Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przetwornik polecacie?

miroalien

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dobry, solidny transport CD i chciałbym skompletować go z jakimś

przetwornikiem DAC. Co Koledzy polecają? Chciałbym coś muzykalnego

i brzmiącego naturalnie czyli analogowo. W co zainwestować? Może coś

z Audio Alchemy? A może coś z polskich konstrukcji? Mam do przeznaczenia

około 2000 pln lub trochę więcej. Mam problem. Zazwyczaj jest tak, że

kupuje się takie rzeczy w ciemno bez wcześniejszego odsłuchu. Przez

internet z zagranicy lub na allegro w Polsce. Nie zawsze możliwy jest

wtedy odsłuch, a zdarzają się czasem niezłe okazje, które można przegapić

ze względu na nieznajomość danego urządzenia. Dlatego zwracam się

z gorącą prośbą do Kolegów z forum w tej kwestii licząc jednocześnie na

fachową pomoc i doradztwo.

Pozdrawiam Wszystkich!!!

Mirek

https://www.audiostereo.pl/topic/2678-jaki-przetwornik-polecacie/
Gość Cortazar1

(Konto usunięte)

Nie wiem na ile była to zasługa numerika , ale komplet lina kariknumerik brzmiał bardzo " analogowo" czyli dla mnie po prostu naturalnie . Na ebay.co.uk widziałem takiego ostatnio po 200 funciaków .

Jeśli masz ok. 2 kzł, to raczej jakiś second hand z "średniej" półki, jakiś czas temu ktoś nieźle mówił o Perpetualu, ale nie słuchałem. Z innych rzeczy niezła jest THETA Basic (ale w 2 tys. to raczej się nie zmieścisz), z cokolwiek starszych niezłe są Parasoundy. Za ok. 2 tys. możesz mieć DAC1600HD, wypasiony jest nieźle: po 2 PCM63K na kanał, HDCD, podwójny zasilacz (oddzielnie dla części cyfrowej i analogowej), etc. Nie, żebym go tendencyjnie chwalił, ale sam szukając ok. roku temu przetwornika, zdecydowałem się właśnie na taki po wielu porównaniach (m.in. z Kustagonem, CA, MF-X24).

Pozdrawiam

• Redaktorzy

2 kzl - troche malo. Myslalbym o MF z drugiej reki (seria 3 cr, costam). W UK kupilbys go z drugiej reki za 400 funtow, w Polsce - nie mam pojecia. To jest dosc nowa rzecz, wciaz w ofercie. A jak nie, to moze Parasound 1600 ci sie trafi? Albo negocjuj z Kustagonem, nie wiem ile ich dac w najtanszej wersji stoi. Ale tez nie wiem, na ile jest dobry.

Witam! Mam AudioAlchemy v1.1 i PowerStation do tego. Jak na moje gra świetnie. Dźwięk nie jest dziurawy, wręcz dynamiczny w całym zakrsie, zarazem naturalny. Porównywałem go do prosiaczka XDac i jest moim zdaniem od niego dużo lepszy.

Pozdrawiam i napisz o swoim wyborze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.