Skocz do zawartości
IGNORED

WZMACNIACZ MARANTZ PM-64

clo2

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czy ktoś z was zna dobrze wzmacniacz Marantza PM-64 i mógłby coś na jego temat skrobnąć?

Pytanie czy do muzyki klasycznej, dużo kameralnej to dobry wybór i czy to ewentualnie dużó lepszy sprzęt od mojego Cambridgea A1 (dopiero się pojawiają u nas, więc pewnie mało osób zna, załóżmy więc porównanie z Cambridgem A300/A500 popularnym u nas)?

Mam cd sony x222ES (idzie do modyfikacji) i kolumny Tannoy M1 (też do "liftingu":))

Ile maksymalnie warto ewentualnie dać za takiego PM-64

Dzięki za pomoc, w wyszykiwarce jakichś szczegółów dotyczących brzmienia PM-64 nie znalazłem.

https://www.audiostereo.pl/topic/26701-wzmacniacz-marantz-pm-64/

Witaj,

Twierdzisz, że nic w wyszukiwarce nie znalazłeś... Hmmm. Proponuję mimo wszystko spróbowć jeszcze raz. Jeśli nie "PM-64" to może po prostu "PM 64" lub "PM64". Ten wzmacniacz marantza dzierży zaszczytne drugie miejsce po PM 75 pod kątem ilości wpisów, czy nawet całych wątków na tym forum.

A tak - odpowiadając na Twoje Pytanie - naprawdę przyzwoity klocek.

Pozdrawiam

Maciek

Złapałem tego Marantza PM-64 (wersja "goła", bez II i wszelkich Mk). Zakończyło się na 395 zł. Powiedzcie teraz doświadczeni koledzy: przepłaciłem czy nie? (nic to nie zmieni ale chciałbym wiedzieć dla siebie, bo nie widziałem po ile chodzą. Na forum znalazłem, że te z II bez "okazji" w granicy 600 zł, a ciekaw jestem ile "golasy":).

Mam tylko nadzieję, że dźwięk z sony x222ES i tannoyami M1 będzie ok, ale zobaczymy, jak się nie spodoba to pewnie pójdzie "pod młotek":) Jest trochę korowodu ze zdobywaniem klocków do odsłuchu i zbierania doświadczeń. Ciekawi mnie jak ten Marantz gra w porównaniu z nowymi, tymi tańszymi "audiofilskimi" konstrukcjami, bo byłem dziś przy okazji w salonie i ... patrząc na ceny raczej klientem ich nie będę (jednak "druga ręka" jest bardziej "sympatyczna" dla portfela)

Dzięki z góry za w pisy dotyczące interesujących mnie kwestii.

Pozdrawiam

A tak zacząwszy "zabawę" Z wymianami klocków u siebie mam ochotę na eksperyment. mianowicie, aby wziąć tego marantza mk-64 do salonu audio (mam stosunkowo niedaleko) i na własne uszy porównać z czymś "typowo audiofilskim" z bieżącej oferty, sam byłbym ciekaw rezultatów. Co moglibyście polecić ze współczesnych popularnych (czytaj dostępnych w każdym specjalistycznym salonie audio) wzmaków co mogłoby być zbliżone do niego? Dało by mi to trochę nowych doświadczeń i orientacji: moje vintage kontra sprzęt z aktualnej audiofilskiej oferty.

Szacowni forumowicze, mam pytanie próbując lepiej poznać swój nowy nabytek Marantza PM-64:

W jakiej klasie on pracuje? Od MKII jest napis QuarterA, ale ten model bez MkII był wcześniejszy, to klasa A/B? Dźwięk ma fajny, wielki trafol, trochę pogra i zaraz jest ciepły (ale oczywiście się nie przegrzewa). W rzeczywistości nawet fanie do tego wygląda (szampański kolor) , bo na zdjęciach miałem mieszane uczucia:)

I pytanie - PM-64 MKII jest lepszy?, duże są różnice?. Pytam, bo w jednym wątku ktoś wyraźnie postawił te pytania, ale odpowiedzi tam nie było.

Pozdrawiam serdecznie

• 2 miesiące później...
  • 2 lata później...

a mi się nie podobało brzmienie tego marantza- duży męczący bas, mimo że to dobrze zrobiony klocek z dużą mocą, zostałem wtedy przy marantzie 2238b, kiedy to było...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.