Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wiem - znalazłem po adresie jednej z innych firm widocznych na plakatach - to w samym centrum Łodzi, przy ul. Wschodniej (prawie nigdy nią nie jeżdżę, dlatego nie rozpoznałem) - bardzo zaniedbany i cieszący się złą sławą rejon, sypiące się stare kamienice (co widać), itd.

Ale teraz sobie przypominam, że podobny mural widywałem w dawnych latach chyba jeszcze gdzieś indziej (tylko gdzie?! - nie przypomnę sobie), i zawsze zastanawiało mnie, dlaczego C-120 jest na nim zielona a nie pomarańczowa.

Wg znalezionego adresu jest to Wschodnia 10/12. Muszę pojechać i zobaczyć...

witam,

znalazłem ostatnio takie oto dwie ciekawe kasetki, wiekowe ale nadal sprawne.

AGFA - nagrana oryginalnie, oryginalnie odlana bez ząbków (nie widać żeby były wyrwane a nie ma), ma też ciekawe szpulki (może nie widać tego dobrze na foto, spróbuję zrobić foto jak rozkręcę) czas myślę ok 40 min strona.

BASF - w cbox'ie. kaseta testowa. niby 40 minut/strona ale taśmy jakby więcej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23151-071988300 1300541631_thumb.jpg

post-23151-037377400 1300541656_thumb.jpg

post-23151-004498400 1300541664_thumb.jpg

post-23151-081212300 1300541676_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam,

znalazłem ostatnio takie oto dwie ciekawe kasetki, wiekowe ale nadal sprawne.

AGFA - nagrana oryginalnie, oryginalnie odlana bez ząbków (nie widać żeby były wyrwane a nie ma), ma też ciekawe szpulki (może nie widać tego dobrze na foto, spróbuję zrobić foto jak rozkręcę) czas myślę ok 40 min strona.

BASF - w cbox'ie. kaseta testowa. niby 40 minut/strona ale taśmy jakby więcej.

Fajowa na Agfa! Ja mam nagrane fabrycznie kasety sygnowane logo Maxell, Basf i Magna.

Tego testowego Basfa też mam, a z podobnych testowych kaset dwie ciekawe Agfy - jak na foto.

Ukryta Zawartość

post-15808-034697900 1300631599_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę wątpię, bo najgrubszą taśmą stosowaną w kasetach była taśma 18-mikronowa, taka jak w C-60. Grubszych taśm chyba nigdy nie cięto na tę szerokość. W kasetach krótszych od C-60 stosowano tę samą taśmę, tylko było jej mniej. Może ta większa ilość taśmy w tym BASFie to złudzenie, albo ktoś sobie trochę taśmy dokleił albo przełożył z innej kasety?

Trochę wątpię, bo najgrubszą taśmą stosowaną w kasetach była taśma 18-mikronowa, taka jak w C-60. Grubszych taśm chyba nigdy nie cięto na tę szerokość. W kasetach krótszych od C-60 stosowano tę samą taśmę, tylko było jej mniej. Może ta większa ilość taśmy w tym BASFie to złudzenie, albo ktoś sobie trochę taśmy dokleił albo przełożył z innej kasety?

Hmmm, rzeczywiście, w mojej taśmy jest jakby mniej...

Dla porównania powyżej C-60 z podobną taśmą i w takiej samej obudowie - tu taśmy jest wyraźnie więcej.

Z innej beczki: odfoliowałem sobie ostatnio kasetę Axia. Bardzo ładna rzecz - nie tylko fajowe rolki, ale i ciekawe tworzywo - miejscami całkowicie, a miejscami częściowo przezroczyste. Wygląda to bardzo dobrze. To jedne z ostatnich kaset, które można ciągle kupić za grosze (chyba 7 dolarów) na ebayu.

I jeszcze pozyskany ostatnio no-name, z ciekawą nazwą :-)

Ukryta Zawartość

post-15808-084520600 1300723373_thumb.jpg

post-15808-071345700 1300723411_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponuję małą zabawę: czy pamiętacie jeszcze ceny kaset w Pewexach? Zdaje się, że były one takie same w całym kraju. Ja pamiętam już jedynie fragmentarycznie, ale może wspólnymi siłami dojdziemy do kompletnej oferty tych sklepów? Ceny które pamiętam są z lat końca lat 80.

TDK SA-X90 2,4$

TDK SA90 2,2$

TDK SA60 1,8$

SONY UX60 2$

PS

To mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Z tego co pamiętam gdzieś tutaj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - była strona z kasetami, gdzie widać ceny.

Ukryta Zawartość

Z tego co pamiętam gdzieś tutaj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - była strona z kasetami, gdzie widać ceny.

Bardzo fajny adres, szukałem tych cen tu i ówdzie i nie mogłem znaleźć. Jak widać ceny w roku 90/91 nieco spadły, gdyż ceny TDK SA90 2,2$ jestem pewien. Nie widzę na tej stronie cen wszystkich kaset - może jeszcze gdzieś ktoś widział?

Ukryta Zawartość

Witam!

Tu jest link do kaset, ale bez cen - tylko do oglądania w kategorii luksus :) ale fotki kaset są b.d.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - teraz luksusem jest cukier ! :)

Ukryta Zawartość

Oto ceny z katalogu 1984/85. Gapiłem się wtedy w te rubryczki jak w obrazek i marzyłem o strumieniu, choćby wątłym, dolarów! :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oto ceny z katalogu 1984/85. Gapiłem się wtedy w te rubryczki jak w obrazek i marzyłem o strumieniu, choćby wątłym, dolarów! :-)

O, super :) Ja takich wysokich cen nie pamiętam, kupowałem później.

Pierwszą kasetę tzw. zachodnią dostałem od Rodziców na Gwiazdkę w połowie lat 80'. Był to BASF LH-EI 60. Kosztował kilkadziesiąt centów. Cieszyłem się baaardzo. Było to wtedy moje marzenie i pamiętam, że nawet spałem z nim :) Leżał sobie na poduszce a ja obok :) Takie to były śmieszne czasy. Za średnią pensję można było kupić ich około 30. Ale za to jaką miało się frajdę z ich posiadania. Nigdy nie miałem ich dużo, każdą mile wspominam, Lubiłem kupować różne, żeby ładnie wyglądały na półce. Później w latach 90' kupowałem po kilka takich samych, w większości TDK i Sony. Jakoś Maxelki rzadziej były dostępne, albo droższe. Nie pomnę :)

O, super :) Ja takich wysokich cen nie pamiętam, kupowałem później.

Pierwszą kasetę tzw. zachodnią dostałem od Rodziców na Gwiazdkę w połowie lat 80'. Był to BASF LH-EI 60. Kosztował kilkadziesiąt centów. Cieszyłem się baaardzo. Było to wtedy moje marzenie i pamiętam, że nawet spałem z nim :) Leżał sobie na poduszce a ja obok :) Takie to były śmieszne czasy. Za średnią pensję można było kupić ich około 30. Ale za to jaką miało się frajdę z ich posiadania. Nigdy nie miałem ich dużo, każdą mile wspominam, Lubiłem kupować różne, żeby ładnie wyglądały na półce. Później w latach 90' kupowałem po kilka takich samych, w większości TDK i Sony. Jakoś Maxelki rzadziej były dostępne, albo droższe. Nie pomnę :)

Umowa między producentem kaset Maxell a Peweksem wygasła jakoś w 1987/88 roku, potem dostępne były już tylko resztki magazynowe (pamiętam, że zimą 1988/89 kasety Maxell XLII były już tylko w wersji C-60, dziś nie do kupienia :-)), kosztowały zresztą $2,20 - czyli drożej niż w latach 84/85.

Pewex od 1988/89 sprowadzał już tylko kasety Basf, TDK i Sony.

W tym samym katalogu z lat 1984/85, kilka stron wcześniej, jest jeszcze cennik zbiorczy, bez wyszczególnionych modeli.

Można się jednak zorientować po widełkach, ile kosztowały modele podstawowe i najwyższe. Jak widać, najdroższą kasetą była Fuji Metal - aż $6.60. W cenniku jest też wymieniona marka Basf.

Na drugim zdjęciu pokazałem cennik katalogu z lat 1989/90. Jak widać, oferta modeli jest znacznie skromniejsza - w przypadku Basfa ogranicza się do dwóch podstawowych modeli, a z Sony w ofercie widnieje tylko EF.

Ach, no i te cudne reklamy :-)

Ukryta Zawartość

post-15808-016300000 1300833584_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba w 82 albo 83 roku dostałem w prezencie imieninowym czy urodzinowym równowartość $1,63 (w innej walucie), z przeznaczeniem na zakup kasety w Peweksie - starczyło dokładnie na czarną Agfę Superferro Dynamic I 60+6 za $1,60 (pamiętam, że dostałem 3 centy reszty w bonach PKO).

W 1985 albo 86 dostałem w prezencie kupionego w Peweksie w hali Olivii w Gdańsku Maxella XLII 90 - kosztował, jeśli dobrze pamiętam, $2,50. To dopiero było cudo! W ogóle Pewex w Olivii zrobił na mnie ogromne wrażenie, bo był wielokrotnie większy i znacznie lepiej zaopatrzony niż jedyny Pewex audio w Łodzi. Pamiętam, że widziałem wtedy TDK MA-R, która kosztowała chyba ponad $6!

Później, w 1988 roku dostałem też w prezencie TDK SA (złotą z serii 1986), która kosztowała chyba $2,70.

A później już sam i za swoje pieniądze kupiłem sobie po dolarze albo 90 centów (już nie pamiętam) BASFa LH EI 60 i Sony EF 60.

A jeszcze później, gdy można już było legalnie kupić waluty i kupować w Peweksie, za pieniądze ze studenckiego stypendium "kujońskiego" kupiłem sobie TDK AR, AR-X, SF, SA i SA-X z serii z 88 roku. Ależ to była radocha! Nie pamiętam już dokładnie ile kosztowały, ale AR chyba poniżej $2, a SA-X ok. $2,50.

A potem już Pewex zaczął sprzedawać za złotówki, i zakupom tym już nie towarzyszył taki dreszcz emocji jak wcześniej.

Pamiętam jedynie ceny pierwszych trzech kaset, które kupiłem w Pewexie. Był to albo 1988 albo 1989 rok.

TDK SA-X 60 - 2,20 $

TDK AD 60 - 1,80 $

Sony EF 60 - 0,90 $

Tak w ogóle ciekawostka. Wszyscy chyba pierwsze kasety jakie kupowali, to były albo pomarańczowe TDKi D, czerwone Basfy LH-EI, albo Sony EF, a ja zacząłem z grubej rury kupując jaką pierwszą kasetę złotą TDK SA-X, zaraz po niej niebieską TDK AD, a dopiero potem przyszła kolej na podstawowe, najbardziej popularne modele kaset. Ewenement jakiś, nie sądzicie? :)

Pamiętam jedynie ceny pierwszych trzech kaset, które kupiłem w Pewexie. Był to albo 1988 albo 1989 rok.

TDK SA-X 60 - 2,20 $

TDK AD 60 - 1,80 $

Sony EF 60 - 0,90 $

Tak w ogóle ciekawostka. Wszyscy chyba pierwsze kasety jakie kupowali, to były albo pomarańczowe TDKi D, czerwone Basfy LH-EI, albo Sony EF, a ja zacząłem z grubej rury kupując jaką pierwszą kasetę złotą TDK SA-X, zaraz po niej niebieską TDK AD, a dopiero potem przyszła kolej na podstawowe, najbardziej popularne modele kaset. Ewenement jakiś, nie sądzicie? :)

W moim przypadku byla to po prostu kwestia braku odpowiedniej sumy pieniędzy :) Zawsze miałem dylemat: dwie niskiej klasy kasety, czy jedna lepsza. Zwykle zwyciężał pragmatyzm: jakoś tam się uda nagrać, będzie słychać - ale za to dwa razy więcej muzyki :) Chociaż i tak często kupowałem lepsze modele, wbrew logice. Z perspektywy czasu nie jest to takie oczywiste, że wyższe modele są lepsze. Na przykład wiele tzw. wyższych modeli posiadało beznadziejną trwałość mechaniczną. Za najgorszą uważam taśmę FUJI FR-IIS. Zaledwie po kilkunastu odtworzeniach tak się podeformowała, że w zasadzie należało by ją wyrzucić. Na przeciwległym biegunie są taśmy BASF LH i w zasadzie wszystkie inne. Do dzisiaj wyglądają u mnie w zasadzie jak nowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że fotek ma rację - jak ktoś miał AŻ $2, to przeważnie wolał kupić dwie kasety po $1 niż jedną za $2, bo wtedy w sklepach przeważnie nie było ŻADNYCH kaset. Pamiętam dobrze jak wielokrotnie kasowałem różne nagrania żeby móc nagrać coś nowego - a potem czasem tego bardzo żałowałem.

Ale czasem było inaczej - w przypadku tego Maxella XLII i TDK SA, o których wspomniałem, mogłem sobie wybrać kasety do określonej kwoty, i pewnie mógłbym wtedy wybrać dwie tańsze (np. D albo UL czy UR) zamiast jednej droższej - ale zwyciężyła "fanaberia" nad pragmatyzmem, tym bardziej, że wtedy nie miałem magnetofonu by je nagrać ani nawet w ogóle magnetofonu stereo! Nagrałem je wtedy oczywiście u kogoś, na porządniejszych magnetofonach.

Ale ten mój późniejszy zakup niemal "hurtowy" (AR, AR-X, SF, SA, SA-X, z przyczyn finansowych w dwóch etapach) też już był zakupem "fanaberyjnym", bo za te same pieniądze mógłbym kupić więcej TDK A, SONY EF albo BASFów Ferro Extra, które były mniej więcej po dolarze - tym bardziej że nadal nie miałem wtedy jeszcze porządnego magnetofonu, i kasety te zostały nagrane u znajomych albo w nagrywalniach.

Tak więc motywy mogły być różne.

Ależ nagrania na tych kasetach brzmiały wtedy świetnie w porównaniu do nagrań na tanich kasetach! I sam ich wygląd, tak inny od Stilonów i Supertonów, nie mówiąc już o niektórych kasetach "polonijnych" - jak z zupełnie innego świata! Elegancka, porządnie wykonana kaseta, piękna wkładka, wymienne nalepki, nawet sama folia! To był powiew wiatru z innej bajki. Od tej strony ta nowa bajka prezentowała się... bajkowo!

Dodam jeszcze, że gdy w 89 albo 90 roku kupowałem te TDKi, w moim Peweksie oferta kaset była dość ograniczona. Z TDK były tylko najtańsze A (nie było już D), i z nowej serii '88: AD, AR, AR-X, SF, SA, SA-X. Nie było MA (chyba w ogóle go nie było wtedy w ofercie w Europie), i nie było też MA-X - ale był MA-X ze starszej serii z '87. Nie było już w ogóle Maxelli, z wyjątkiem MX zalegających ze starych dostaw, z biało-pomarańczowymi szpulkami, w zaporowej cenie chyba $5,20. Z BASFów były tylko czerwone LH-EI, a potem Ferro Extra I, a z Sony - wyłącznie najtańsza EF. AGFA też zniknęła zupełnie.

Do mnie dziś od jednego z forumowiczów dotarła paczka z NADem 3020 i Technics'em RS-B705. Niespodzianką było 25 nowych kaset :-)

Ukryta Zawartość

post-19067-034919900 1300911379_thumb.jpg

post-19067-005257200 1300911392_thumb.jpg

post-19067-001444300 1300911435_thumb.jpg

post-19067-062606100 1300911446_thumb.jpg

post-19067-022915800 1300911458_thumb.jpg

post-19067-085143000 1300911471_thumb.jpg

post-19067-053165200 1300911485_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że fotek ma rację - jak ktoś miał AŻ $2, to przeważnie wolał kupić dwie kasety po $1 niż jedną za $2, bo wtedy w sklepach przeważnie nie było ŻADNYCH kaset. Pamiętam dobrze jak wielokrotnie kasowałem różne nagrania żeby móc nagrać coś nowego - a potem czasem tego bardzo żałowałem.

Ale czasem było inaczej - w przypadku tego Maxella XLII i TDK SA, o których wspomniałem, mogłem sobie wybrać kasety do określonej kwoty, i pewnie mógłbym wtedy wybrać dwie tańsze (np. D albo UL czy UR) zamiast jednej droższej - ale zwyciężyła "fanaberia" nad pragmatyzmem, tym bardziej, że wtedy nie miałem magnetofonu by je nagrać ani nawet w ogóle magnetofonu stereo! Nagrałem je wtedy oczywiście u kogoś, na porządniejszych magnetofonach.

Ale ten mój późniejszy zakup niemal "hurtowy" (AR, AR-X, SF, SA, SA-X, z przyczyn finansowych w dwóch etapach) też już był zakupem "fanaberyjnym", bo za te same pieniądze mógłbym kupić więcej TDK A, SONY EF albo BASFów Ferro Extra, które były mniej więcej po dolarze - tym bardziej że nadal nie miałem wtedy jeszcze porządnego magnetofonu, i kasety te zostały nagrane u znajomych albo w nagrywalniach.

Tak więc motywy mogły być różne.

Ależ nagrania na tych kasetach brzmiały wtedy świetnie w porównaniu do nagrań na tanich kasetach! I sam ich wygląd, tak inny od Stilonów i Supertonów, nie mówiąc już o niektórych kasetach "polonijnych" - jak z zupełnie innego świata! Elegancka, porządnie wykonana kaseta, piękna wkładka, wymienne nalepki, nawet sama folia! To był powiew wiatru z innej bajki. Od tej strony ta nowa bajka prezentowała się... bajkowo!

Dodam jeszcze, że gdy w 89 albo 90 roku kupowałem te TDKi, w moim Peweksie oferta kaset była dość ograniczona. Z TDK były tylko najtańsze A (nie było już D), i z nowej serii '88: AD, AR, AR-X, SF, SA, SA-X. Nie było MA (chyba w ogóle go nie było wtedy w ofercie w Europie), i nie było też MA-X - ale był MA-X ze starszej serii z '87. Nie było już w ogóle Maxelli, z wyjątkiem MX zalegających ze starych dostaw, z biało-pomarańczowymi szpulkami, w zaporowej cenie chyba $5,20. Z BASFów były tylko czerwone LH-EI, a potem Ferro Extra I, a z Sony - wyłącznie najtańsza EF. AGFA też zniknęła zupełnie.

Oj wkleiło mi się samo ,a chciałem o kasetach z PEWEX-u tak zaaden zakup ,żaden sklep nie wprowadzal mnie osobiscie w taki nastrój ,prawie ze /ekstazy/ jak kupno kaset czy sprzetu RTV w PEWEXIE ,gdy przeczytałem Wasze wpisy ten obraz tamtych dni jak żywy stanął mi przed oczyma , i to uczucie ,nigdy już póżniej nie było takie same nawet przy kupnie samochodu ,ale wiąże się to chyba ze słowami M.Dańca że my nie tęsknimy za komuną my tęsknimy za młodością .Niestety nie podzielę się cenami kaset jakie były wówczas ,przyjąłem inną zasadę kupić to co mi pasuje zapłacic za rachunek i zapomnieć ,inaczej bym rozpamiętywał co mogłem sobie kupić z ciuchów /a były to czasy jak się miało ciuchy z PEWEXU to już na starcie było u dziewczyn 80% szans nieprawdaż ?/ wychodziłem więc z szczęśliwy ze sklepu z klikoma kasetami przeważnie TDK na Basfach ze 2 razy się przewiozłem /ale to osobny temat/ ale bez wycieróchów !!!!! .No ale moja św. pamięci Mama i tak mi kupiła żebym nie chodzil jak łajza /ach kochana Mama/ Miałem więc wymarzone kasety i ciuchy ,dziś to sobie myślę że byłem trochę naciągaczem . Na koniec muszę pochwalić Fuji konkretnie FR-I Z 82r

kupiłem ich ze 20szt i te żelazówki najbardziej przetrwały próbe czasu ,do tej pory uzywam kilkanaście z nich .Pozdrawiam na koniec wszystkich klijentów PEWEXU Darek

Aj, panowie, mała pomyłka!

Zdjęcie z cennikiem, które zamieściłem jako pierwsze, nie pochodzi z mojego katalogu, ale z tegoż forum (zachowałem je kiedyś i pomyliłem z moim katalogiem). Cennik musi pochodzić z podobnych lat - może z 1985/86 albo 1986/87 ze względu na obecność modeli Agfy HD i HDX.

Oto - na nowo sfotografowany - cennik z katalogu 1984/85.

Uwagę zwraca stosunkowo niska cena TDK MA-R. Co ciekawe, Fuji Metal kosztuje $5.90, czyli mniej niż tajemnicza kwota $6.60 (za najdroższą kasetę Fuji) podana w zamieszczonym powyżej cenniku ogólnym.

Co do Maxella MX, kosztował faktycznie $5.20, cena była utrzymana bardzo długo, ale pamiętam, że na początku 1990 roku cenę obniżono do $4.40. Ponieważ wciąż słabo schodziły, parę tygodni później cenę zredukowano do $3.60. Wtedy właśnie kupiłem (Pewex w warszawskim hotelu Marriott) sobie tę kasetę, w wersji "klepsydra", bo była najnowsza, chociaż - co ciekawe - na półce leżały wciąż także modele MX w wersji białej i czarnej (1983 i 1985)!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Diabolic wysłałem ci @

Odpowiedziałem

:-)

Udało mi się nabyć do kompletu chromową kasetę marki Osawa. Budzi zaufanie napisem "Made in Japan" (jest także wytłoczony na pudełku) i bardzo porządnym wykonaniem. Od razu zaintrygowało mnie jej (tak jak i żelazowej) podobieństwo do starszych kaset Deneona. Nie tylko ukośne kreski na obudowie kasety, ale i dizajn wkładki na tylnym skrzydełku są bardzo podobne.

Ukryta Zawartość

post-15808-044703200 1300969963_thumb.jpg

post-15808-094874000 1300969973_thumb.jpg

post-15808-099646600 1300969982_thumb.jpg

post-15808-047814400 1300969992_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zaintrygowało mnie jej (tak jak i żelazowej) podobieństwo do starszych kaset Deneona.

Nippon Columbia to nic innego niż Denon. Więc podobieństwo, zaawansowana technologia dwuwarstwowa i wysoka jakość całkowicie uzasadnione mimo mało znanej marki handlowej.

Byłem dziś przy tym muralu stilonowym w Łodzi - niestety niewiele już z niego zostało, a poza tym jest zasłonięty nowymi planszami. Szkoda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nippon Columbia to nic innego niż Denon. Więc podobieństwo, zaawansowana technologia dwuwarstwowa i wysoka jakość całkowicie uzasadnione mimo mało znanej marki handlowej.

Ale "Nippon Columbia" napisane jest na wkładce Denona, a nie Osawy. Wprowadziłem zamieszanie układem zdjęć.

Kupiłem ostatnio kilkanaście Maxellek, wszystkie używane ale w idealnym stanie, nie licząc naklejek. Jak dla mnie są prześliczne, więc pasują do wątku. Mam pytanie o lata produkcji tych kasetek, na pewną są to lata 80'te, ale dokładniej?

(...) Pamiętam dobrze jak wielokrotnie kasowałem różne nagrania żeby móc nagrać coś nowego - a potem czasem tego bardzo żałowałem. (...)

Dokładnie to samo robiłem i po dziś dzień żałuję, że skasowałem nagrania z Trójki, nocne audycje PP. Beksińskiego, Niedźwieckiego, Kaczkowskiego. Notabene wielu z nich nie nagrywałem, i tego też żałuję :)

Ukryta Zawartość

post-23426-075252800 1301005007_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.