Skocz do zawartości
IGNORED

używka do gainclone

uwe300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakich dopalaczy organizmu uzywacie do swoich GC ze sa najlepsze na swiecie i slychać nawet pochodzenie kurzu jaki na nim osiada? Ja niestety tylko kawy nadużwam i chyba dlatego mnie GC nie oczarował. Może macie jakieś specjalne meiszanki DIY?

Podzielcie sie!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/26761-u%C5%BCywka-do-gainclone/

Ja najczęściej rozcieńczam paste lutowniczą spirytusem.

Jako zakąska idą paluszki z cyny cardasa, a jak malo ,robie coctail z rozcieńczonej pasty sylikonowej w wd40.

A kto powiedzial ze najlepszy.

U mnie nigdy nie zagral lepiej od Passa.

Dobry na początek.

W sklepach radzą zaczynać od A500 i D500 , a my od gajklona.

Ja tu poważnie w wy mi z takimi brzydkimi offtopami:/!!! sio!!!

U mnie kawa niestety nie dała rady, gc mnie nie oczarował, sypie 2 lyzeczki rozpuszczalnej, moze to za mało?

Jak u was to wyglada? jaka jest optymalna dawka kofeiny do magii GC? a moze kofeina za słaba? swoją drogą te magiczne rzeczy odsluchowe powinny byc zakazane przy odsluchach np. passa, wyobrazce sobie kogos kto zastosowal miksture "magic from GC" i posluchal takiego ZEN-a kurcze smierc na miejscu z przedawkowania super dzwieku.

no Jurek! brawo, ale tu chodzi o tą magiczną miksturę dzięki ktorej slychac rodzaj drewna na bokach GC i siłę dokręcenia śrubek! skoro GC zagrał słabiej od Passa to niestety... twoj przepis jest do bani :(

Pi_etro, 14 Cze 2006, 19:43

To jest powaga temat!! przejzyj sobie GAINCLONE jest taki wątek... długi ale do przebrnięcia, nawet kilka razy go ogladalem, glownie jak mi smutno było, po paru wpisach od razu lepiej! herezja herezją herezję pogania :) chce sie tu dowiedziec co tworzy ten mit świetności GC ?

A powaznie , to jak zawsze.

zalezy na jakich elemętach z jkimi kolumnami i td.

Słuchałem kiedyś orginalu na Boya w W z efektywnymi kolumnami ,i bylem miło zaskoczony wszystkimi aspektami dzwęku.

Pi_etro, 14 Cze 2006, 19:49

>Ja wiem uwe, ale nie lepiej to zrobić na bocznicy? Ludzi szkoda uwe, tych rozsądnych, szukajacych

>informacji.

>Pozdrawiam

Wiec ludzie musza znac dwie strony medalu dobrą i złą, a raczej mityczną i prawdziwą, ehh cos wychodzi na to ze to ja jestem chory i glosze herezje:( Admin kasuj wątek, niechaj magia trwa dalej.

Widzę, że powstał kolejny wysoce odkrywczy wątek.

>>Uwe300 doceniam Twój wkład w rozwój zakładki DIY, ale mam nadzieję, że dostaniesz bana na ochłonięcie, a wątek zostanie usunięty zanim się na dobre rozwinie.

Rozumiem, że wam się nudzi i mało się dzieje, ale zakładanie kolejnych bezsensownych wątków jest poniżej krytyki.

maszto, 14 Cze 2006, 20:07

>

>Rozumiem, że wam się nudzi i mało się dzieje, ale zakładanie kolejnych bezsensownych wątków jest

>poniżej krytyki.

owszem malo sie dzieje bo na kazde powazne pytanie, nowy projekt jest cisza... nikt nic nie wie... najlepiej skopiowac cos drogiego co podobno fajnie gra, na GC to jest buuum wielki, nietykalna konstrukcja. To forum robi sie ... a z reszta, zyjcie sobie dobrze :) GC rulez heeh

To moze zaproponuj cos odkrywczego, bo jak dotad niczym nas jeszcze nie zaskoczyles:

26761 używka do gainclone 2006-06-14 18:34

26633 zwrotnica szeregowa 2006-06-04 18:36

26416 TDA1543 jakich I/V uzywacie 2006-05-23 16:19

25933 DEATH OF GAIN CLONE 2006-04-24 10:17

24634 Zasilanie, stabilizacja na tranzystorach 2006-02-19 16:44

23772 Preampy Nelsona ;) 2006-01-11 20:40

21643 B&W DM302 czy JBL Balboa 10 co kupic 2005-10-03 14:53

21043 Aleph3 jedna druga czyli A1.5 ;) PCB 2005-09-05 13:56

20792 Tu radio Aleph..... :/ pomocy!!!!!!!! 2005-08-28 20:37

18831 impossible kto to śpiewa????????????????

>morris

LSD ?! Dobre dla dzieci !

Prawdziwie hi-endowy stuff to : DMT (N,N-dimetylotriptamina), Harmalina, Ayahuasca, Yage etc.

Po odpowiednio zbalansowanej (XLR :) mieszance - rozpoznajesz gatunek drewna uzytego do "boczkow",

stopien dokrecenia srubek, jakosc interkonektow i sieciowek, i co tylko chcesz !

I wszystko to, bez koniecznosci podlaczania sprzetu do sieci !

Wiem, ze znowu pelno bedzie - sceptykow, ale uwierzcie mi, ze to PRAWDA !!!

Zdjecie przedstawia dostepny w sieci - kit, do przygotowania mieszanki !

Wiecej w watku : "THC", w tej zakladce ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A oto opis tuningu (za pomoca DMT) pod swoj egzemplarz gainclona, dokonany przez jednego z uzytkownikow !

10/9/84 - Zarkov

"Załadowałem około 40-50 miligramów dmt do szklanej fajki. Chociaż ostrzegano mnie, byłem zaszokowany cierpkością dymu. Smakowało jak płonący plastik. Niechcący wypuściłem dym. Natychmiast zaciągnąłem się powtórnie. Ciężki biały dym pojawił się w fajce równie cierpki jak poprzednio lecz byłem lepiej przygotowany na ohydny smak i udało mi się utrzymać dym przez kilka sekund. Wypuściłem dym, zaciągnąłem się po raz trzeci i wytrzymałem.

Nagle zacząłem słyszeć głośną, wysoką falę nośną. Natychmiast pokój zaczął wibrować. Wzór na ścianie drgał szaleńczo rezonując z brzęczeniem które pokryło podstawową falę nośną. Jednocześnie silne dreszcze przetoczyły się po moim ciele jakbym siedział w jakiejś gigantycznej rakiecie która startowała z wielokrotnym przyspieszeniem g. Moje pole widzenia rozmyło się w zdumiewających barwach. Nie widziałem już pokoju przez te intensywne efekty wizualne.

Wydarzenia opisane w tym paragrafie miały miejsce w ciągu kilku sekund. Zamykając oczy ujrzałem kilkanaście istot poruszających się przed gigantycznym złożonym panelem kontrolnym. Wizje nie były krystalicznie czyste i zdawało się że patrzę na nie przez płótno. Istoty te były dwunożne, ludzkiego wzrostu. Nie poruszały się jak ogromne insekty które widziałem wyraźnie pod wpływem grzybów Stropharia. Miałem świadomość przytłaczająco silnej obecności. Nie było to ani przerażające ani zachęcające. Po prostu to tam było. Pojawiła się myśl w mojej głowie. Zdałem sobie sprawę, że patrzę na panel kontrolny całego wszechświata. Ta wizja zanikała i pojawiła się inna, bardziej przejrzysta. Stado istot elfopodobnych w standardowych irlandzkich kostiumach, w kapeluszach, wyglądających jakby dopiero co opuścili wystawę hallmark a w dzień świętego Patryka, robiło dziwne rzeczy z dziwnymi przedmiotami, czymś pomiędzy kryształami a maszynami. Ta wizja także zanikała i rozmyła się w wizualny wzór niepodobny do żadnych innych doświadczanych pod wpływem innych psychedelików. Były to połączone sinusoidalne wzory ułożone w japoński obraz chryzantemy, który wypełnił całkowicie moje pole widzenia. Wzór wciąż się zmieniał a pojedyncze wzorki zmieniały barwę niezależnie od podstawowego wzoru. Kolory były intensywne: metaliczne, monochromatyczne, pastele, pojawiały się i znikały, podporządkowane ukrytej zasadzie. Pomyślałem, że widzę prawdziwy wszechświat lub wszechświat który naprawdę istnieje. Widziałem dokładnie wibracje wszystkich cząsteczek we wszechświecie z którym byłem jakoś połączony. Bezpośrednio widziałem wszechświat , bez tunelu samowolnej rzeczywistości, odbierałem stałą, obiektywną rzeczywistość. Ten wzór wydawał się być rodzajem m-wymiarowej krzywej Lissajousa uformowanej skrzyżowanie mnie z falą uderzeniową wypadków czasoprzestrzennych Fala nośna była silna wciąż silna. Silniejsza niż ta słyszana pod wpływem dziesięciu gramów bardzo silnych, suszonych grzybów Stropharia. W porównaniu z grzybami, fala nośna brzmiała czyściej, składowa sinusoidalna dominowała nad brzęczeniem Moje gardło było obolałe od cierpkiego dymu i kontrola oddechu została zakłócona przez intensywność tripu, więc nie mogłem śpiewać ani nawet wydobyć z siebie stałego tonu aby sterować dźwiękowo wizjami. Przytłaczające uczucie obecności nie zanikło gdy wizja zmieniła się we wzory, lecz pozostało jako uczucie prawie namacalnej istoty tak długo jak długo wzory były intensywne. To uczucie było bardzo silne. Czułem, że ujrzałem białogłowego Boga. Okres nasilonych wizji trwał około 8 minut. Efekty uboczne były nieprzyjemne lecz łatwe do zignorowania. DMT pozostawiło mnie w euforycznym-zamroczonym stanie przez godzinę. Tuning dbiegl konca ! Wreszcie moglem przystapic do krytycznych odsluchow gainclona !

Pozdrawiam

AL, żeby słuchać Tripatha będziesz musial nabic cybuch swoim rdzeniem kręgowym. brrr

Wcześniej przebijajać jądro zardzewiałym gwoździem. Ale nie do końca, pamiętaj, śróbek też nie dokręcamy do oporu:)))

Pozdrawiam

PS. I nie wrzucaj tyle, serio.

Terrence McKenna from "Dream Matrix Telemetry" :

I somehow shattered the membrane

between myself and ordinary space.

I carried the trip into the room with me.

Very rapid transmission of data.

It only lasts a few hundred seconds

You awaken from a dream.

I can see it clearly,

after a time I think it sticks with you.

The details.

Some quality of seeing and understanding.

A dimension has been added to ordinary perception.

And you will have the complete experience in the dream.

It's in the body.

You can do this on the natch, it is not far away.

Outrageous possibilities lie immediately to hand

and are virtually only a toke away.

Al, nie mylmy jednak mistyków z pospolitymi ćpunami, tak jak audiofili z posiadaczami czarnych 20 letnich BMW 3series, którzy czasmai potrafią nas uraczyc brzmieniem swoich zestawów car audio;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.