Skocz do zawartości
IGNORED

monitory profesjonalne

rockfanolder

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie monitorow:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ktos mial okazje sluchac tych zestawow? Bo ja mialem stycznosc przez moment z Reveal. Glosniki chyba te same co w M1 a dzwiek b. dobry. ZAlezy mi jednak na opinii o konstrukcjach z DualConcentric.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

TeQuila> Dla mnie systemy 15 DMT II i 215 DMT II są niedościgłym wzorem.

Moim zdaniem, ich brzmienie jest lepsze od Sonus Faberów i Nautilusów

( choć to trochę inna klasa - są droższe ), - to tak jakbyś kupił do jazdy w mieście dobrą terenówkę, nie potrzeba napędu 4X4, ale jak pęknie rura na osiedlu to można przejechać.

fadeover>

spróbuj tego

Ukryta Zawartość

w akrobacie są wykresy i dane

to jest link w explorerze. oczywiście mówimy o monitorach które występuje w katalogu Konsbudu zacytowanego przez TeQuillę. Ja myślałem o modelu 1200., który jest jeden niżej od 15DMTII.

Co do cen natomiast to ten para tych monitorów w reiverpraudio kosztuje 830 funtów powiedzmy 7000 zł nie wiem ile Konsbud liczy bo cenniki mają nieczynne

Na marginesie para 15DMTII kosztowałaby ponizej 10000.

Ukryta Zawartość

Gość inżynier niezalogowany

(Konto usunięte)

->galothron

Niestety, ku mojemu żalowi, nie będę. Ale proszę o kontakt, to może się jakoś umówimy. Ciekaw jestem, o co też może chodzić....

([email protected])

rockfanolder

Z drugiej ręki , w bardzo dobrym stanie można kupić 15 DMT za cene nowych 1200 lub nawet poniżej. Gdybym ja miał 6K PLN kupiłbym 15 DMT.

Zapraszam Ciebie do studia i posłuchamy sobie 215 DMT - brzmienie niewiele się różni. Jedna uwaga - Musisz planować również kupno cholernie mocnego wzmacniacza.

rockfanolder

Jezeli 15 DTM kosztuja ponizej 10.000,- to juz lece je kupic:) Z tego co mozna przypuszczac cenny powinny raczej oscylowac wokolo 20.000,-. Reveal kosztuja w detalu okolo 1.600,- / 1800,- pln nie pamietam dokladnie. A za 10.000 to mozna bylo wedlug Konsbudu kupic jedynie model System 1200. Tak mi swita, poniewaz kiedys zagladalem do cennika. Zreszta zaraz zadzwonie do Konsbudu. Tak z ciekawosci.

pozdrawiam

na stronie do której link podałem cena pary 15DMT to 1 465 Funtów (bez Vatu) kurs funta dzis 6,76 czyli uwaga, uwaga cena PLN 9903,04 (franco loco towar u Lutmana) jeżeli w Polsce kosztuje PLN 20000 to trzeba posłać tam trucka i może ewentualnie przywieźć pare kompletów.

Fadeover>

na odsłuch w studiu bardzo sie piszę

Ceny ze strony Kosbudu:

System 15 DMT - 8.089,- szt.

System 215 DMT - 12.601,- szt.

Linki nie podpiete, ale do starych ceny mozna sie dobrac:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Owszem . Nowe, pachnące , z kartonu + marża handlowca - tyle kosztują,

ale Konsbud to nie jest jedyne i miarodajne źródło wartości rynkowej sprzętu o nazwie Tannoy. Używane systemy można kupić znacznie taniej.

fadeover,

ja nie neguje istnienia rynku wtornego. Podalem ceny nowych zestawow z Konsbudu tylko orientacyjnie i nie kaze nikomu tam kupowac. Sam bym nie kupil. Nie zmienia to jednak faktu, ze sa oficjalne ceny jedynego dystrybutora Tannoy Professional na Polske. I przez to pewnie zaciekawia niektore osoby.

pozdrawiam

To daliscie mi temat do rozwazan. Wlasnie w tym przedziale szukam monitorow ( do 6kzl ).

Niedlugo pobiegne do Rafal_Radom posluchac jago studyjnych JBL`i. Tylko one sa ogromne. Pozdrawiam.

Hiena-podrobka,

przynajmniej jest to design ponadczasowy:) Jak sie stosuje 36mm MDF (with energy absorbing bracing) to nie starcza juz kasy na finezje. Ma byc solidnie i juz. Jak sie zaczna nimi rzucac po studiu to sie przynajmniej nie rozleca.

pozdrawiam

• Redaktorzy

Patek Philippe jest w porządku, brzydki jest Rolex. Jedyne na świecie zegarki wyglądające jak własna imitacja. Czy na stadionie X-lecia, czy na Bond Street - ten sam włościański design.

• 4 miesiące później...

do > hiena... przepraszam bardzo - czy monitory jbl 4412a w Radomiu juz wnikliwie odsluchane ? Ciekawy jestem opinii na ten temat, bo wlasnie przymierzam sie do ich kupna ale nie jestem jeszcze zdecydowany...a Pan Rafal jest nimi zachwycony...

tu jest kilka ciekawych monitorków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.