Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbierane zdjęcia naszych urządzeń

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

opteron, 10 Paź 2008, 20:20

>Tak się składa znafco że te wimy bocznikują BG w zasilaniu. Skoro twierdzisz że tolerancja tutaj ma

>znaczenie (5% jego pojemności przy bocznikowanym BG około 220uF) to nie możesz zakwestionować wpływu

>bocznika na brzmienie (to byłby przełom w twoim rozumowaniu). No chyba że jak zwykle nie wiesz o

>czym piszesz...

Jak tylko bocznikują to OK (ale zdaje się po horyzont ich jest). A teraz Mistrzu, możesz udowodnić wpływ kondów na brzmienie.

Człowieku, co nty robisz na tym forum? To jest forum melomanów, audiofili i elektroników realizujących się poprzez swoje pasje. U ciebie nie ma pasji, jest tylko zaślepiony fanatyzm i niezachwiana wiara we własną nieomylność, choćby wbrew faktom. Niejednokrotnie pokazałeś że nie ma sensu z tobą dyskutować bo to gadanie do ściany. Ciebie trzeba ignorować jak ignoruje się psa ujadającego za płotem.

To bardzo proste. Wystarczy podłączyć przełącznik między stopniami i podmieniać np. V-cap, wima, ft-3, stary polski styrofleks itd. Różnice typu zmiany w niuansach, szorstkości dźwięku, akcentowaniu wybrzmień słychać natychmiast. Jest to bezdyskusyjne.

Aby to kwestionować trzeba być debilem, debilem, debilem... albo głuchym.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 10 Paź 2008, 21:31

>To bardzo proste. Wystarczy podłączyć przełącznik między stopniami i podmieniać np. V-cap, wima,

>ft-3, stary polski styrofleks itd. Różnice typu zmiany w niuansach, szorstkości dźwięku,

>akcentowaniu wybrzmień słychać natychmiast. Jest to bezdyskusyjne.

Kretynie, czy ja prosiłem, żebyś mi opisywał co ty słyszysz ?!? G.... mnie to obchodzi.

Przeczytaj UWAŻNIE: napisałem UDOWODNIJ. Spróbuj jeszcze wolniej czytać.

Wiem, że nie można zbyt wiele od Ciebie wymagać, ale zawsze masz google do pomocy w wyjaśnieniu słowa: UDOWODNIJ.

przesadzacie. jak mnie zbesztaliscie za nic to nawet fajnie bylo. cos nowego wirtualny belkot. niech sobie chloppisze co chce. ja tez zauwazylem ze poziom pisania bzdury jest wprost proporcjonalny do poziomu dyskusji co tam.

jak napisalem jak powinno sie zalozyc wtyk ac zeby zrobic to dobrze jakis jegomosc kazal mordowac przy tym koguta. przeciez wy albo w cos wierzycie albo to negujecie. bezpodstawnie niestety bardzo czesto. rada dla chlopa zeby poszedl do elektryka zalozyc wtyk na audifilska sieciowke i jeszscze sie ktos cieszy ze zaplaci pinc zloty, rece opadaja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a na to co panowie powiecie. bzdury czy brak kultury i szacunku chociazby do szacunku innych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no nie wiem... moze ja juz za wrazliwy jestem. przedchwila ktos mnie zablokowal za to ze ja go niby wczesniej ale jak moglem to zrobic skoro nie zakladalem tematu a chyba tylko autor ma prawo to robic, sam juz glupi chodze. mniejsza o koguta niech sobie zaloza wtyk nawet do gory nogami nie moja sprawa

gizmo - sav dobrze radzi... ja powiem radykalniej ... na pewne osoby miej poprostu wyjebane i tyle.

Ps. a między Nami w tym wątku mówiąc mie musiałeś zakładać nowego wątku żeby się poskarżyć. Wszyscy widzą co ten młotek XYZ odpierdziela....

ale mnie zablokowal kto inny i nie wiem czemu. za poglady za urode,, k..mac ja nie stalin zeby kogos blokowac pozatym nie zakladalem zadnego y tematu poza wyzej absurdalnym,,a moze to jeden i ten sam moze kilka kont... ja juz tego nie lapie za stary jestem

I znów kolejny, całkiem normalnie się dotąd toczący wątek, został obrzucony jakimś gównem. I to przez jednego debila, który by nie przeżył, gdyby nie skomentowal moich zdjęć... Byłoby dobrze, gdyby ktoś to posprzątał i wywalił ten cały syf zaczynający się od jego wpisu... Z kilkoma wyjątkami, które nie mają z nim nic wspólnego... :)

sav, 10 Paź 2008, 23:01

>drogi Pawle poraz kolejny obrażasz ludzi na forum - w dyskusji o niczym, brawo

Czy Ty masz jakieś wybiórcze oczy ?!? Obraziłem tego tępaka, ponieważ on mnie WIELOLKROTNIE obraził, zgłaszałem adminowi, I NIC, więc, postanowiłem odpowiedzieć debilowi w jego stylu, może to do niego dotrze.

A tu proszę chór obrońców, jakie to wzruszające... I smutne. Bo widzicie tylko moją odpowiedź na chamstwo, chamstwa prawdziwego nie dostrzegacie, bo akurat ma Wasze poglądy.

Małe to jakieś. Wszyscy mali jesteście ?

MariuszH, 10 Paź 2008, 23:47

>I znów kolejny, całkiem normalnie się dotąd toczący wątek, został obrzucony jakimś gównem. I to

>przez jednego debila, który by nie przeżył, gdyby nie skomentowal moich zdjęć... Byłoby dobrze,

>gdyby ktoś to posprzątał i wywalił ten cały syf zaczynający się od jego wpisu... Z kilkoma

>wyjątkami, które nie mają z nim nic wspólnego... :)

Następny debil co czytać nie potrafi.

ja pierdziu panowie przemoc rodzi przemoc.. uwazajcie bo za moment zezrecie klawiatury ze zlosci.. i po co to... gabinet doktora spokojnisia oglasza promocje na leczenie psychoterapeutyczne wszystkich nadmiernie zaangazowanych forumowiczow audio.. syf i malaria

ale po co to. ja mam w dupie bo mam wlasny rozum analizujac pewne fakty doswiadczam pewnych rzeczy. staram sie wyciagac wtedy wnioski ale to moje wlasne i nie musza byc ani sluszne ani poprawne dla innych. suwerennosc pogladow nie powinna byc kanwa zachowan absurdalnie agresywnych i niepoprawnych.. tfeeeeee

XYZPawel, 10 Paź 2008, 21:27

>możesz udowodnić

>wpływ kondów na brzmienie.

poza pojemnościa kondy charakteryzują różne inne, zmienne parametry: stratność, rezystancja izolacji, ESR (zastępcza rezystancja szeregowa), ESL (szeregowa indukcyjność zastępcza), częstotliwość rezonansu.

I twierdzisz, że 1uF to 1uF?

tak samo jak bit to bit, nie? :D

Masz gizmov absolutną rację. Tyle że problem leży nieco gdzie indziej - nie chodzi o poglądy, choć one oczywiście stanowią źródło tych konfliktów - ale sposobu ich wypowiadania, wpieprzania się z nimi z uporem maniaka wszędzie tam, gdzie zazwyczaj nikt nie ma ochoty na ich wysłuchiwanie.

ale i tak nie rozumiem po co ktos to robi.. awantury... bleee. mnie gosciu jakis tak znienawidzil za poglady o audio show ze nawet uwierzyl ze go zablokowalem w nieswoim watku, wiara czyni cuda a moze ja mam taka czarna moc,,, hipokryzji czesc dalsza.

pawcio, 11 Paź 2008, 00:14

>XYZPawel, 10 Paź 2008, 21:27

>>możesz udowodnić

>>wpływ kondów na brzmienie.

>poza pojemnościa kondy charakteryzują różne inne, zmienne parametry: stratność, rezystancja

>izolacji, ESR (zastępcza rezystancja szeregowa), ESL (szeregowa indukcyjność zastępcza),

>częstotliwość rezonansu.

Tak to wszystko wiemy, ale jaki to ma wpływ na BRZMIENIE ?

moze zmienic tytul watku na "ROZBIERANE FOTKI NASZYCH DUPOWATYCH OSOBOWOSCI" , ja tylko chcialem wlasnie w tym watku sprowokowac dyskusje na temat czy ceny europejskich klockow nie sa sztucznie zawyzane i dorabianie legend nie jest bezczelnym zabiegiem marketingowym wspierajacym ten proceder aby uzasadnic te 2 procent wartosci produkcji , zabiegiem z rowna bezczelnoscia wspieranym przez przynajmniej niektore periodyki audiofilskie , tworzace paranoiczne rankingi oparte na cenie i klasyfikacji typu "najlepszy bas do 15 tys" i wpychajace do kategorii hiend (ciekawe jaki cwaniak marketnigowy wymyslil w ogole to pojecie) wszystko co drogie , co ciekawe mamy na tym forum "czeladnikow" recenzenckich pod kuratela starych lisow i wlasnie w ich recenzjach widac te nieudolne proby dopasowania sie do obowiazujcych regul , czasami w postaci rozbrajajco komicznych zdan "ta cena jest uzasadniona" , taka dyskusja bylaby ciekawsza niz obrzucanie sie blotkiem na tle kondensatorowym , nie lepiej sie gdzies spotkac i obrzucac sie prawdziwymi kondami ? jak przystalo na mezczyzn-audiofili , panowie -kondy w garsc i spotkac sie na ubitej ziemi , na zasadach honorowego pojedynku dopuszczalna pojemnosc dajmy na to 10 tys - moze byc ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.