Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

o jeszcze lepiej :) mój poprzedni prezes jak mnie przyjął do pracy, to pojechał potem na dwa lata w podróż dookoła świata, to były czasy :) teraz mam prezesa we Francji i przyjeżdża raz na miesiąc:) więc mam prawie jak MaciejLK

No, taki układ ma też wady - trudno oddzielić "pracę" od "domu", i trudno skutecznie trzymać bat nad sobą samym, żeby utrzymać właściwe proporcje pracy do kaset. ;-)

Tu jest ten drugi filmik, gdzie facet robi to już prawidłowo:

no ja raz na miesiąc muszę się oderwać od audio:) ale poza tym :) oddziały działają, od czasu do czasu wycieczka po Polsce ( można w spokoju posłuchać muzyki podczas jazdy) przy okazji kupić w sklepie kasety jak są.... albo dostać od kolegów :) lub koleżanek :) ludzie bardzo chętnie pozbywają kartonów z niepotrzebnymi a dobrymi kasetami :)

btw czytanka dla cles'a - masz misiek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

^mnie prędko nie nauczysz "czegoś nowego" (choć kto cie tam wie), ale przynajmniej nie dasz sie podeptać nastepnym razem gdy ktos wyturla na stół taśmę z nieliniową czułością.

co do szpulek na yt - przynajmniej gość nie udaje "PRO-fa"

rozpier****** mnie ludzie, ktorzy robią z siebie durniow, ale ida w zaparte.

potem znikają i z nowym loginem probuja pouczać innych, ktorzy popelniają ich dawny bład.

też mi sie zdarzało palnąć ze dolby nie działa jak nalezy, albo ze "klejone kasety" sa gorsze od skrecanych, ale cały bajer w tym zeby z pieluch wyrastać.

temat pracy poruszyłem nie przypadkiem, wczoraj mówiąc oglednie dałem sie przyłapać wertując T-H i wzbudziłem ...meksykańska falę zdziwienia, co gorsza "wszyscy już swoje wyrzucili" więc wymiernych korzyści brak.

ba, rozgorzała dyskusja nt jakości dźwięku, w firmie produkującej oprogramowanie ... nie odezwałem się słowem - jak nigdy (: za dobrze płacą.

Ukryta Zawartość

Masz rację, trzeba docenić to, że facet bez żenady przyznaje, że robił to źle. Choć muszę przyznać, że trochę się dziwię, że sam na to nie wpadł, bo wydaje się to oczywiste po obejrzeniu kasety.

Dla wielu młodych ludzi, i to nie tylko nastolatków, ale także takich po 20-tce, podstawowym źródłem muzyki w domu jest obecnie laptop / tablet odtwarzający mp3-ki, a poza domem - telefon + słuchawki, i z innych źródeł nie korzystają i często ich nawet nie znają.

no to fakt, przyznał się ale nie mógł najpierw poszukać odpowiedzi w nacie, na 99% były:)

Wiesz, tak na dobrą sprawę, wystarczyło dokładnie obejrzeć kasetę, zadać sobie kilka pytań, i spróbować samemu sobie na nie odpowiedzieć. Niestety, te ostatnie dwie czynności wydają się być najtrudniejsze i najrzadziej spotykane. Facet sam przyznaje, że zastanawiało go, po co jest ta szczelina - i nie zadał sobie trudu wymyślenia odpowiedzi. Wymyślenie tego, jak włożyć szpulkę, zajęło mi jakieś 10 sekund... (nie chwaląc się ;-) )

Dla wielu młodych ludzi, i to nie tylko nastolatków, ale także takich po 20-tce, podstawowym źródłem muzyki w domu jest obecnie laptop / tablet odtwarzający mp3-ki, a poza domem - telefon + słuchawki, i z innych źródeł nie korzystają i często ich nawet nie znają...

Oj żeby tylko. Ja znam takich, dla których podstawowym źródłem muzyki jest telefon komórkowy. A dla takich, którzy są koneserami dźwięku - wersja wypasiona, czyli telefon komórkowy wyposażony w słuchaweczki douszne typu pchełki.

Hmm, do tej pory myślałem, że jestem jedyny, który siedząc w pracy grzebie się tematach kasetowo-magnetofonowych na forum. Mam jednak o tyle komfortową sytuację, że pode mną jest 500 osób, a nade mną tylko jedna, która zresztą wychodzi z założenia, że nie ważne co kto robi w pracy. Jak ma ochotę to może nawet akrobatykę uprawiać, ważne by praca była zrobiona dobrze i na czas.

regulacja #267.1

//send to all//

"w tym roku firmę czeka reorganizacja oraz niezbedne cięcia. dyrektor finansowy grupy upolował zx7 w stanie niemal fabrycznym oraz karton That'sów MR-X.

Zainteresowani będą mogli obejrzeć sprzęt w sali konferencyjnej budynku A

w każdy piatek w godzinach 15-18"

500 osób to nie kierownik :) skłaniałbym się ku dyrektorowi, prokurentowi lub prezesowi :)

No coś w tym jakby jest. :) Jednak niekiedy można mieć dość. Zawsze lepiej użerać się z 5 osobami niż z 500. :)

i zegar pewnie też nie tyka ;)

A żebyś wiedział, zegar nie tyka, ostatnio przy sprzątaniu spadł mojej żonie i po zegarze, a to był jedyny "tykający" zegar.

Poza tym szczęśliwi czasu nie mierzą :-)

Ja mam tylko 1 osobę pod sobą ...żonę :-)

Hipek, to Ty widzę dominujący jesteś. :-) Powinno być, raz nad, raz pod, a czasem równolegle w zależności od przyjętej akurat pozycji. ;-)

Hipek, to Ty widzę dominujący jesteś. :-) Powinno być, raz nad, raz pod, a czasem równolegle w zależności od przyjętej akurat pozycji. ;-)

Otóż to !

Powinno i jest, nie bój nic :-)

Oj, chyba Diabolikowi znowu pozacinały się półki z kasetami, bo jakoś nie daje o sobie znać :-)

Jakiś czas temu pokazywałem tę oto kasetkę, ku mojemu zdziwieniu żadnej reakcji, ale to było zaraz po Sylwku więc może panowie byli ospali, naprawdę nic fajnego ? :-)

Ukryta Zawartość

post-33485-0-64936800-1359055071_thumb.jpg

post-33485-0-87761400-1359055115_thumb.jpg

post-33485-0-69750200-1359055152_thumb.jpg

post-33485-0-75267900-1359055174_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne, fajne. Mi się szczególnie te duże szpulki podobają. Mam egzemplarz dość pospolity w długości C-90 i nieco podniszczony niestety. W kwestii dużych szpulek, to jednak najładniejsze są w Sony z serii UX-x z 1988.

Fajne, fajne.

Fajna kaseta

Eeee no, przyjrzyjcie się dokładnie :-) Nie pokazywałbym przecież normalnego maxell-a tylko dlatego, że to 46-tka z dużymi szpulkami, panowie no ....hehe

Otóż to !

Powinno i jest, nie bój nic :-)

Oj, chyba Diabolikowi znowu pozacinały się półki z kasetami, bo jakoś nie daje o sobie znać :-)

Jakiś czas temu pokazywałem tę oto kasetkę, ku mojemu zdziwieniu żadnej reakcji, ale to było zaraz po Sylwku więc może panowie byli ospali, naprawdę nic fajnego ? :-)

Ktoś nagrał połowę przed zapakowaniem?

Eeee no, przyjrzyjcie się dokładnie :-) Nie pokazywałbym przecież normalnego maxell-a tylko dlatego, że to 46-tka z dużymi szpulkami, panowie no ....hehe

Fakt, umknęło mojej uwadze. Bo zły moment wybrałeś, gdy każdy po pracy narobiony. :-P

Przyznaj ile czasu się męczyłeś, żeby tak ładnie równo folię zakleić. :-)

Przyznaję ciekawie to wygląda takie do połowy nagrane i nie przewinięte.

Mam pytanie do doświadczonych kaseciarzy: czy to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to są oryginały? Cena w drugim przypadku wygląda na atrakcyjną.\, do tego faktura VAT co mi jeszcze potani zakup.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.