Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

rafallster masz kongretną kasetę czy pytasz wogóle jak wypadają względem CD? Testy są adekwatne do danego magnetofonu gdyż brzmienie danego modelu może być trochę inne na różnych deckach mimo że mają kalibrację.Ja bynajmniej robiłem na moich TOP ślepe testy i nie tylko ja się myliłem i to na różnej muzyce.

Witaj

Ja robiłem testy ale to nie ma sensu a muzyka z komputera heh na szczęście mam komputer fakt ale możecie wierzyć lub nie nie mam do niego głośników z konieczności używam sporadycznie słuchawek.

Magnetofon , czy to kasetowy czy szpulowy - magia , czarne płyty zgrywane na taśmę to po prostu głębia nieskończoność , realizm ,i to czego słowa nie opiszą.

W Nas taśmowych i kasetowych dinozaurach siedzi głęboko zakorzeniona pasja do piękna w każdej postaci

Doznań wzrokowych i słuchowych , ciekawość która nigdy się nie kończy a co za tym idzie nieskończona pogoń za odpowiedziami na nurtujące nas pytania i myślę że My jako grupa zwarta i silna przetrwamy .

Dinozaury nie wyginęły

rafallster witamy w tym wątku

Pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Poruszylem ten temat bo mimo iz bardzo lubie kasety to w brzmieniach rockowych sie nie sprawdza chyba. Moze musze wiecej testow na roznych ustawieniach i kasetach zrobic...narazie testowalem na aksecie Sony Metal position w dolby C...klasyka brzmi naprawde ladnie, natomiast ostre gitary elektryczne leza :/

Napiszę tak ludzie zabijaja sie na aukcjach płacą po 50 zł ba nawet 100 zł za kasetę a bardzo dobre TDK SONY i inne można kupić za 5zł góra za 10 zł sztuka 90 minut chromu . zgoda można do kolekcji dokoptować coś specjalnego ale bez przesady

Pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Łabędzi śpiew i koniec pewnej epoki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MAG no chyba są jakieś różnice między taśmami za 5-10 i tymi z najwyższej półki.Może nie są warte aż takiej ceny (wzrost ceny nieproporcjonalny do wzrostu jakości) ale napewno są lepsze.

Hmmm a ponizej moje ostatnie zdobycze...;-) niby ceny sklepowe od 6-8zl ale po przekonaniu sprzedawcy ze jest to ostatnia szansa (dla niego) aby sie pozbyc tych "przezytkow" dostalem wszystkie za 5 zl ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nagrywam na TDK SA-X 90, SONY UX-S 90 i to są taśmy do 10 zł !!! Są bardzo dobre ux sy z dobrych lat TDK jest rewelka wszystko do bieżących nagrań idealne , no chyba że kogoś stać na drogie kasety do nagrywania proszę bardzo , jego wola

Jeśli już kupię jakąś kasetę droższą to do kolekcji i raczej nie zdzieram z niej folii szkoda.... doznania mogą być co prawda ciut lepsze ale więcej jest doznań z pięknego widoku dużej nietkniętej kolekcji

Pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

jeszcze mam pytanko... jaki nosnik wkladali do tdk DJ2??? Obudowa bardzo przypomina serie SA, i Super CDing... ps. DO WSZYSKICH FORUMOWICZOW (przynajmniej tego tematu) WYSILCIE SIE TROCHE W POSZUKIWANIU KASET W STARYCH SKLEPIKACH, NA TARGACH SMIECI (tak nazywam te wszystkie targowiska z roznymi cudami z przeszlosci), KOMISY AUDIO ETC..!!!! ceny kaset pogalopowaly tak bardzo w duzej mierze przez nas samych. Duze zainteresowanie zostalo dostrzezone no i oczywiscie perfidnie (chociaz wiem ze to tylko biznes) wykorzystane przez sprzedawcow allegro... Uwierzcie w każdym miescie znajdziecie dojscie do swietnych nośnikow, ktore zostaną wam sprzedane za bezcen...A no i jeszcze ten dreszczyk emocji (ktorego nie znajdziecie w sieci) wchodzac do jakiegos zapyzialego sklepiku np. fotograficznego i wypatrzycie gdzies na półce zakurzone kasety....później negocjacja ze sprzedawcą i....napewno wyjdziecie zadowoleni z nowymi skarbami w dloni...heh pozdrawiam...MT

oczywiscie widok pieknej kasetki w folii w stanie nienaruszonym jest wspanialy jednak bardzo czesto ulegam nieodpartej pokusie aby nowa kasete (ktorej nie mialem wczesniej) rozpakowac, powąchac, obejrzec ze wszystkich stron.....na szczęście zazwyczaj moge kupic min. dwie kasety danego rodzaju i jedną rozerwac na strzępy (folie oczywiscie) a drugą pieknie ustawic na półeczce... :-) pozdro

Ostatnio dorwałem takie ciekawe kasetki za bezcen :)))

Ukryta Zawartość

post-4738-100005484 1174942906_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Green Apple

Postępuję podobnie widok jest piękny co prawda brak tych których nie mam ale zawsze cieszę się tym co nazbierałem

Ostatnio przywożą mi znajomi z całej europy , zamiast jakiegoś trunku :))) wiedzą że lubuję się w kasetach stare nowe co za różnica posiadam tak stare i rzadkie że nawet biją niektóre w folii nowiutkie pod względem uroku

Każdy ma tu swoje Faworyty pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

mam Decka Technics-a RS-B465...to jest model na ktorego sobie moglem obecnie pozwolic. Chcialem sie poprostu dowiedziec jak u was jest z nagrywanym na kasety dziewiekiem, czy dorownuje CD czy nie. Ja zbieram kasety ktore mi sie podobaja wizualnie...mam kilka ulubionych kaset ktorych zdjecia wkleje z czasem, musze pierw porobic troche fotek...

rafallster

Poczytaj troche forum pytania sie powtarzają , wyszukiwarka załatwi z początku sprawę a potem chętnie odpowiem na pytania a jeśli nie ja to szacowni koledzy pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Witam

Duplikator JVC BR-7000ERA [zapis helikalny przesuw 9600bps taśma S-VHS sprzęt obecnie wycofywany w Wwie przez studio nagrań w cenie poniżej 100 złotych dostępny na Allegro lub bezpośrednio] Nagra IV Stereo przesuw 38cm/sek, płyty winylowe = taśma 1/4" przesuw 19cm/sek kaseta z podwójnym przesuwem czyli 9.5cm/sek , kasetowy wysokiej klasy 4,75cm/sek taśma Cr2O3 =CD> od kiepskiego kasetowego DVD MP3 itp.

Ktoś się może z tym nie zgadzać. Ze względu na cenę nośnika, cenę sprzętu, łatwość obsługi polecam magnetofony.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

W słoneczny dzień piękn kaset i magia która z nich bije bija na głowe nowoczesne wodotryski dlatego nie mam zamiaru zmieniać się w fana MP3 bom jest już nie reformowalny i jak słysze że bit to bit i te inne dyrdymały to mi się słuchać nie chce , jednego jestem pewny i tu zgadzam się z Korwinem , ze kaseta to wygoda .

Poza tym standard przyjęty to 4.76 był zatwierdzony dla kasety kompaktowej i z chwilą produkowania coraz lepszych nośników 4.76 wystarczał jako standard

Prędkości większe wykorzystywane w studiach jak i magnetofonach reporterskich , 9.52cm/s , 19.05cm/s , 38.10cm/s

rzadko wykorzystywane w sprzęcie domowym pozdrawiam

Serdeczne witam Korwina i pozdrawiam za chwile codzienność praca :)))

audiomagia.blogspot.com

Kasety mam mikrofon mam [nie jeden] teksty mam poszukuję kilku z gitarami bębnem i dobrym słuchem, skrzypce mile widziane potrzebna także trąbka może być nawet tak zwana jerychońska i śpiewająca dziewica [nieważne po jakim przebiegu]. Jadą w tej chwili JVC BR700ERA do mnie z Warszawy kogoś q.... trzeba na tym nagrać i dobrze by było aby był naprawdę dobry.

Pozdrawiam

Zbyszek

Miał ktoś taką TDK SA-XG ?

Właśnie taką kupiłem z ciekawości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Green Apple

Czy to jest to???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Mnie udało się zdobyć coś tak pięknego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Dokładnie to nagrywałem na takiej nawet na JVC z następnego obrazka, nie miałem jedynie przyjemności na [pokazywanych tutaj wcześniej] żelazochromowych mam kasetę armijną w metalowej obudowie o której ofiarodawca mi mówił, że jest to ferrochrom próbowałem na ferro na ferroCr i na Cr2O3 i ostatecznie nagrałem na Cr2O3. Ostatnio pojawiło się na Allegro kilka kaset ferrochromowych ale cena za nie była kretyńska.

Pozdrawiam

Zbyszek

Właśnie TDK , SONY ma ich dziesiątki , ale w zasadzie były kasety na Europe na USA i Japonie

Ogromna ilość , dlatego tyle odmian mamy :) ale jest co oglądać podziwiać miód i tyle. :)))

audiomagia.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.