorok jakiś, czy co? Nigdy nie słuchał moich kolumn, a z góry wie że nie grają dobrze. Znamienne, że zawsze krytykują tylko ci, co nie słuchali.

A stolarkę robimy wspólnie z Grzegorzem. Fornirowanie natomiast zlecamy naszym kolegom dysponującym odpowiednim pomieszczeniem. W małym mieszkanku w bloku to raczej niewykonalne.

Pytałem Lukara o wątek sponsorowany. Nigdy nie dostałem żadnej odpowiedzi, choćby "ugryź się w dupę". Wnioskuję zatem, że Lukar nie chce z jakichś powodów zarobić. Niemniej jestem zawiedziony brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi.

>arturp

Dzięki za zaproszenie, niestety z Krakowa mi za daleko.

Intencja była dość banalna: pokazanie, że łatwo zaszczepić komuś syndrom "wątku sponsorowanego", nawet bez jego woli i wiedzy. Padło akurat na Ciebie, daruj, mogło być paru innych. Bez złej intencji. Po prostu sprawa z McGyverem nie jest ani tak prosta, ani tak oczywista, jak z przekonaniem twierdzą tu niektórzy. Ja Adama nie bronię, ani mi brat, ani swat, tylko wolałbym więcej rzetelności i dobrej woli w naszej forumowej aktywności werbalnej. Zaglądam niekiedy na takie czy inne forum obcojęzyczne - takich rzeczy jak tutaj nie uświadczysz. Przykre.

zwolennik łagodności

Mistrzu, zgadzam sie z tym, ze jak arturp nie sluchal mistrza konstrukcji nie powinien krytykowac...

>Znamienne, że zawsze krytykują tylko ci, co nie słuchali.

Nie krytukuje konstrukcji mistrza, tylko nieformalne forumowe mistrzostwo marketingu :)

>Pytałem Lukara o wątek sponsorowany. Nigdy nie dostałem żadnej odpowiedzi, choćby "ugryź się w

>dupę". Wnioskuję zatem, że Lukar nie chce z jakichś powodów zarobić. Niemniej jestem zawiedziony

>brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi.

Coz, niestety admin tez jest przeciw mistrzowi :P Z utesknieniem czekam na dalszy ciag niekonczacej sie opowiesci, co teraz bedzie? Odsluchy McGyvera u Goski? (z jakiegos postu discomaniac'a ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

bo mentalnosc polska jest taka ze nawet sąsiad ci nie pomoze tylko cie jeszcze przy przeprowadzce deski zapierd..li na korytarzu.jak w ktoryms topicu ponizej.

po pół roku siedzenia na forum pomocy nie uzyskałem zadnej praktycznie only porady -zgłoś sie domnie cos wybierzemy z mojego sortu.po miesiacach siedzeniach sam sie wziałem do roboty i teraz sam pomagam jak moge i wklejam z netu jakies zwrotnice projekty, co ciekawe jestem czasem opierdala.y za to ze wg masterów nie to wklejam co powienienem,ale zeby ktorys sie sam pofatygowal i rzucil co jest zle co poprawic to jakby g..o patykiem ruszyc tak sie do tego przykladają.wiem ze nowi sa jak nieudaczne dzieci w szkole chodza po omacku ale k..wa szukaja,chcą!....

Arturp, jeden forumowy kolega, którego wpisów ponoć nie czytujesz prosił mnie, zebym Cię zapytał czy/gdzie opublikowałeś projekty kolumn/zwrotnic na ktore to projekty po Twoich obietnicach ów kolega tęsknie czeka.

Jak napisał:

"Może przegapiłem te wpisy, jeśli tak to przepraszam ale jak tak jest to poproszę o linki do nich."

Pozdrawiam

janek_dolas, 31 Maj 2006, 11:42

>bo mentalnosc polska jest taka ze nawet sąsiad ci nie pomoze tylko cie jeszcze przy przeprowadzce

>deski zapierd..li na korytarzu.jak w ktoryms topicu ponizej.

A żebyś wiedział. Mnie zapieprzyli deski nie tylko z korytarza, ale również i z piwnicy, razem z rowerem. Na koniec nasrali na środku i potłukli żarówkę.

Dla rozladowania male video z odsluchow u McGyvera ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Koledzy! Błąd, nie błąd ten wątek. Jedno chciałem wyrazić. Że że są ludzie w naszym "uprzejmym" kraju (to widać po niektórych wypowiedziach z tego wątku), którzy chcą pomóc niedoświadczonym.

Duzo się dyskutuje w tym wątku. Taka mentalność polaka. I co? W kraju dalej jak widać. tylko duuuuużo się dyskutuje.

A teraz dla naprwdę zainteresowanych:

Chodzi o projekt obudowy podobny do Minas, jednak do samodzielnego montażu.

Głośniki 2 x MDT 29 i 4 x M18WH

Porady dotyczyły samej obudowy, jak ją złożyć, ile odczekać (to co wiekszośc już z kolegów wie). No i czy fornirować przed złożenień kolumn (w profesjonalnej firmie w jarocinie, m2 forniru z olchy z mdf 22mm za 62 zł juz na gotowo)

W tej samej firmie sam liść olchy 1 m2 - 9 zł netto.

Pan Adam proponuje, żeby fornirować po złożeniu kolumn. Powód MDF pracuje jeszcze, jeżeli nie jest wysezonowany. dzwoniłem do tej firmy i się pytałem w dziale technicznym. Powiedzieli, że MDF sa wysezonowane, bo od nich biora gotowe MDF fornirowane i robią meble

Tną też formatki z MDF

Natomiast co do odsłuchu, to nie miałem duzo czasu, jak pisałem na początku. Porównałem dwa zestawy:

Jeden przerobiony chyba z Tonsili a drugi to Minas Anor Standart

To tyle. Myślę, że mnie za to, co tu napisałem nie zjedzą inni z forum. Bo jak na razie, to 'nowym' tylko niektórzy chce pomóc, tylko się ośmiesza (niektórzy) Panowie, może trochę wyrozumiałości i dobrej woli.

Pozdrawiam

lenam

szkoda

lancaster

ten ,, kolega " to może byc tylko jaro4444 ( jakoś tak ) bo to jedyna osoba , której wpisy ignoruję na forum ale nie wiem nawet o które głośniki chodzi bo zrobiłem ostatnio pare sztuk

...there is no spoon...

Arturp--->

"ten ,, kolega " to może byc tylko jaro4444 ( jakoś tak ) bo to jedyna osoba , której wpisy ignoruję"

Dodanie "( jakoś tak )" świadczy tylko o tym, że jesteś po prostu niewychowany i próbujesz okazać swoją arogancję. Każdy ma swój sposób na życie.

Zadałem Ci proste i konkretne pytanie a odpowiedź była jak zwykle wymijająca. Zapytam inaczej:

"Czy gdziekolwiek opublikowałeś schemat zwrotnicy (Twojego autorstwa a nie ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), rysunek obudowy lub kompletny projekt kolumn?"

Pytam o to bo kilkukrotnie to obiecywałeś. Czyżby te obietnice były bez pokrycia?

Proszę Szanownych Kolegów o zacytowanie tego pytania (lub całego wpisu) koledze Arturpowi ponieważ mnie ponoć ignoruje. Pewnie dlatego, że pytam go o rzeczy niewygodne dla niego a kolega Arturp nie odpowiada na pytania tylko nabija się z innych bo to nic nie kosztuje.

Pozdrawiam wszystkich i proponuję zachować dystans do osobistych krucjat niektórych kolegów z forum.

Ukryta Zawartość

Jaro444

Arturp--->

"ten ,, kolega " to może byc tylko jaro4444 ( jakoś tak ) bo to jedyna osoba , której wpisy ignoruję"

Dodanie "( jakoś tak )" świadczy tylko o tym, że jesteś po prostu niewychowany i próbujesz okazać swoją arogancję. Każdy ma swój sposób na życie.

Zadałem Ci proste i konkretne pytanie a odpowiedź była jak zwykle wymijająca. Zapytam inaczej:

"Czy gdziekolwiek opublikowałeś schemat zwrotnicy (Twojego autorstwa a nie ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), rysunek obudowy lub kompletny projekt kolumn?"

Pytam o to bo kilkukrotnie to obiecywałeś. Czyżby te obietnice były bez pokrycia?

Proszę Szanownych Kolegów o zacytowanie tego pytania (lub całego wpisu) koledze Arturpowi ponieważ mnie ponoć ignoruje. Pewnie dlatego, że pytam go o rzeczy niewygodne dla niego a kolega Arturp nie odpowiada na pytania tylko nabija się z innych bo to nic nie kosztuje.

Pozdrawiam wszystkich i proponuję zachować dystans do osobistych krucjat niektórych kolegów z forum.

Ukryta Zawartość

jaro4444 i czubekst-ce to ta sama osoba .

No to widac nie tylko McGyver ma klona .

Jako dowód załączam skopiowany tekst wysłany przez jaro4444 jako wiadomośc prywatna Cytuję :

,,http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=26539&p=1#k

wpis z 9.34.

Proszę ustosunkuj się do tego wpisu. Możesz nie darzyć mnie osobiście sympatią - z pełną wzajemnością, ale polemikę na pewnym ludzkim poziomie możemy prowadzić.

Pozdrawiam "

Nie dośc ,że głupi to jeszcze nieuczciwy .Ja ma z toba polemizować ?

A jesli ktoś chce schemat albo bezpłatne pomiary , czy cokolwiek w sprawie budowy głosników to proszę pisac na maila lub zapraszam do mnie .

Kto zamiast farmazonic i zmieniac nicki zwrócił sie do mnie o pomoc ten ją otrzymał . A schematy zamieszczam na forum tylko wtedy gdy ktoś poda o jaki schemat chodzi - jakie głośniki i oczywiście tylko wtedy gdy coś na nich robiłem sam lub mam dane od innych .

...there is no spoon...

Arturp --->

Czy jesteś naprawdę upośledzony umysłowo czy też jak zwykle celowo próbujesz przekręcać fakty i obrażając rozmówcę zejeść z tematu? Czy Lancaster to też ja? Prosiłem go celowo o zadnie Ci wczesniej pytania w moim imieniu. Wiedziałem, że starasz się ignorować moje wpisy więc poprosiłem kogoś o skopiwanie go, byś go widział. Ponownie to czynię teraz, aby dotrło do Ciebie o co mi wreszcie chodzi.

Zarzucasz MG oszustwa, żerowanie na forum, brak kompetencji, krętactwa i wszystko co najgorsze. Ok jak jest naprawdę niech sobie ludzie sami ocenią. Ja nadmienię tylko tyle, że postać Graftona nie była czymś co zasługuje na chwałę...

Ale teraz konkretne pytanie i uwagi do Ciebie:

Wielokrotnie kreowałeś się na jedynego rzetelnego i uczciwego twórcę DIY. Do tego kompetentnego. Wysuwałeś nam przed oczy przykłady zachodnich stron audio, gdzie ludzie dzielą się wynikami swojej pracy, publikują bezinteresownie wyniki swoich, często wieloletnich doświadczeń. Dlatego skoro innym zarzucasz interesowność i żerownie na innych to sam nie publikujesz wyników swoich doświadczeń? Obawiasz się krytyki czy udostępnisz je tylko tym, którzy "zmodyfikują Ci CD". Masz bezapelacyjnie prawo do zachowania ich dla siebie ponieważ włożyłeś w nie pracę, czas i pieniądze. Jednak skoro tak to nie zarzucaj innym, że postępuja tak samo.

Nie mam nic osobiście do Ciebie, poza tym, że nie podoba mi się Twoje podejście do innych osób - arogancja i próbowanie za wszelką cenę udowodnić, że są idiotami.

Po wcześniejszej ostrej wymianie zdań wyciągnąłem do Ciebie rękę - odrzuciłeś ją. Cóż Twój wybór. Ale to, że zarzucasz mi nieuczciwość świadczy o naprawdę o Twoim zaślepieniu i chyba celowej próbie kreowania wymyślonych faktów.

P.S. Proszę kogo kolwiek o zacytowanie powtórnie tej wypowiedzi by dotarła ona do adresata. Arturp możesz poza tym sprawdzić u Lukara skąd loguje się czubekst-ce i ja...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.