Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

>Daniel22

Stereochrom mam 2 sztuki, więc jakby co to możesz pisać czy chcesz jedną czy nie. Może to nie jest dobre miejsce na handel ale jak ktoś kolekcjonuje to mogę się jej pozbyć.

Witam!

Kolekcja się powiększa;)

I fotki w jej części czyli AGFA.

Proszę o komentarz na temat tych kaset.

Fajnie tak się cofnąć w czasie prawda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5729-100005561 1188845234_thumb.jpg

post-5729-100005562 1188845234_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwile temu za 10funtów:

Ukryta Zawartość

post-4170-100005547 1188853425_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiwcie na TAKĄ kasetę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

osobiscie ustawiam tasmy wg sygn. arch.

do tego kajet z opisem co na ktorej jest.

wertuje notes...wybieram na co mam ochote i ide szukac #54ki lub 117tki - wiec lepiej zebym wiedzial gdzie co jest.

Jeżeli komuś zależy i na własnych uszach i na magnetofonie to po naprawdę dobre kasety idzie na pchle targi nie u wszystkich ale u bardzo wielu producentów jakoś spadała na pysk z upływem czasu pod tym samym symbolem kryły się zupełnie różne nośniki na początku i na końcu i tak sprzedawane jako superferro zawierały Fe2O3 +Fe3O4 w minimalnych ale znaczących ilościach stabilizowany kobaltem [więcej niż zwykłe ferro mniej niż chrom z upływem czasu ilość minimalna stawala się śladową aby pod koniec całkowicie zaniknąć.

Pozdrawiam

Zbyszek

Byłem dzisiaj na takim śmierdzącym rynku gdzie ludzie usiłują sprzedać/utylizować różne, grzecznie mówiąc nie przydatne już i wyeksploatowane przedmioty. Spotkałem jakiegoś człowieka który miał tego typu śmieci, ale miał i kasety. Kupiłem u niego 3 Sony UXS sześćdziesiątki . Zapłaciłem za nie po złotówce za sztukę. Za Stilonowe chciał po 5 zł za sztukę bo powiedział że są nowe...:)Pozdrawiam!

Nowe Sony w hurtowni kosztują około 2.5 złp kiedy kupujesz je płacąc cenę detaliczną, wygląda na to, że facet albo się z choinki urwał, albo go wypuszczono niedawno z lokalu bez klamek. Cena UX-S jest przyzwoita, za kasety z porządnymi nagraniami Bach, Mozart,Chopin i inni mozna płacić 5 złp a jeśli dyryguje Herbert von Karajan istotną krotność tej ceny. Pod Halą Targową jest facet, który zajmuje się sprzedażą kaset znanych powszechnie zespołów od rocka, popu, disco i innego dziadowstwa i cena za kasetę to od 4 - 5 złp.

Pozdrawiam

Zbyszek

też zbieram kasety po straganach, kocykach i podnoszę z chodnika, jestem też znanym wśród znajomych zbieraczem wszystkiego co związane jest z audio - jednym słowem robię za "recyclera" ...

Kasety pochodzące ze zbieractwa maja jednak jedną wadę - podczas nagrywania nigdy nie wiesz jaką niespodziankę ci zgotują ... a to ktoś ją wkręcił, załamał, obsmarkał czymś lepkim, pokleił itp ...

Pozdrawiam zbieraczy!

(..)a to ktoś ją wkręcił, załamał, obsmarkał czymś lepkim, pokleił itp ...(..)

Od dłuższego już czasu szukam sposobu w jaki możnaby czyścić nośnik w kasetach,skoro taśme do szpulowca da się oczyścić przepuszczając ją przez filcowe rolki to musi być jakiś sposób na kasety.Mam dużo cennych ale upapranych jakimś proszkiem,troche pomaga super szybkie przewijanie ale nie do końca.

znalazłem taki demagnetyzer szybko można wymazać na każdej taśmie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odpytaj Lecha59 z pewnością zna sposób, albo przerób jakiegoś marnego przenośnego tak jak to zrobił kiedyś MAG z wycięciem po prawej stronie tak aby moźna było już za rolką ale przed prawym sprzęgłem wyciągnięta z taśmy kasetę czyścić [ litera U lewa strona rolka łuk taśma ocierająca się o filc gąbkę taśmę czyszczącą Prawa strona powrót taśmy do kasety

Pozdrawiam

Zbyszek

A to co dorwałem za 0,5 pln u żula, nie wiał wydać więc mu dałem całego złocisza. Ale to podzwonne bo powoli wycofuję się ze świata kaset i szpu. Pozdrawiam maniaków.

Ukryta Zawartość

post-1617-100005200 1189276211_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety, kolekcja uherów poszła w świat został tylko CG-350 i Variocord 263 - ale one też za niedługo znajdą nowy dom. Teraz myślę nad DAT'em bo nigdy nie miałem takiej zabawki - w sumie też taśma!

Ale jak Ci się przez przypadek trafią paski zwłaszcza do serii 4000 lub gustowny futerał pomyśl o mnie CR-y też od czasu monachijską gumę lubią [mam orginalny nowy blok prostownika ale nie będę go wlutowywał przestanę

myśleć o pseudozasilaczu zupełnie nieźle chodzi na akumulatorkach niklowo wodorkowych nie wyleją i nie wnoszą smrodu z sieci obecnie po rewolucji i konrewolucji wrześniowej mam na chodzie 4200 Mpnitor, CR-210 i CR- 240

Pozdrawiam

Zbyszek.

Ściągnąłem z szafy dwie ciężkie maszyny do pisania Continenentala i Mercedesa obydwie z długimi wałkami

Mercedes ma 3 kompletne wymiennwe karetki z mała i dużą łacińską [polskie znaki i wszystkie umlauty ] oraz dużą russką czcionką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.