Skocz do zawartości
IGNORED

używka do gainclone

uwe300

Rekomendowane odpowiedzi

>lancaster

Dokladnie tak, lancaster.

Ten "wspolny mianownik", istnieje na poziomie, ktory aktualnie, nazywamy "kwantowym".

Swiadomosc "wynurza sie" emergentnie z tej zlozonosci. Wszystkie te "psychozoiki", sa

"pozwijane" fraktalnie. Calosc stanowi tez pojedyncza psyche. Tez sie "wynurza".

Jako na gorze, tak i na dole.

Drobiny naszego ciala stanowia "filtr", "blone komorkowa", miedzy nami a tym Oceanem !

(przeczytaj jeszcze raz - fragment Terrence'a McKenny, zacytowany przez Petera Daniela)

Mozemy miec "wglad" w to wszystko "patrzac z ukosa" Halucynogeny "podstawiajac siebie",

w miejsce - serotoniny, daja nam te ROZNIE, roznice w spojrzeniu, SKOS, konieczny do zobaczenia

mechanizmu wiezacego nas w Jaskini Platona. A POZA Jaskinia - CALY KOSMOS ! :)

AL- gdybyś się lepiej uczył i poszedł na studia to już na pierwszym roku czytałbyś Hegla i nie wygłaszał tu dawno ogłoszonych "myśli ;) nota bene on też tego pierwszy nie wymyślił :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

jaskinia Platona też jest na pierwszym roku każdych studiów uniwersyteckich ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>lancaster

>"Możemy tylko z naszej ludzkiej perspektywy wyobrazic sobie coś takiego, bądź zgola innego."

To nie kwestia wyobrazni ! To kwestia Duchowego Przezycia i Duchowego Rozpoznania !

>"Kiedyś nawet zastanawialem się dlaczego inne cywilizacje nie kontaktują się z nami.

>I wiesz co...niezbyt wesoło...dotarło do mnie, ze kto w kosmosie chcialby się kontaktować z takimi

>kretnami jak ludzie?"

Jak to ?! Przeciez ROZMAWIAMY !

AL, o tym, że z Tobą rozmawiam również postanowiłeś mnie "poinformować"?

Tak dla jasności, wszystkie Twoje newsy sa podobnego kalibru, nie mam pretencsji. Nie przeszkadza mi też, że bywasz małostkowy:)

>Rambo

Taaa ! Hegel ! Prawie jak filozof !

A gdybys Ty, Rambo, skonczyl studia, zamiast zostawac trzeciorzednym aktorem,

to moglibysmy teraz - ciekawie porozmawiac !

A propos ! Kiedy konczycie to "Rambo IV" ! :)

"To nie kwestia wyobrazni ! To kwestia Duchowego Przezycia i Duchowego Rozpoznania !"

Przeżycia duchowe...podziwiam tych, ktorzy mogą ubrać je w słowa.

Za to wyobraźnię można bez trudu.

Ta rozmowa zaczya wyglądać troche tak:

-ktoś mówi, ze jak się nawalisz, to zawroty głowy są skutkiem nawalenia

-Ty na to, że to naturalny stan, bo wtedy lepiej czujesz ruch wirowy ziemi

-no to znów ktoś mówi, ze to właśnie jest nienaturalne

-na co Ty, że jak się nawali to też to poczuje.

Cięzko nie przyznać racji, naprawde:)))

Tyle, ze stan normalny to stan absolutnej trzeźwości.

Po co niby mialy by być te wszystkie "błony", "filtry"?

To, ze kiedyś Platonowi się zwidziało coś takiego, a wyobraźnia ludzka nie sięga dalej nie oznacza, że tak jest.

Dla mnie to jeszcze jedna teoria, która wysiada w przedbiegach.

I jakie to ma znaczenie? (że wysiada znaczy się:))

Podzielam punkt widzenia Rambo i Jara, że nic odkrywczego nie piszesz.

Zreszta nie w tym rzecz, zebyś pisał, dla kazdego jesteś tu w innym celu:

dla Jazza-dla rozrywki

dla mnie-do pogadania

dla wielu innych pewnie też

a i my jesteśmy tu po to, żeby pogadać z Tobą:)

Tak, ze same przyjemności(Eden).

Pozdarwiam

AL, a jakie to ma znaczenie, ze nie piszesz nic autentycznie własnego?

Platon też może kiedyś swoje madrości usłyszał od "Pani Zosi ze spożywczaka", tej od megaorgazmów!:)

I tylko ładnie je dopracował;)

AL- po pierwsze nie utożsamiam się z Rambo, wręcz przeciwnie i dlatego nick jest raczej "dla jaj". Tak więc, musisz na początku odróżnić fikcję od rzeczywistości. Specjalnie wchodzę w sferę bardziej naukową, bo chcę zobaczyć czy masz chociaż podstawową podbudowę teoretyczną ;)

niestety, mądrości Platona mogą pochodzić od jego uczniów i być nieco zniekształcone.....

>jar1

>"Arsen, a nie zastanawiałes sie może , że jest wielu ludzi, którzy mieli i maja podbne przeżycia?"

Owszem, zastanawialem sie !

Mysle, ze bardzo niewielu !

Wielu natomiast, mi to - sugeruje !

Wtedy pytam, czy samych siebie maja na mysli !

Czesto potwierdzaja !

Wtedy pytam o szczegoly !

I okazuje sie, ze WCALE nie maja - podobnych !

ANI TROCHE ! :)

Sophia is the best :)

AL to już chyba kapuję osiągnąłeś poziom: BÓG - TO JA

ech, AL, no dobra to jak to jest?

Masz jakąś tam swoją teorię(mocno podpartą grzybami)

Taki zlepek wielu filozofii(podobnie jak Matrix by Wachowski Brothers)

No i co? Dobrze się czyta(ogląda) to zawsze będzie teoria.

W kazdej bajce jest ziarenko prawdy, w Twojej Też. Czy ktoś Ci mówi, ze to co myślisz na ten, czy inny temat to kompletna bzdura?

Dla mnie nie ma żadnej różnicy czy będziesz opowiadał to co opowiadasz, czy nagle zostaniesz jakimś Świadkiem Jehowy.

Jeżeli patrzysz na ćpanie jak na spojrzenie na rzeczywistość pod innym kątem , to też się zgodze. Jest to skrzywiony(nietrzeźwy)punkt widzenia.

hehe, a o tej "błonie", czy "filtrze"zeby było śmieszniej napisałem mimo chodem(wiedzac, ze to info dla tych którzy chcą to tak widzieć:)) kiedy pisałem o kwantach i, ze na dobrą sprawę Ciebie nie ma:)))

Dpkładnie tak jest najmniejsze drobiny są energią.

I jakie ma znaczenie farba i jej rozprowadzanie dla piękna obrazu? Wiesz już może?

A może powiesz mi jak plamki farby powinny się "zorganizować duchowo", zeby wyszły "Słoneczniki", albo chociaż "Bitwa po grunwaldem"?

Jesteś jedna z tych plamek, jak sam piszesz "bardziej świadomą", dlatego Ciebie pytam:)

Pozdrawiam

Rambo

"AL to już chyba kapuję osiągnąłeś poziom: BÓG - TO JA"

Kilka lat temu(2-3) byłem na wycieczce rowerowej jakieś 50km od siebie(być 50km od siebie-jakie to filozoficzne:) i na dodatek na rowerze!;))

Upalne popołudnie, jedziemy z kumplami na browara w okolice tamtejszego rynku.

Nagle z tyłu słychać subsoniczne umbbbppgrrr tssscccyyyy (klapa bagażnika+2 szt 15cm Tonsili na zapaści, no i "cykacz"). Z za zakrętu wyłania sie Fijat 126p, ciemne szyby, graba za oknem. Melodii nie pamietam, ale słowa do dziś:

"jestem bogiem, tylko wyobraź to sobie"

Tak jak jechalismy w 3 z kumplami na rowerach, tak prwie z nich spadliśmy:)))))))

A śmiech był do lez. I za to chyba lubimy naszego AL.

Pozdrawiam

lancaster - ładne porównanie ..... :)

tak sobie myślę - jakbym zakładał kiedyś sektę dla szmalu, to na pewno AL miałby w niej robotę zaklepaną :)

>lancaster

>"Jest to skrzywiony(nietrzeźwy)punkt widzenia"

Ideologia, lancaster !

Znowu Kali sie klania !

Jezeli jest jakis, bardziej "obiektywny" punkt widzenia - "widza", to raczej ten w "hiperpozycji stanow",

niz ten - krowy, przezuwajacej trawe na pastwisku ! Twoj jest niemal taki sam + jezyk (nastawiony,

na opis stanow - MATERIALNEGO swiata !

Swoj prosto-trzezwo-zdrowo-rozsadkowy PUNKT widzenia, mozesz w dziedzinie o ktorej mowimy :

O KANT DUPY POTLUC !

AL, co do emanacji...daruj sobie.

Kiedyś pisałeś, ze nie wiesz czy jesteś emanacja boga, czy szatana, na co Ci odpisałem, ze na obie emanacje jesteś za glupi, bo się obruszasz jak pensjonarka.

Teraz się już nauczyłeś pisać, ze wszystko wiesz i wszystkiego jesteś pewien, ale i tak madrosci w tym co piszesz tyle co wcześniej.

Jesteś emanacją dojrzałego faceta, który czasami lubi sobie porobić jaja, czasami robia sobie z niego. Jesteś emanacja człowieka, który pod wplywem doświadczeń życiowych(w tym dragów) ma taki a nie inny punkt widzenia(bynajmniej nie obywa się bez tych paskudnych materialnych przyjemności) i to wszystko. Do tego lekkie zacięcie podróżnicze i awanturnicze. Jak dla mnie spoko.

Pozdrawiam

PS. Jako emenacja emanacji wszechbytu i wszechniebytu w jednym nakazuję Ci się posunąć koledze Rydzykow, który też chciałby być emenacją kosmosu;P

I proszę nas tu więcej nie karmić swoją ideologią. Zapewniam, że o dyrektor mówiłby z równym co Ty zapałem, tylko o czymś innym

Poza tym spięty jakis jesteś. Kosmos jest spięty?;)

Swoj prosto-trzezwo-zdrowo-rozsadko wy PUNKT widzenia, mozesz w dziedzinie o ktorej mowimy :

O KANT DUPY POTLUC !

Arsen, również Twoje spojrzenie poprzez skwantowany Wszechswiat DUCHA można tu, w świecie materialnym, też O KANT DUPY POTŁUC! I tak żreć musisz...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.