Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wyszło 17,5kHz tyle tylko, że okolice od 17kHz słyszę tylko przez 2-3 sec, potem się przyzwyczajam i muszę wyłączyć generator i załączyć ponownie, a tak w ogóle to nie zasnę jak nie wyłączę z gniazdka ładowarki telefonicznej czy zasilacza od laptopa, więc chyba z moim słuchem jest ok, biorąc pod uwagę wiek (37)

zależy od taśmy - "lustra" TDK gubia parametry niemal od razu bo są rozwałkowane i wyczesane do oporu

chyba słyszysz to w co wierzysz, albo mówisz o jakichś nieznanych mi "lustrach" TDK

"raz nagrana" to swoisty znak ostrzegawczy, w dowolnym tłumaczeniu "polowanie na łosia".

Przez niepalącego Niemca oczywiście, co raz na tydzień słuchał jej w drodze do kościoła :D

95% taśm z odzysku to.. archiwa "jakichś rozgłosni radiowych" ;) nagrane/nie odtwarzane, przechowywane w idealnych warunkach aż do momentu pojawienia na polskim portalu aukcyjnym.. zyć nie umierać

ja w nic nie "wierzę" albo cos wiem, albo nie.

Hmmm... całą posiadaną "wiedzę" zdobyłeś wyłącznie na podstawie własnych badań i przemyśleń? Niczego (np. nauki w szkole) nie przyjąłeś "na wiarę"? Jak na geografii uczyli Cię o Antarktydzie, to w nic nie "uwierzyłeś", tylko sam pojechałeś i sprawdziłeś?

Przecież wszystko, co nie jest naszym własnym doświadczeniem, przyjmujemy "na wiarę"...

Nie chodzi o publiczne szkolnictwo, naukę, wiarę i wiedzę, racjonalność, itd. - po prostu wszelką wiedzę przekazaną przez kogoś innego (nauczyciela, innych ludzi, wyczytaną gdziekolwiek) człowiek musi przyjąć "na wiarę", bo nie ma możliwości samodzielnej jej weryfikacji. Wierzymy, że bitwa pod Grunwaldem była w 1410 roku, bo tak ktoś napisał... Samodzielnie tego nie możemy zweryfikować. Co najwyżej można próbować oceniać wiarygodność osób przekazujących te informacje.

Granica między wiarą i wiedzą jest bardzo nieostra, bo większość naszej wiedzy opiera się na wierze. Nawet wiedza pochodząca z własnych doświadczeń opiera się na wierze we własne zmysły, pamięć i funkcjonowanie własnego umysłu. Człowiek poważnie "zaburzony" przeważnie jest przekonany, że jego umysł działa bezbłędnie...

Więc jak słyszę (czytam), jak ktoś twierdzi, że "nie wierzy, tylko wie", robię się podejrzliwy, bo granicy między nimi prawie nie ma,,,

no i oto własnie mi chodzi - bitwe pod grunwaldem jak i każdy zbrojny konflikt opisuja zwyciezcy zgodnie z wersją, ktora im odpowiada, ludzie kłamia na potegę wiec historia jako taka jest dla mnie najbardziej bezwartosciową z nauk - to w ogole nie jest nauka tylko pranie głowy.

o tym samym wydarzeniu w kazdym kraju ucza inaczej, albo nie ucza wcale.

to, czego ucza amerykanskie podreczniki o korei, wietnamie czy afganistanie po prostu nie miesci sie w glowie (mojej) a mimo to rosnie cale pokolenie kretynów salutujacych gwiazdkom i paskom WIERZĄC ze trwa wojna z terrorem a oni lecza swiat swoja wersja demokracji.

totez powtarzam: to czego sam nie zobacze lub nie zrobie - jest tylko mglistym domyslem - 99% rzeczy mam w D**** i nie dociekam, nie przekazuje dalej i tyle. natomiast w kwestii electro-akustyki i mechaniki taśm powtarzam informacje z pierwszej ręki i tylko od osób:

1) które nie mają w tej chwili żadnego interesu we ciskaniu kitu (bo wiszą jedna nogą nad grobem) .

2) których cynki pokrywają sie z moimi wynikami/eksperymentami.

reszta przez PW bo temat jest prosty, acz rozległy.

Człowiek poważnie "zaburzony" przeważnie jest przekonany, że jego umysł działa bezbłędnie...

^i to jest własnie ciekawa rzecz - to banał przekazywany z ojca na syna, ktory z moimi obserwacjami nie pokrywa sie w ogole - kiedy cos mi sie podoba bo jestem po 4 piwach to wciaz pamietam,ze to alkohol a rano bede znowu soba a ona bedzie..brzydka ;)

kiedy naćpam sie kofeiną to wciaz pamietam, ze jestem mniej konfliktowy tylko na czas dzialania kofeiny a za 6 godzin bedzie trzeba za to zaplacic..

zdając sobie sprawe z pułapek introspekcji mozna przeniesc jej wyniki o ladnych kilka poziomow wyzej.

najcięższym a zarazem najczęstszym zaburzeniem jakie obserwuje u ludzi jest stawianie zinstytucjonalizowanego bełkotu ponad własnymi oczami,uszami i instynktem.

95% taśm z odzysku to.. archiwa "jakichś rozgłosni radiowych" ;) nagrane/nie odtwarzane, przechowywane w idealnych warunkach aż do momentu pojawienia na polskim portalu aukcyjnym.. zyć nie umierać

Chyba te pozostałe 5%, v12 nie p......proszę cię.

Ja wiem że ty cel masz jeden, na TH ci się nie udało to próbujesz tutaj.

no i oto własnie mi chodzi - bitwe pod grunwaldem jak i każdy zbrojny konflikt opisuja zwyciezcy zgodnie z wersją, ktora im odpowiada, ludzie kłamia na potegę wiec historia jako taka jest dla mnie najbardziej bezwartosciową z nauk - to w ogole nie jest nauka tylko pranie głowy.

Po co nam szkoły? Świat jaki jest każdy widzi z okna na plac.

Ale jest i światełko w tunelu. Szczerość, to wielka cnota.

:)

Chyba źle odebrałem twojego posta za 1 razem, jeżeli tak to przepraszam za wcześniejszy wpis.

Wnosząc trochę Świątecznego nastroju do dyskusji, chciałem napiasać ( choć zapewne większość z Was o tym wie), że utwory z nowej płyty Roda Stewarta zakupione w iTunes i nagrane na maxella XL II brzmią rewelacyjnie :)

Ja od końca listopada nagrywałem z RMF ON, chyba zapełniłem z 12 kaset :) i 5 ostatnio ze strony polskiego radia:) oprócz tego oczywiście 5 najukochanszych kaset z własną skaładanką:)

Nagrać jak nagrać, ale potem to opisać :)

Wesołych :)

Dzisiaj nagrałem na tej ślicznotce, rewelacyjny dźwięk, ciekawe co siedzi w środku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Życzę Wam Świętego Spokoju, powolnie płynącego czasu, rewelacyjnego zdrowia, słuchu jak u nastolatka i wielkich pieniędzy na wszystkie nowe gadżety!

Który to rocznik ?

Miałem taką w połowie lat 80'tych (z tego co pamiętam). Moim zdaniem urodą się nie grzeszyła i leżąc obok stilonek się nie wyróżniała.

Wesołych Świąt!

M.

Dotarło do mnie kilka sztuk TDK SF; najlepsze prezenty robi się sobie samemu :)

(bardzo podoba mi się "opakowanie" taśmy, identyczne z AR z tego samego okresu)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zacna kaseta, ale cena też niczego sobie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Amphion Creon 2 | Muarah MU-4 EVO | Wadia 321 decoding computer | CEC DX71

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.