Skocz do zawartości
IGNORED

Jak założyć i zasilać stronę internetową

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

>arturp

Masz adres @ na wp.pl. Razem z tym adresem masz przestrzeń na www. Na początek skorzystaj z tego - to jest 3MB przestrzeni na serverze.

Zainstaluj sobie jakiegoś klienta FTP, którym będziesz mógł "wrzucać" Twoje pliki na server. Nie idź raczej w php, ponieważ jest to język przewidziany np: do sklepów internetowych, gdzie potrzebne jest wsparcie dla baz danych. Ty prawdopodobnie nie będziesz potrzebował obługi baz danych, poza tym strony php chyba wolniej się renderują niż standardowy kod HTML.

Wejdź na swoje konto WWW na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zaloguj się tak, jak logujesz się do poczty.

Załóż swoją domenę, a później najlepiej alias na PRV.PL. Alias dlatego, że jak zmienisz sobie kiedyś server np z WP na Interię labo Republikę, nie będziesz musial podawać wszystkim nowego adresu www. Popinasz pod alias np: www..prv.pl jakikolwiek bieżący adres Twojej strony i nie martwisz się już.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>arturp

Z jakiego dostawcy korzystasz jesli chodzi o net ?

Jeśli TP, to jak masz 256 (chyba), a 512 na pewno - to masz przestrzen dyskową 50MB.

Moim dostawcą jest TP ale chyba 3MB to trochę mało bo obecnie budowałem cos dla testu w Publisher i juz jest 1.6MB . Moze zdjęcia za duże daję . Ale wkleiłem tylko kilka i opis do jednego projektu ( skromny ) i juz połowa pamięci zawalona ? Zdjęcia maja po około 50 kB . To ja tu czegos nie rozumiem bo w sumie te zdjęcia to może 300-400kB . To ta prosta grafika szablonu i tekst na stronę zajmuje 1MB ? Udało mi sie zrobic tyle i już ?

Ukryta Zawartość

post-3970-100000635 1170294182_thumb.GIF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Spokojnie , taki szablon wziąłem.

Ale myśle nad dodaniem do strony drugiej części - zarabianie pieniędzy . Nie na głośnikach . To hobby a biznes to finansowanie inwestycji - rynek nieruchomości mieszkaniowych i komercyjnych . Na czymś trzeba zarabiac aby wydawać na głośniki :D.

Dawanie pieniędzy klientom jest jakoś łatwiejsze niz ich wyciąganie ...

...there is no spoon...

ej ej nie tak:)

Jak masz malo miejsca to wrzucasz zdjęcia tu: www.imageshack.us i wklejasz tylko odnoscniki na stronce,

i lepiej NVU sciągnij ale chyba wymaga GTK to tez sciagnij jest to bardzo fajny freeware:)

Witam

Jeśli witryna nie musi powstać "już" to sugerowałbym jakiś nie WYSWIG-owy edytor. Ja od dość dawna używam darmowego WebsitePro. Na mój gust całkiem przyzwoity.

Wady takiego rozwiązania:

- trzeba poznać choćby podstawy HTML

Zalety:

- poznanie kodu HTML :)

- w razie wystąpienia błędów w wyświetlaniu znacznie łatwiej zlokalizować usterkę

- przejrzysty kod

- i wiele innych :)

Pozdrawiam

Tutaj juz ktos dobrze radzil, joomle czy inne mambo. Moja zona uzywa mambo od roku i daje rade :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat,

faktycznie niektórzy bardzo sobie to chwalą.

Myślę, że dobrych rozwiązań jest więcej niż jedno. Trzeba tylko na któreś się zdecydować.

Pozdrawiam

Pewnie chodzi CI o coś takiego :

www.audiostore.pl

Żeby wykonać użyłem:

1. Zakup pakietu ja w sieci z domeną.

2. Ściągnięcie z netu dwóch programów ACEhtml i ACEftp

Stronę zrobiłem w ACEhtml - bardzo przyjazny program - wystarczy zapisac sobie dowolna strone z netu na dysk i otworzyc w tym programie by poznac tajniki HTML ;).

Załadowac potem gotowy pomysl przez program ACEftp na serwer.

Mankamentem pakietu ja w sieci jest brak obsługi php i brak baz MySQL ale te sa potrebne juz przy zaawansoawnych projektach np zakladniu forum internetowego. DO twoich potrzeb zupelnie wystarczy.

• 7 lat później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.