Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne kasety audio

k.mik

Rekomendowane odpowiedzi

A to, że dzięki tym wszystkim których v12 wyzywa, obraża nabyłem kilka fajnych kaset do swojej kolekcji, notabene nie tylko ja z tego forum, skutkuje tym, że staje w obronie Panów zza oceanu i nie tylko oraz podejmuję się w sposób merytoryczny dyskusji, używając moim zdaniem właściwych argumentów, chociaż niejednokrotnie mnie uprzedzili w zakupach i potem trzeba było płacić więcej , ale dlaczego od razu takie wyzwiska ? Nie rozumiem.

Jednak nie dam sobie kitu wciskać, zanim edytowałeś posta był przykład tylko sony XR dopiero po czasie się zorientowałeś, że ich nie mam, więc zacząłeś grzebać bo żeby nie wyjść na durnia coś pokazać było trzeba, no i znalazłeś Pioneery :-)

^

o ile cytatami można manipulować o tyle podrabianie screen'ów już trochę czasu zajmuje - rozumiem, że zrobiłeś zrzut ekranu, na którym figuruje to co próbujesz tutaj komuś wmówić?

jak na mój gust to zwyczajnie masz na dziś dość.

Dlaczego z tego tematu robi się bazar rodem z T-H ?

^jeśli już zadajesz sobie pytanie to na nie odpowiedz.

ja tu wklejam żywcem zdjęcia kaset, które równolegle (lub chwilkę później) sprzedaje na allegro czy ty?

A to, że dzięki tym wszystkim których v12 wyzywa, obraża

^przykłady?

to, że dr bo jest protoplastą wszystkich kasetowych spekulantów to nie wyzwisko tylko obserwacja - dla zainteresowanych tematem namawiam na dokładną lekturę tego tematu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie, to nie jest kwestia zasobów. Jeśli coś, co można przy delikatnym wysiłku kupić taniej lub znacznie taniej, jest po cenie wyższej, to właśnie znaczy, że jest drogie. Pudełko zapałek za złotówkę to niewątpliwie drożyzna mimo, że to tylko złotówka.

Pomijając już kwestię ludzkich zasobów, przyznam Ci rację, są drogie, ale proszę pokaż mi jakieś rażące dysproporcję pomiędzy cenami moich kaset a kaset gdziekolwiek kupionych pojedyńczo, doliczając "zachodnie" koszty przesyłki. Zapewne nie znajdziesz i może wtedy zrozumiesz dlaczego ludzie kupują rzadkie kasety które są według nas wszystkich drogie.

Poza tym ktoś kiedyś wystawiał MA-R za 990zł, zapytałem go dlaczego tak drogo? Przecież bez problemu można kupić je taniej, odpowiedział - "A dlaczego nie? Skoro ludzie płacą po 990zł dlaczego mam sprzedawać taniej"

To pewnie jakiś żart, ale coś w tym jest, dlatego rzadkie kasety na całym świecie są drogie - niestety!

Podkreślam, ja też zbieram kasety i muszę czasem "wybulić"

ja tu wklejam żywcem zdjęcia kaset, które równolegle (lub chwilkę później) sprzedaje na allegro czy ty?

A to, że ta kaseta którą pokazuje tutaj jest też lub kiedyś tam będzie na allegro to ją eliminuje z miana ślicznej kasety i takiej już pokazać nie można ? Czyli to, że zbieram jakieś kasety a inne jakieś sprzedaję równoznaczne jest z tym, że nie mam prawa pisać w tym wątku bo zostanę negatywnie odebrany ?

Reasumując, żeby czuć się zbieraczem kaset i móc tu być aktywnym mam przestać sprzedawać kasety bo kilku osobom się to tu nie podoba tak ? To jest sprawiedliwość ?

Co gorsza zachowujesz się tak, jakbym to tylko ja miał i sprzedawał kasety i tu publicznie zmuszał Was do ich zakupu po takich a nie innych cenach wykorzystując fakt, że mam je tylko ja.

^przykłady?

to, że dr bo jest protoplastą wszystkich kasetowych spekulantów to nie wyzwisko

To ty manipulujesz tekstami, dobrze wiesz o jakie wyzwiska mi chodzi, na pewno nie o to co sobie przytoczyłeś, bo nim nie jest.

Widzę, że ludzie biją ci teraz brawo, chyba już zapomnieli jak nas nazywałeś i innych nadal nazywasz, ostatnio jak to przytoczyłem to admin usunął, więc tym razem sobie daruję.

Czyli to, że zbieram jakieś kasety a inne jakieś sprzedaję równoznaczne jest z tym, że nie mam prawa pisać w tym wątku bo zostanę negatywnie odebrany ?

^i to ja obrażam ludzi?

używasz tych samych zdjęć tu i na agro.

nie uganiam się za każdym handlarzem, którego ceny mi się nie podobają -jeszcze mnie nie pogięło.

uczepiłem się konkretnie ciebie za twoje techniki handlowe - za tą pozę na kolekcjonera, za to włażenie w tyłek tym ludziom, o ktorych wiesz ze mają kasę na którą polujesz.

wróce do przykladu basfó cr-e z 1988 które na kilogramy wyprzedawał user "misiupiotr" - ilu osobom podkleiłes linke do tej aukcji?

wyżarłeś wszystko i od razu wystawiłeś za 500% tego co sam zapłaciłeś.

komu ty chcesz sprzedać ta twoją niby pasję do kaset?

używasz tych samych zdjęć tu i na agro

Hehe, no i co w tym złego pytam ?

Mam robić osobne fotki kasetom które trafiają do mojej kolekcji i tym które idą na allegro pomimo tego, że to ten sam model kasety, zakładam, że wszyscy wiedzą jaki mam nick itd, więc to nic nie zmieni, jakaś paranoja, wtedy napisałbyś, że próbuje się maskować i robię inne fotki, tak źle, tak niedobrze.

uczepiłem się konkretnie ciebie za twoje techniki handlowe - za tą pozę na kolekcjonera

A co nie zasługuję na takie miano bo sprzedaję kasety których mam więcej ?

Odpowiedz mi w końcu na pytanie, czy kolekcjoner nie może nic sprzedawać ?

Jakie kasety zbieram, zainteresowani wiedzą i tych nie sprzedaję, chyba, że mam jakichś więcej niż dwie.

wróce do przykladu basfó cr-e z 1988 które na kilogramy wyprzedawał user "misiupiotr" - ilu osobom podkleiłes linke do tej aukcji?

Kupiłem bo była okazja, każdy by kupił, co w tym złego, że proponuje komuś kto pyta o jakieś kasety ?

Wklejałem tu jakieś linki do moich aukcji ? Nigdy! A to co robię prywatnie poza tym tematem, jakim prawem masz czelność w ogóle się pytać lub wysuwać pochopnie wnioski ?

Weź się ogarnij i odpowiedz mi na moje pytania, bo napierać bez końca snując jakieś teorie spiskowe to każdy potrafi.

za to włażenie w tyłek tym ludziom, o ktorych wiesz ze mają kasę na którą polujesz.

A tu przegiąłeś na maxa ci powiem, bo ja ludziom do portfela nie zaglądam, nikomu spamu nie wysyłam, odpowiadam tylko na pytania a kupujących sobie nie wybieram.

Za to ty widzę wiesz najlepiej kto i ile kasy ma, ciekawe :-)

Interpretując inaczej twoją myśl odpowiadam - takie aukcje trwają kilka sekund, nie ma czasu na podsyłanie linków, nie kupie ja kupi zaraz ktoś inny, i tak też było, ja kupiłem tylko część, jesteś źle poinformowany.

Wybaczcie mniej zainteresowani tą dyskusją z v12, ale on próbuje mnie tu dyskryminować na podstawie swoich uprzedzeń do mojej skromnej osoby, i jak widzę ma swoich fanów, więc cicho nie będę :-)

Jednak nie dam sobie kitu wciskać, zanim edytowałeś posta był przykład tylko sony XR dopiero po czasie się zorientowałeś, że ich nie mam, więc zacząłeś grzebać bo żeby nie wyjść na durnia coś pokazać było trzeba, no i znalazłeś Pioneery :-)

-->

Weź się ogarnij i odpowiedz mi na moje pytania, bo napierać bez końca snując jakieś teorie spiskowe to każdy potrafi.

ponownie - "self-explanatory".

wyżarłeś wszystko i od razu wystawiłeś za 500% tego co sam zapłaciłeś.

komu ty chcesz sprzedać ta twoją niby pasję do kaset?

->

Kupiłem bo była okazja, każdy by kupił, co w tym złego, że proponuje komuś kto pyta o jakieś kasety ?

^mistrz :D

A tu przegiąłeś na maxa ci powiem, bo ja ludziom do portfela nie zaglądam,

^ nie skąd, ty tylko siedzisz w necie 24/7 wygrzebujesz wszystkie tanie zafoliowane kasety, ktore mozna pchnać kilka razy drożej i dbasz o to, zeby twoi "koledzy" z forum, ktorych tak bardzo lubisz i szanujesz płacili za daną rzecz kilka razy drożej lokując pieniadze na twoim koncie.

przepraszam, przegiąłem i to ciężko :D

Witam po dłuższym czasie :-)Jak widzę dyskusje w pełni , szkoda że nie zupełnie zgodnie z tematyką

Proponuję rozejm :-)

Nabyłem "po groszu" taką oto kasetkę, czy jest ona ciekawostką - nie wiem, ale uratowana od zagłady :-)Drugie zdjęcie przedstawia chyba troszkę nietypowe łączenie połówek kasety.

Pozdrawiam Szanownych Kasetowców :-)

Ukryta Zawartość

post-19017-0-82532400-1359236512_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

v12 zabrakło ci już amunicji ?

Wciąż nie dostałem odpowiedzi na moje zasadnicze pytanie nie wspomnę o innych na które niewygodnie ci odpowiadać.

Czy ktoś kto sprzedaje kasety nie może jednocześnie ich zbierać ?

Ja kaset na allegro nie wystawiam dla forumowiczów, tutejsi forumowicze wiedzą gdzie kasety kupować, oczywiście parę wyjątków było, ale w obie strony i wszyscy byli zadowoleni, więc w czym ty masz problem ?

Od dziś, żeby była jasność, mam prośbę do wszystkich forumowiczów którzy rzekomo kupują ode mnie kasety - proszę nie kupujcie ich, wręcz nalegam!

Jeżeli skojarzę któregoś z Was i będę widział, że licytuje, usuwam i wklejam na czarną listę aby to się nie powtórzyło dbając jednocześnie o Wasze portfele a tym samym nie dając powodów do tematu użytkownikowi v12.

Interpretując inaczej twoją myśl odpowiadam - takie aukcje trwają kilka sekund, nie ma czasu na podsyłanie linków, nie kupie ja kupi zaraz ktoś inny, i tak też było, ja kupiłem tylko część, jesteś źle poinformowany.

^ 22/22 to wg moich rachunków 100%.

jestem świetnie poinformowany.

kłam dalej , a amunicji prędko mi nie braknie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^ 22/22 to wg moich rachunków 100%.

jestem świetnie poinformowany.

Gość wystawił kilka aukcji, ja kupiłem tylko na jednej, niech to będzie dowód na to, że jednak słabo jesteś poinformowany, no ale jak ktoś tylko bazuje na aukcyjnych komentarzach i mu to wystarcza aby nazwać kogoś kłamcą to niech to będzie przykład na wiarygodność twoich wcześniejszych i przyszłych żałosnych wpisów z naciskiem na atak.

Od dziś, żeby była jasność, mam prośbę do wszystkich forumowiczów którzy rzekomo kupują ode mnie kasety - proszę nie kupujcie ich, wręcz nalegam!

zeby spiąć temat efektowną klamrą - odpowiedz czy rozumiesz znaczenie słowa "rzekomo" - to dość istotne.

miło popatrzeć jak spod tej ślicznie uplecionej maseczki "ę-ą" jednak wyłazi ten sam stary-dobry Hqtech:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zeby spiąć temat efektowną klamrą - odpowiedz czy rozumiesz znaczenie słowa "rzekomo" - to dość istotne.

miło popatrzeć jak spod tej ślicznie uplecionej maseczki "ę-ą" jednak wyłazi ten sam stary-dobry Hqtech:

Ukryta Zawartość

Yhm, widzę, że jak nie masz co powiedzieć to następnym "ślepakiem" walisz :-)

Jeżeli chcesz być wiarygodny to musisz przyznawać się do błędów i przepraszać za zbyt pochopnie wyciągnięte wnioski, a nie zaśmiecać forum następnymi linkami z nadzieją, że odwrócisz uwagę od twoich nietrafnych wypowiedzi :-)

Dalej nie odpowiedziałeś na kluczowe pytania, więc nie będzie dyskusji.

Odnośnie komentarzy, dlaczego na ebay-u mamy same pozytywy a na alle aż tyle nagatywów i to głównie z zakupów ?

Fałszywe pieniądze wysyłamy ?

Żyjesz tak długo na tym świecie a nie znasz naszej społeczności ? Daj komuś negatywa to zobaczysz co dostaniesz w odwecie, ba, dasz neutrala a też dostaniesz negatywa.

Pochwal się swoim kontem skoro tak publicznie operujesz "moim" , śmiało !

Ukryta Zawartość

Gość wystawił kilka aukcji, ja kupiłem tylko na jednej,

^

Ukryta Zawartość

->

Ukryta Zawartość

->

Użytkownik Daniel84 dnia 26.01.2013 - 19:03 napisał

Hip Pop, cholernie drogie masz te kasety

Dla jednych były są i będą drogie dla innych nie, kwestia zasobów.

Podkreślam, ja też zbieram kasety i muszę czasem "wybulić"

^podsumowałbym cie jednym słowem, ale na tym etapie już nie musze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^podsumowałbym cie jednym słowem, ale na tym etapie już nie musze.

Oj ja też :-) ale admin i tak to usunie więc nie ma sensu.

Pokazujesz tylko to co ci wygodnie i to zupełnie anonimowo, na kluczowe pytania nie odpowiesz bo zburzy to twoją koncepcję ataku, lepiej dalej brnąć, ale komu to tu potrzebne - nie wiem.

Przy okazji, dostrzegłem i jeden z forumowiczów pożegnał się właśnie z zakupem na mojej aukcji, owszem było w tym trochę prywaty z mojej strony ale głównie zawdzięcza to tobie i niech Ci podziękuje, ty mu taką kasetę na pewno z rękawa wytrzepiesz i to znacznie taniej :-)

Jeżeli chcesz być wiarygodny to musisz przyznawać się do błędów i przepraszać za zbyt pochopnie wyciągnięte wnioski, a nie zaśmiecać forum następnymi linkami z nadzieją, że odwrócisz uwagę od twoich nietrafnych wypowiedzi :-)

^w tych linkach jesteś cały ty, mieścisz się calusieńki w dwóch linijkach tekstu i jeszcze zostaje masa miejsca na wnioski.

ale proszę pokaż mi jakieś rażące dysproporcję pomiędzy cenami moich kaset a kaset gdziekolwiek kupionych pojedyńczo, doliczając "zachodnie" koszty przesyłki. Zapewne nie znajdziesz i może wtedy zrozumiesz dlaczego ludzie kupują rzadkie kasety które są według nas wszystkich drogie.

^po co ktokolwiek miałby to robić?

żaden importer nie handluje kasetami kupowanymi pojedynczo, tylko skupuje "na kopy" - a paru jest na tyle cwanych, ze na forum audio-stereo przestrzegają przed tym innych:

3. A co będzie jak cały pakiet po +/-10zł sztuka okaże się "do bani" , resztę życia będziesz nagrywał na "syfie" tylko dlatego, że cena była okazyjna?

żeby podsumować zagadnienie - na przykładzie Hqtech / rg custom shop

zobaczcie co/ile / za ile skupuje tu:

Ukryta Zawartość

za ile sprzedaje tu:

Ukryta Zawartość

i na deser: jakich argumentów uzył na ostatnich trzech stronach tego tematu.

jezeli po dzisiejszym dniu ktoś wierzy, ze hip-hop to hobbysta/kolekcjoner, ktorego sprowadziła tu szczera pasja do kaset - pozostaje mi życzyć udanych zakupów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w tych linkach jesteś cały ty, mieścisz się calusieńki w dwóch linijkach tekstu i jeszcze zostaje masa miejsca na wnioski.

coraz słabiej rychu :-)

Reasumując bo wiochę robimy już obaj.

1. Czy kolekcjoner nie może nic sprzedawać ? Kluczowe pytanie.

2. Operujesz "moim" kontem nieproszony, pokaż światu swoje, przedstaw się, przyjedź jak obiecałeś, pogadamy face to face zobaczymy czy wtedy będziesz taki "szybki" w ocenie drugiego człowieka.

3. Jeżeli coś mi zarzucasz a ja przedstawiam dowody/argumenty, które jasno przedstawiają, że się mylisz - uznaj, że dałeś ciała a nie brnij dalej.

4. Powyciągałeś coś z kontekstu połączyłeś z jakimiś wydarzeniami i chcesz tu wszystkim wmówić, że moje wizyty tutaj mają charakter "biznesowy" i służą temu aby wydoić od tutejszych bywalców kasę.

Panowie, jeżeli w to wierzycie i tak mnie spostrzegacie jak v12 to znikam i cześć, konkretne odpowiedzi proszę :-)

2. Operujesz "moim" kontem nieproszony, pokaż światu swoje, przedstaw się, przyjedź jak obiecałeś, pogadamy face to face zobaczymy czy wtedy będziesz taki "szybki" w ocenie drugiego człowieka.

^w domu wszyscy zdrowi?

3. Jeżeli coś mi zarzucasz a ja przedstawiam dowody/argumenty, które jasno przedstawiają, że się mylisz

^czegoś ty się opił człowieku?

odespij i przeczytaj wszystko dokładnie.

Ciekawe czy Hip Pop sprzedaje kasety bo chce je sprzedać czy tylko wystawia. Dzisiaj odwołał mnie z jednej aukcji. Mało profesjonalne skoro na tym chce zarabiać. Ale spoko nic na siłę, kupię gdzie indziej.

musico,

To ORWO z lat 80-tych; unikatem to nie jest, ale ciekawostką - tak. Natomiast bardzo rzadko spotykane są kasety ORWO długości C-90.

Taśmy ORWO z tego okresu mają już deklarowaną zgodność z IEC; wcześniejsze miały mocno "odjechane" i ogólnie nierewelacyjne parametry. Jeśli dobrze pamiętam, gdy pojawiały się w sprzedaży w latach 70-tych, były trochę tańsze od Stilonów. Natomiast ciekawostką tych K60 z lat 70-tych były obudowy złożone z dwóch ściśle identycznych połówek, kaseta praktycznie nie miała "strony 1" i "strony 2". Ale później zaczęto już stosować bardziej typowe obudowy.

Dzisiaj odwołał mnie z jednej aukcji. Mało profesjonalne skoro na tym chce zarabiać.

^widocznie za nisko wystawił. jakbyś kupił którąś z przedziału 150-350 PLN jeszcze odśnieżyłby Ci samochód.

jezeli gość "odkurza" tanioszki "bo była okazja" i wystawia je od razu pięć razy drożej z tekstem:

to o czym my tu w ogóle rozmawiamy?

mówię że wyżarł wszystko, twierdzi że "tylko część" - wklejam linka do archiwum allegro - to wyjezdza z jakimiś innymi aukcjami.

komu tu słać PM?

mycie rąk w dworcowym pisuarze miałoby więcej sensu.

dla równowagi - ostatnio toczyłem grubszą rozprawę nt. technik marketingowych róznych korporacji i przypomniałem sobie takie cuś:

Drugie zdjęcie przedstawia chyba troszkę nietypowe łączenie połówek kasety.

Dużo tego typu kaset można było trafić w wydawnictwach sprzedawanych na początku lat 80-tych przez Polskie Nagrania. W kolekcji moich rodziców takie kasety się jeszcze gdzieś zachowały.

mówię że wyżarł wszystko, twierdzi że "tylko część" - wklejam linka do archiwum allegro - to wyjezdza z jakimiś innymi aukcjami.

No widzisz, nie dotarło do ciebie jak powiedziałem, że gość wystawił więcej takich basf ce, ja kupiłem kasety tylko z jednej jego aukcji, sporo tych samych kaset kupili inni na innej aukcji u tego samego sprzedawcy chwilę wcześniej, pisząc, że wyżarłem wszystko - kłamiesz. Jak widać mało kogo obchodzą twoje detektywistyczne popisy, v12 na PW nie napisze, bo bez publiki i oklasków nie potrafi, nie ma sensu przecież, poza tym kiedyś próbował PW i wyszedł na głupca. Od dziecka mi mówiono żeby głupszemu ustąpić więc to uczynię.

Dzisiaj odwołał mnie z jednej aukcji. Mało profesjonalne skoro na tym chce zarabiać. Ale spoko nic na siłę, kupię gdzie indziej.

Mało profesjonalne jest to, że obiecujesz coś na PW i nie dotrzymujesz słowa, albo za przesyłkę krajową liczysz sobie jak z US do PL, więc lepiej "jabłko" milcz.

ja kupiłem kasety tylko z jednej jego aukcji, sporo tych samych kaset kupili inni na innej aukcji u tego samego sprzedawcy chwilę wcześniej, pisząc, że wyżarłem wszystko - kłamiesz

^

odespany - to jedziemy:

na pierwsza aukcje albo nie zdazyles albo nie sadziles ze na te basfy "ktos poleci" - poleciało kilka osob, kazdy wzial sobie kilka i ok.

drugiej juz nie mogles przegapic - klik, do wora i pare dni pozniej juz wsrod twoich sprzedawanych przedmiotów - cena - jak juz mowilem - 500% tej sprzed tygodnia.

legalne? tak

czy tak sie zachowuje koleżeński pasjonat kaset - do oceny własnej.

co do PW - zainteresowanych tym co mu napisałem na PW zapraszam na ...PW

gdybym wkleił polowe tego co od wczoraj dostałem na PW (od rzekomych kupujacych czytajacych ten temat) nawet tak beztroski ssak jak ty uznalby ze pora obmysleć nowe ID, ale ja to ja, a ty to ty.

jezeli wyniosłeś z domu takie cuda jak ustepowanie głupocie - to ktoś sie nad tobą porzadnie napracował.

osobiscie ani głupocie ani dziadostwu nie popuszczam, ot inny dom - inne wychowanie.

Też mi się wydaje, że wyszukiwanie z lupą non stop okazji i wystawianie potem 5 razy drożej nie ma nic wspólnego z pasją chyba, że ktoś przy okazji (?) chce sobie na tej pasji dorobić. Ale wypadało by o tym mówić wprost - otwartym tekstem. Mi do głowy nie przyszłoby, aby robić taki numer - więcej, jakbym wyczaił taką okazję, to kupiłbym ile potrzebuję i starał się podzielić linkiem do aukcji - choćby tu na forum. Tak robią np. koledzy z wątku magnetofonowego. Ale teraz widzę, że byłoby to tylko ułatwianie roboty rozmaitym "bimznesmenom", dla których powinien być oddzielny wątek - wątek handlowy.

Jako 110% zwolennik wolnego rynku rozumiem biznes, zwłaszcza tak banalnie prosty jak kupić/sprzedać, jednak działalność tzw. "koników", którzy z premedytacją wykupują bilety na koncerty/mecze, które generalnie mają gdzieś i których nie potrzebują, tylko w celu zarobienia na nieuzasadnionym pośrednictwie, nie nazwałbym działaniem a) chwalebnym b) honorowym c) społecznie pożytecznym. Widzę tu dość jasną analogię.

Pozdrawiam - jeśli admini uznają moje "3 grosze" do tej dyskusji za g... warte - proszę o usuniecie tego wpisu.

jednak działalność tzw. "koników", którzy z premedytacją wykupują bilety na koncerty/mecze, które generalnie mają gdzieś i których nie potrzebują, tylko w celu zarobienia na nieuzasadnionym pośrednictwie, nie nazwałbym działaniem a) chwalebnym b) honorowym c) społecznie pożytecznym. Widzę tu dość jasną analogię.

Słusznie, ale ja tam miło wspominam interesy z "konikami" w końcu gdyby nie oni to będąc małolatem nie kupiłbym waluty bo w kantorach takim nie sprzedawano, czyli nie poszedłbym to "peku" i nie kupiłbym upragnionych kaset, pozostawały sklepy w których już wtedy te kasety było 100% droższe niż w "peku", podobnie z biletami na koncert, poza tym czym to się rożni od aukcji w których wszyscy zainteresowani biorą udział a wygrywa tylko ten. z jak to nazywacie "grubym portfelem" ? Przykład kasety Technicsa ME, chciało wielu - wygrał jeden, i co, mam mieć żal to jednego z forumowiczów, że miał "więcej siły" ?:-) Ja mam więcej czasu inni mają więcej kasy, prawda jest taka, że Ci którzy naprawdę kolekcjonują kasety żalu nie mają, płaczą tylko Ci którzy kasety "mielą" w magnetofonach i tanie kasety przelatują im koło nosa, ja tam się cieszę, że są tacy jak ja, bo gdyby ich nie było, ciekawe kasety dawno zostałyby zmielone przez wiadomo kogo a kolekcjonerzy nie mieliby czego zbierać w tym i ja. Tak naprawdę to tu z obecnych, może tylko 2-3 osoby zbierają zafoliowane "drogie" kasety, inni zbierają niedobitki i chwała im za to również, jeszcze inni się tylko biernie przyglądają bo po prostu lubią i dlatego nie mam poparcia a v12 robi karierę tanimi tekstami :-) Powtarzam, ja nigdy nie szukałem tutaj klientów na moje "drogie" kasety, jeśli chciałem coś sprzedać "po koleżeńsku" pisałem wprost, co więcej bo też takie zarzuty padły, jeżeli ktoś czegoś szuka i łaskawie podzieliłby się tą informacją na forum na pewno bym pomógł, ale jeżeli ten ktoś siedzi cicho a potem kliknie "kup teraz" jego sprawa, przykład - wiedziałem, że Diabolik poszukuje kaset o nietypowych długościach, więc jeżeli coś znalazłem uderzałem do niego na PW, ale tego v12 nie wie jak i wielu innych rzeczy, więc proszę nie mieszać mnie z "dziadostwem" bo na to nie zasługuję, ludzie różnią się poglądami, sposobem bycia, życia i już.

Wracając jeszcze do tanich XR-ów, jakiś czas temu mówiono tu, żeby nie wskazywać palcem kto to mówił, o mrozie vs kasety, że to niedobry okres na zakupy itd, ale jak pojawiły się XR-y to już mróz nie przeszkadza ? :-) Czy ja o czymś nie wiem ? Mamy już lato ? Czy po prostu ktoś pisze jak mu pasuje ? Oceńcie sami.

No widzisz, nie dotarło do ciebie jak powiedziałem, że gość wystawił więcej takich basf ce, ja kupiłem kasety tylko z jednej jego aukcji, sporo tych samych kaset kupili inni na innej aukcji u tego samego sprzedawcy chwilę wcześniej, pisząc, że wyżarłem wszystko - kłamiesz. Jak widać mało kogo obchodzą twoje detektywistyczne popisy, v12 na PW nie napisze, bo bez publiki i oklasków nie potrafi, nie ma sensu przecież, poza tym kiedyś próbował PW i wyszedł na głupca. Od dziecka mi mówiono żeby głupszemu ustąpić więc to uczynię.

Mało profesjonalne jest to, że obiecujesz coś na PW i nie dotrzymujesz słowa, albo za przesyłkę krajową liczysz sobie jak z US do PL, więc lepiej "jabłko" milcz.

Panowie v12, hippop etc.

Dajcie już spokój.

To forum nie powinno być miejscem do udowadniania swoich racji, ale miejscem spotkań ludzi zakochanych w ślicznych kasetach magnetofonowych.

Amphion Creon 2 | Muarah MU-4 EVO | Wadia 321 decoding computer | CEC DX71

Ja mam więcej czasu inni mają więcej kasy, prawda jest taka, że Ci którzy naprawdę kolekcjonują kasety żalu nie mają, płaczą tylko Ci którzy kasety "mielą" w magnetofonach i tanie kasety przelatują im koło nosa, ja tam się cieszę, że są tacy jak ja, bo gdyby ich nie było, ciekawe kasety dawno zostałyby zmielone przez wiadomo kogo a kolekcjonerzy nie mieliby czego zbierać w tym i ja.

Nie rozumiem za bardzo tego toku rozumowania. Przecież nikt nie każe Ci tego sprzedawać na 500% ceny zakupu. Co to znaczy "zmielone" kasety?

PS. Odnośnie tego ORWO. Jak na tę enerdowską firmę, to wyjątkowo ładna kaseta. Generalnie ostatnio odważyłem się włożyć ORWO Chromdioxid Hi-Fi K60 do swojej Aiwy AD-F810 (wiem, że nie za bardzo lubiany jest ten magnetofon na forum ale wg mnie jest bardzo dobry) i kaseta jest całkiem nieźle wysterowywalna. Nagrany został ciekawy album R. Sambory "Stranger In This Town" - dźwięk bez zarzutu.

To forum nie powinno być miejscem do udowadniania swoich racji,

^ w inetersach dobrze sie dogadujecie z hip'em, wiec moze tobie bedzie latwiej zinterpretowac jego wczorajszy post:

myślałem, że temat został wyjaśniony w tym momencie:

Hip Pop, cholernie drogie masz te kasety - to trzeba przyznać. Ale mam nadzieję, że biznes dobrze Ci jakoś idzie. Przyznam jednak, że żeby kupić kasetę za taką cenę jak u Ciebie, to trzeba mieć zaawansowanego "hopla" i do tego baaaardzo gruby portfel.

->

^linki to historii transferu jego milosci z ebay'a na agro juz były, a listy 130-kilku "flipów" wklejał tu nie będę.

poza tym czym to się rożni od aukcji w których wszyscy zainteresowani biorą udział a wygrywa tylko ten. z jak to nazywacie "grubym portfelem" ?

^czym CO sie różni? - aukcja kup teraz na sztuki, w ktorej kazdy bierze ile mu trzeba i wychodzi, od licytacji, po której towar jest sprzedawany w calosci jednej osobie - zwycięzcy?

takiemu asowi corneringu mam tłumaczyć podstawy?

Co to znaczy "zmielone" kasety?

^to te, których nie mozna kupic za 4 pln - zrobic im ladnego zdjecia i sprzedac jako super rzadki kolekcjonerski eksponat za 500% ceny zakupu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.