Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser czy Beyerdynamic

masaj007

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyborem słuchawek.

Na placu boju zostały HD 485 i Beyerdynamic DTX 700.

Sennheisery miałem na uszach i grają niezle a co najważniejsze są wygodne. HD 201 są jakieś za małe a HD 457 zjeżdżają Mi z uszu. No i wzrósł budżet 2,5 raza.

Znalazłęm jednak bardzo dobre opinie o Beyerdynamic i może je warto zakupić? Nie mam możliwości ich przetestowania.

Słuchawki będą podłączone do Pioneera A-405R

https://www.audiostereo.pl/topic/26649-sennheiser-czy-beyerdynamic/

Niestety nie mam możliwości ich odsłuchania. No chyba, że ktoś mi powie gdzie w Trójmiejscie mozna ich posłuchać.

Co do opinii jak 10 osób powie Beyerdynamic super a Sennheiser fe to coś w tym musi być. Dlatego licze na opinie

lancaster, oczywiscie, ze najlepiej sprawdzic na wlasne uszy :) ale czasem nie ma gdzie. Np. u mnie na wsi, sennheisery to jeszcze dostane do odsluchu, ale beyerdynamic'a nie... dupa blada... W sumie to z wszystkich sluchawek jakie kupilem odsluchiwalem tylko AKG :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

> Co do opinii jak 10 osób powie Beyerdynamic super a Sennheiser fe to coś w tym musi być.

To świadczy tylko o tym, że tym 10 osobom podobają się Beyery. I o NICZYM więcej. :)

Tylko Twoje uszy powiedzą Ci prawdę. Najlepiej kup to, co Ci się wydaje. Jak Ci się nie spodoba, opchnij na Allegro. Przy tej kasie strata nawet 20-30% wartości przy odsprzedaży nie będzie bolesna. Jak sprzedasz, kupisz następne.

Może sposób trochę "na siłę", ale przynajmniej będzie działać. :)

Za nieduża kasę brałbym te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe, żeby było jasne nie słuchałem ich, ale podobają mi sie preferencje kolegi soso, wiec i słuchawy pewnie by mi się spodobały.

Poza tym lubię BD. Tak, że masaj możesz wierzyć na słowo, albo posłuchać samemu. Ewentualnie znalexc osobę, ktora miala kontakt z wymienionymi przez Ciebie słuchawami+kilka BD.

Tak jak pisałem powyżej najlepiej posluchaj sam, może przy okazji jakiegoś wyjazdu w pobliże lepiej zaopatrzonego sklepu?

Pozdrawiam

Do MASAJ-a007

Szukaj po pchlich targach słuchawek made in CCCP - TDS-15 AMFITON lub TDS-16 ECHO są to słuchawki z przetwornikiem ortofonicznym o bardzo dobrym paśmie przenoszenia, Amfiton produkowany na eksport do DDR jest oprócz tego poprostu piękny [TDS-15 i TDS-16 to tak zwany typ otwarty]. Sluchawki tego typu w bardzo dobrym stanie można kupić za 15-25 złp.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

Przerzuć notatki w "Słuchawkach wysokiego lotu" i podobnych tematach.

Korwin wybacz ale nie będę się bawił w takie rzeczy. Chcę nowe ze sklepu i już :D

O podanych przez siebie słuchawkach najpierw poczytałem na Forum zanim założyłem temat ale nie znalazłem bezpośredniego porównania.

Jak nikt nie poda adresu gdzie moge posłuchac słuchawek w Trójmieście to będzie zakup na czuja :D

masaj, nie porównywalem. Mialem okazje porównać HD500/HD600/DT150.

Ale i to dopiero po zakupie BD. Za to przed zakupem porównywałem HD500 z Tonsilem SD524 i Tonsil jak dla mnie gra lepiej.

MASAJ007 zgłoś się

Zrobisz jak uważasz kupisz takie jakie będą Ci odpowiadały, na pchle targi jednak nie pluj, można np kupić Pioneer-a HDJ 1000 za 55 -60 złp czyli 1/10 ceny sklepowej + transport czyli 669 + fafnaście. I jeszcze jedno nie istnieją w rzeczywistości słuchawki idealne do każdego raodzaju muzyki inny typ jest idealny do klasycznej jazzu itp a inny do hard rocka. Wzmacniacze słuchawkowe zbudowane na lampach wymagają słuchawek o wysokiej impedancji od 200-600 Ohm przynajmniej tranzystorowe od niskiej od 4, 8, 16, 32, do średniej 64, 70 Ohm. Mowa oczywiście o odsłuchu podsłuch w trakcie nagrywania z mikrofonu na taśmie przy dwu lub trójgłowicowym sprzęcie to już zupełnie inna bajka i inna szkoła jazdy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin zobacze może będą mieli podane przez Ciebie słuchawki na Jarmarku Dominikańskim to zakupie. Nie jestem źle nastawiony do takich zakupów po prostu wolę kupić nowe z gwarancją. Co innego gdyby to były kolumny, ale słuchawki raczej nowe.

Chyba zdecyduje się na Sennki bo cena będzie niezła a i słuchałem ich chociaż :D

Do MASAJ-a007

Decyzja w pełni słuszna. Pasmo przenoszeniatakie jak w książkach piszą bardzo ładny wygląd solidny pałąk, duże gąbki nic tylko kupić i kochać nawet cena, którą z trudem bo z trudem ale przeboleć można.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Najwieksza zaleta tych sluchawek. Jak ktos mi powie, ze HD 201 albo 437 czy 457 sa wygodne to tylko skwituje usmiechem. Te sluchawki mozna miec na glowie max 1-2h i czlowiek sie meczy. 485 wypadly na tym planie rewelacyjnie wręcz. Jak dla mnie bardzo wygodne.

Jak tylko dostane słuchawki w ręcę to coś postaram się o nich napisać.

Dziękuje za rady.

Korwin będę na Jarmarku szukał słuchawek made in CCCP :)

Z wszystkich Sennheiserów jakie słuchałem najbardziej podobały mi się:

Ukryta Zawartość

Są żywsze od 600-ek i mają więcej "ciala". To tyle z odsłuchów w MM, bo nie miałem możliwości porównania z przyzwoitym pre. Tak więc mogę się mijać z prawda. Tak, czy siak 600-ki akurat nie są słuchawkami dla mnie.

555 są wygodne i bardzo ładne., ale też droższe niż zakładałeś wydać?

Ukryta Zawartość

Bardziej mi sie podobają od HD600.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakiekolwiek dalsze zwiekszanie budzetu nie wchodzi w gre

lancaster na tej stronie co podałes recenzje Beyerdynamic chwali tez te Sennheisery. Mam nadzieje że będę zadowolony.

Może nawet w weekend je dostane się zobaczy.

Jeszcze raz dziękuje

A ja na koniec musze napisac, ze jestem zadziwiony malutkimi pchelkami Creativa ep630... Tak, ze kossow juz nie mam, a AKG K300M leza...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>ze jestem zadziwiony malutkimi pchelkami Creativa ep630

ja tez bylem, do dostania za 80 pln na allegro. Jednak one beda lepsze raczej do sprzetu przenosnego. Stacjonarnie lepiej sie czuje w muszelkach mimo, ze ep630 sa najwygodnieszymi kanlowymi jakie mam.

liamk, shure nie sa wygodniejsze? :) Co do stacjonarnego sluchania, ostatnio musze sie "izolowac" od otoczenia, wiec nawet stacjonarnie jade na ep630 :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.