Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

A tu wersja Barbie .... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A z niepodróbek XLII-S która najładniejsza?;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie fajne, choć takie "złote"! A mnie ta najstarsza akurat stosunkowo najmniej się podoba. Następne dwie różnią się drobiazgami. Ostatnia jest chyba najlepsza. Kaseta z bardzo ciężkiego tworzywa, dobrze tłumi wibracje. A zapach - nieopisany! ;-)

Z takej kasety tylko że XLI-S właśnie sobie słucham muzyki. Nagrałem ją w latach 90. a brzmi jakbym przed chwilą to zrobił!Kaseta jest wykonana ze sztywnego, miłego w dotyku tworzywa.

co sądzicie o tych kasetach???

Ukryta Zawartość

post-19370-100002324 1211825483_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marian, jest to podstawowy typ żelazowy Maxella. Ogólnie cudów nie można sie po tym nośniku spodziewać, jednak wszystkie podstawowe wymagania spełnia i trzeba przyznać że jest dobry. Porównywalny jakościowo, do TDK D, Basf Ferro Extra, czy Sony EF. Kaseta rocznikowo należy do tych nowszych, jednak nie jest to zupełnie ostatnia produkcja tylko ciut wcześniejsza. Sądzę, że warto się tym nośnikiem zainteresować biorąc pod uwagę fakt, że kaseta jest nieco lepsza niż dzisiejsze produkcje. Jeśli chodzi o serię Black Magnetite, bo to właśnie z tej serii się ten Maxell wywodzi, to mimo, że lata świetności kasetowej były wcześniej, to ogólnie seria ta należała do udanych.

Popieram opinię, że Emtec Sound to bardzo dobra kaseta sam byłem pod wrażeniem, natomiast z kolei nie wszystko co maxell jest dobre nie polecam maxella UE szajs do kwadratu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiem wam szczerze, że jakoś nie jestem przekonany do tych nowiutkich podstawowych żelazówek ....

Mają marną mechanikę i jakość materiałów użytych schodzi na psy ...

Wolę dołożyć parę złotych i kupić TDK SA lub coś w tym stylu - zgodnie z zasadą mniej a lepiej ...

Dla szperaczy - idealnym miejscem różne pchle targi i bazary - naprawdę można znaleźć rodzynki w idealnym stanie i prawie darmo ....

Parę lat już grzebię w kasetach ale nigdy nie miałem w ręku BASFy reeltoreel ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tymi Basfami to jakaś dziwna sprawa. Na eBayu sprzedaje je jedna osoba, po 33 euro za sztukę. Sprzedaje je już bardzo długo (ponad rok), ma pewnie duży zapas, a kasety, ze względu na wysoką cenę, powoli schodzą. Ale najdziwniejszy jest fakt, że jest to jedyna osoba, która ma te kasety. Nigdy więcej ich nie spotkałem. Tak jakby ktoś przejął kontrolę nad światowymi zapasami Basfów reel-to-reel :-)

A z nas która najpiękniejsza? :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze my, jeszcze my!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawa górna XLI-S i "czarna" MX. Wg. mnie wizualnie najładniejsza seria w historii Maxell'a. W jakich latach one były produkowane? Niektórzy piszą, że już w 1983, inni podają 1987. Czyżby taka rozpiętość serii?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.