Skocz do zawartości
IGNORED

Wizyta u McGyvera

StyQ

Rekomendowane odpowiedzi

a może po prostu jest tak, że uczciwi "producenci" mieli małe szanse w starciu z "marketingowymi rekinami" i ich sforami naganiaczy i dali sobie spokój z działalnością na forum (użeraniem się ze sforą).

Teraz jest normalnie - spokój i relaks na forum.

A jak będziemy nadal pilnować jakiś standardów w kontaktach producent - nabywca wkrótce ujawnią się nowi producenci o niebo uczciwszy od dotychczasowych "gwiazd" wypromowanych na forum.

Rynek nie znosi pustki - jest duża kasa do wydania - znajdą się na nią chętni ( i od nas tylko zależy czy uczciwi )

jar, hehe. No dobra opowiem jak to sobie w Poznaniu żartujemy na odsłuchach:))))

Koledzy mi poradzili, żebym otwarł wątek na bocznicy: "Gdzie na wakacje za 8Kzł", "Jaki aparat fotograficzny za 8Kzł" i np. "CD za 8Kzł" równolegle:P To był żart, tak dla wyjaśnienia osobom, które biorą sobie wszystko do serca.

Żarty, żartami, ale to akutrat mnie trochę boli. Wynegocjowałem dobrą cenę za głośniki, za pomiary, a tu taki jubel. Ale i tak ich kocham i głośniki dostaniemy...tylko kiedy? Może sprawy z forum troche mnie zahartowały, a i kasy żadnej nie wpłacałem. Szkoda mi tylko ludzi z forum, że czekają i tych pozwalnianych z Tonsilu, bo niby nie ma kto tego zrobić, ale prawdy od nich się chyba nie dowiemy...

A ja mysle, ze teraz McGyver, konczy zalatwiac sprawy zwiazane z zalozeniem firmy (podobno w Sosnowcu trwa to ponad rok), kupuje domene dla swojej firmy, robi strone z oferta, negocjuje z Lukarem wykupienie watkow sponsorowanych na nastepny rok oraz dostraja swoja aparature pomiarowa do nastepnego wyrobu czyli dobrych monitorkow, ktore beda przebojem sezonu. Dlatego dal sobie spokoj z wpisami na forum. No i oczywiscie pojechal do Macro po kontener kawy tyle odsluchow bedzie w calej polsce (podobno zaplanowal cale turnee, nawet w moim rodzinnym miescie (moze wyjde z tego calo ;) )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

lancaster, jezeli dostane na nie fakture to czemu nie :) Choc wolalbym jakies hajendowe monitory by regisaudio hiend technology gmbh....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A ja myślę,że McG. i grze... w końcu wzięli się za pomiary oem-owych M18WH ,żeby bez "kawy" usłyszeć true stereo.

A sztuki za bardzo odbiegające lądują tutaj ,http://www.audiostereo.pl/ogloszenia.html?id=12043

lancaster, no zobaczymy jak sie sytuacja wyklaruje....

Lukar, panie admin, co jest z watkiem sponsorowanym dla McG!!!!

Narazie widac McG jedzie na urlop wypoczac po ciezkiej pracy :) A po wakacjach totalny atak FIRMY RegisAudio!!! :D

lancaster, to Ty nie wiesz, ze jestem honorowym dyrektorem dzialu PR FIRMY RegisAudio :) Co do Minasow, jak juz wczesniej wspominalem chcialbym jakies hajendowe monitorki :D

foxbat, napewno sie uda, tylko jeszcze nie widzialem/słyszałem hajendowgo monitorka made in RA (to egipski bog słonca, zdaje się?) Jak sama nazwa wskazuje, kulumny grają bosko:)

Bierz w ciemno;)

lancaster, moze oglosimy konkurs na slogan reklamowy RA? Nagroda bedzie uscisk dloni samego Mistrza oraz jednoosobowe zaproszenie na kawe :)

lancaster, 22 Cze 2006, 14:46

>foxbat, napewno sie uda, tylko jeszcze nie widzialem/słyszałem hajendowgo monitorka made in RA (to

>egipski bog słonca, zdaje się?) Jak sama nazwa wskazuje, kulumny grają bosko:)

>Bierz w ciemno;)

Istotnie, highendowe monitory jak dotąd nie powstały, ale bynajmniej nie z powodu braku mozliwości. Raczej z powodu braku zainteresowania. Powstały za to proste dwudrożne podłogówki na highendowych głośnikach. Ponieważ woofer pracuje w małej objętości wydzielonej przegrodą wewnątrz obudowy, to nic nie stoi na przeszkodzie aby taki sam układ głośników zaaplikować w obudowie podstawkowej. Niemniej nie będą to minimonitory. Będą nieco wieksze niż Tannoy M2.

Ciekawa dyskusje na temat hi-endowych monitorkow mozna znalezc tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lancaster, 22 Cze 2006, 15:30

>MG, z braku wątku sponsorowanego myśle, ze śmiało możesz szczególy opowiedzieć tutaj.

Oczywiscie, jesli admin forum olewa chec wykupienia watku sponsorowanego przez McG, mysle, ze nikt nie bedzie czepial sie, zareklamowania tutaj jakiegos nowego produktu McG tu...

• Redaktorzy

teraz dotarłem do tego wątku

Na maila McGyvera z początku kwietnia odpowiedziałem dzień później - nie wiem czy mail nie doszedł czy zginął w zalewie innych maili. Wystarczyło zastosować się do własnej rady z "o mnie":

"Jeżeli nie odpowiem na jakiegoś maila, to proszę o wyrozumiałość, jest to spowodowane dużą ilością nadchodzącej poczty. Można się oczywiście przypomnieć parę dni później."

pozdrawiam

Łukasz

>>Lukar

Nigdy nie dotarł do mnie ten mail. Przeryłem całe archiwum, również antyspama, i nie ma.

Przyznam, że brak odpowiedzi mnie zniechęcił, i nie miałem ochoty pisać ponownie. A tymczasem odpowiedź była, tylko jej nie dostałem. Sorry za zamieszanie, jeżeli możesz, to wyslij mi tego maila jeszcze raz. Moze dostanę jeszcze przed urlopem?

LUDZIE!!

ja to Was za cholerę nie rozumiem!! W sumie na forum znajdę ze 100 (pewnie więcej) cwaniaczków przy których MG (o ile Go w ogóle można nazwać cwaniaczkiem) jest tyci tyci. Żeby nie było na sucho i dało rady niektórym przełknąć ślinę z wrażenia...Wspaniałe projekty zwrotnic o których tutaj napomknęłiście... GDZIE? KTO? Ja pamiętam że Borysgo2 coś usilnie próbuje wrzucać jeśli chodzi o zwrotki ... reszta to jak na lekarstwo. Każdy ma kolumny, ludzi którzy robili pomiary też od cholery a na forum ni ma.. I czego tu się czepiać? MG bez pomiarów, ale pomoże, doradzi za FREE i ani razu mi się nie zdarzyło, żeby na mój mail, jakąś prośbę NIE ODPOWIEDZIAŁ, NIE DORADZIŁ!! A tu piszę do niektórych z jakimś zapytaniem, czy prośbą o coś, co wiem że mają i nagle trach... odpisują że NIE, a najlepiej to poszukaj w sieci, etc etc - normalne zmywanie przeciwnika... Sypnąłbym nickami, ale naprawdę nie chcę nikogo urazić, a bo zaraz będą pretensje itp... zachowam to dla siebie. Ale jednego forumowicza widzę nagminnie atakującego i o nim to chyba nie sposób nie wspomnieć... FOXBAT... Zawsze od ch*ja masz do gadania...powiedz mi gdzie jest jakiś Twój projekt, w którym wątku... nie wiem, cokolwiek - jakaś pomoc czy cuś, będziemy mieli porównanie do MG. I takich osób mogę podać więcej tylko po co? Dla mnie forum to miejsce gdzie ludzie powinni się dzielić a nie rozbijać na grupy. To że każdy z nas ma inne zdanie - wola Wasza, ja też je mam, ale trzymam je dla siebie. To forum w ogóle jest takie jakieś nie w pyte - gadanie o polityce, nagminne kłótnie i to wszystko w wątkach o audio a jes przecież bocznica gdzie można wymieniać swoje poglądy na ten czy inny temat. Jak patrzę na inne fora (np diyaudio.com) to między tym a tamtym jest po prostu przepaść. Zachowajcie swoje poglądy dla siebie albo wyrażajcie je na bocznicy a nie z każdego wątku robicie ostry bajzel, że potem tego się czytać nie chce bo wątek ma 35 stron z czego 30 to takie właśnie pieprzenie.

Ach tak na marginesie - zawsze lubię to powtarzać - Ja McGyvera nie znam osobiście, nie jestem jego idolem ani przeciwnikiem, ale cenię Go za zawsze otwarte chęci w pomocy. Na tym nigdy się nie zawiodłem i to cenię, bo tak powinno wyglądać forum. Jeśli stwierdzę że mam odmienne zdanie na jakiś temat niż MG to spoko, przecież taki projekt elementów do zrotnicy głośników jaki podał MG nie muszę stosować - wolna ręka, kraj demokratów (podobno). Szczerze mówiąc nie interesuje mnie czy wróży z fusów, linii papilarnych, mierzy mikrofonem, czy innymi cudami ... nie jest teoretykiem, a jak widać spora Jego ilość konstrukcji cieszy się dobrym zdaniem, z tych co słuchałem .. moim również i TO SIĘ DLA MNIE LICZY.

a Wy dalej teoretyzujcie....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.