Skocz do zawartości
IGNORED

denon PMA-700V - opinie

andpyk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupić wzmacniacz Denon PMA-700V za 380zł. Interesują mnie wasze opinie na jego temat- proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia kogokolwiek kto miał z tym sprzętem styczność. Czy taka cena jest w miarę przystępna? Czy wzmacniacz naprawde ma taką moc jak o nim piszą? Czy jest awaryjny? Czy brzmienie tego wzmacniacza będzie w stanie mnie zadowolić jeżeli mam specyficzny gust- bo podoba mi się bardzo ciepłe brzmienie np Radmora 5102 którego aktualnie posiadam. Mam zamiar dokupić do niego kolumny Schcerzo 350- czy taki zestaw ma szanse ładnie zagrać? Będę wdzięczny za każdą odpowiedz. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26577-denon-pma-700v-opinie/

A co on ma takiego czego nie ma PMA-700v? Ciężko czegokolwiek dowiedzieć się o tym Denonie (700) na naszych forach. Natomiast o 860 czytałem wiele pozytywnych opinii ale problem w tym że ciężko go dostać i nie jest tani :/

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Szczerze? Przy PMA 560 na tych kolumnach naglosni nawet 40m2. To bardzo wydajne wzmaki. Potencjometr bez znieksztalcen mozna krecic naokolo. Tylko kto to wytrzyma? Przy malych natezeniach nie brakuje "kopa" - wiem bo mialem 560 w 30m2 i byl duzy zapas.

Omijaj PMA700V z daleka!!- to bardzo awaryjny wzmak czesto siadaja w nim stopnie mocy jest podatny na przestery i samo-spalenie NIE POLECAM!! koncowke mocy bardzo trudno naprawić i napraw jest kosztowna.

Co według ciebie oznacza mocny, nieprzyjemny dzwięk? Czy oznacza to że ma mocny bas? Jeżeli tak to mnie to nie będzie zbytnio przeszkadzać. Do tej pory słuchałem muzyki na Radmorze i dzwięk mi odpowiadał (miał sporo mocnego basu).

Nie uważam się za audiofila i właśnie o takie brzmienie mi chodzi. A jak to jest z pozostałymi klockami do tej wierzy? Czy mogli byście podać symbole jakichś np. CDków czy decków pasujących stylistycznie do tego wzmaka?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak to jest jak sie ktos uwezmie. PMA 700V to badziew na ktory szkoda czasu. Proponujemy Ci O WIELE LEPSZE I NIEWIELE DROSZE ROZWIAZANIA a Ty wciaz swoje... Sorry nie zamierzam sie podpisywac pod takim wyborem. Trzymaj sie.

PS 700V to wzmak z lat 80-tych a Denon w miare dobre cdeki zaczal robic koncem lat 80-tych i mimo ze moim skromnym zdaniem mula to i tak relatywnie sa o niebo lepsze niz to cos co sie nazywa PMA 700V. Amen.

>>>Disco

Sa ludzie ktorzy uwielbiaja takie brzmienie tj. konturowy bass i mocny, kujacy w uszy sopran. Wiem, ze to nie to Forum, no ale jak juz czlowiek napisal posta to trzeba mu cos tam poradzic. Nie bronie tego Denona lecz staram sie zrozumiec zalozyciela watku. Mozliwe ze za 200zl mniej dzwiek ktory bedzie "emitowal" 700V zadowli go w 100% a nawet i jeszcze bardziej.

Ja bym sie nawet nie zastanawial bo tak jak napisali poprzednicy 860 to jest porownanie nie majace sensu.

>>>andpyk

Jak kupisz 700V to powiedz czy dzwiek Ci pasuje ;)

Pozdrawiam

Nie dostrzeglem wpisu Piotra, ze 700V to awaryjny wzmak. No to juz wogole nie ma nad czym sie zastanawiac. Kup PMA-860 a jak bedzie "dla Ciebie" za malo bassu czy czegos co tam Ty lubisz to uzyj galek albo Louda i uzyskasz dzwiek ktory Ci pasuje, a jak juz zrozumisz na czym polega "delektowanie" sie muzyka to nie bedziesz musial zmieniac wzmacniacz bo 860 to swietne urzadzenie, ktore potrafi pokazac wiele smaczkow dzwiekowych. Jak dotad nie spotkalem sie jeszcze z negatywna opinia na temat tego sprzetu.

• 2 tygodnie później...

Witam po długiej przerwie- w czasie której trochę się wydarzyło jeżeli chodzi o mój sprzęt audio. Pewnie umieracie z ciekawości co też to kupiłem ;) Otóż muszę się wam przyznać (choć coś czuję że niektórzy stwierdzą że jestem uparty i że założenie przeze mnie tego tematu było bez sensu) że mimo wszystko zakupiłem PMA-700v i muszę przyznać że nie żałuję. W zeszłym tygodniu najpierw kupiłem ładny zestaw kolumn tzn. Scherzo 350 i Tannoye m1. Po tym zakupie przyszła pora aby ostatecznie zdecydować się na wzmacniacz więc zanim go kupiłem wypożyczyłem go od sprzedawcy i przetestowałem jak sprawuje się z kolumnami. I muszę przyznać że jestem pod niesamowitym wrażeniem jakości zarówno wzmacniacza jak i kolumn. Zupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy uważają go za badziew. Ma całkiem sporą moc (nie doszedłem jeszcze do połowy skali), bardzo przyjemny i dobrze regulowany bas, średnie tony są jak dla mnie w porządku a wysokie są może nieco cofnięte ale to może kwestia Scherzo. Podsumowując mój zakup uważam za bardzo trafiony- jak dla mnie gra poprostu wspaniale. Możliwe że nie mam jeszcze doświadczenia bo jak do tej pory słuchałem kilku Technicsów, Radmorów, Diór i sporej ilości tandetnych wschodnich wierz. Jeżeli odkryję że mój wzmacniacz mógłby grać lepiej poprostu go sprzedam- a chętnych nie brakuje na allegro. Nie jestem uparty a swoją decyzję dobrze przemyślałem. Dziękuję za wszelkie wskazówki, doceniam wasze zainteresowanie. Mam sprzęt który w pełni mnie satysfakcjonuje za w miarę przyzwoitą kwotę. Nie ukrywam że kierowałem się przy wyborze także ceną- dla mnie 400zł za wzmacniacz to itak spora kwota wydana na wzmacniacz a 200zł więcej to połowa tego ile dałem za PMA-700v.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Twoj ostatni wpis wszystko tlumaczy. Na pewno z czasem jak nabierzesz osluchania wymienisz nie tylko Denona ale i Scherzo 350. Cofnieta gora to naprawde malo powiedziane... Do tego kopulka syczy i szelesci. Zycze mimo wszystko radosci ze sluchania muzyki ale jednoczesnie nie rezygnuj z poznawania coraz nowszych klockow. Pozdrawiam. Rafal

discomaniac71, 12 Cze 2006, 18:32

>Twoj ostatni wpis wszystko tlumaczy. Na pewno z czasem jak nabierzesz osluchania...

może dojdziesz do poziomu discomaniaca.

W sumie to niezbyt daleko;-)

Dzięki zyzio;-)

Twój wpis jest dla mnie wielkim komplementem, jesteś zasłużonym szyszkownikiem;-)

A teraz popuśćmy wodze fantazji, jak myślicie czy discomaniac mając swój własny salona audio przebiłby słynnego Pana Decibela?

Ja myślę że tak;-)

- Wie pan, przerzuciłem masę sprzętu, pracowałem jako prezenter radiowy gdzie poznałem Fabiańskiego, mój kolega avatar ma Krella. Jak pan się trochę osłucha niech pan wpadnie, może pogadamy.

No tak, ale disco przecież założyłby komis;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.