Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy i amplituner AV

wlod

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam... ale wrzucalem male 18 m3 gruzu z budowy - musialem zwrocic kontener do firmy wywozowej, do dzis czuje to w plecach (sroda jeden kontenerek, czwartek drugi) :-(

Nastapnym razem bedzie lepiej ;-)

Nie chcę psuć tego wątku.Ale można by zrobić jeszcze jedno podejście w temacie naszego zlotu.Aby nie zaśmiecać tutaj proszę o zgłaszanie ew chętnych ,swoich propozycji do mnie na PW.

Pozdrawiam

No proszę wreszcie coś się ruszyło a ja nic kompletnie nie wiem, dobrze ,że Miodzik zadzwonił bo kompletnie bym przeoczył. No ale widzę ,że jest nas co raz więcej z Sieradza. Co do spotkania jestem za, tylko żeby zgrać termin.

Pozdrawiam

Cięzko panowie was wyciągnąć z tych domów :) Ogłaszam wszem i wobec , że następne spotkanie odbedzie się też w środę o 18:30 w tym samym miejscu, czyli na Rynku przy wejściu do Naszego Radia.Mam nadzieję że dopiszecie panowie.

Pozdrowionka

wlod

Chciałem zapytać czy końcówka już dotarła. Bardzo jestem ciekawy jakie wrażenia po odsłuchu. Jeżeli jakość dźwięku uległa wyraźnej poprawie po przejściu z końcówek Denona 3805 to w przypadku mojego Denona 2106 różnica powinna być jeszcze większa (podejrzewam, że przedwzmacniacze w obu Denonach są podobne). Zależy mi na opinii bo Avance (tylko, że 670) to jak na razie moje faworytki i dla tego podejrzewam, że moja konfiguracja docelowa będzie podobna do Twojej.

W końcu nie wiem czy spotkaliście się w Sieradzu? Wakacje nietety się kończą..dla mnie. A wsklepie w którym zamówiłem Exposure wakacje chyba sie zaczęły. Ale mają trwać krótko. Do 15 sierpnia mam nadzieje podzielic sie opinaimi nt. połązcenia ognia i wody czyli jak może zagrać Denon 3805 końcówka Exposura i oczywiscie Avance.

• 3 tygodnie później...

wlod, 31 Lip 2006, 20:50

Spotkaliśmy się , spotkaliśmy.Oczywiście w okrojonym składzie (ja , wkamil i jacolk).

Napisz jak wkońcu wypadła przygoda z Exposure :)

Wracam do tematu. Zamówiony Exposure podobno juz na mnie czeka. W najblizszych dniach jade po to cudo. Oczywiscie napisze jak ie wrazenia po odsłuchu. Pragne wytestowac kilka interkonektów. Zastanawiam sie nad połaczeniem. Rozumiem że wyjsciem preamp w Denonie połącze z końcówką i czekaja mnie próby. Nie wiem tylko czy wiekszy nacisk połozyć na interkonekt łaczacy AVR z końcówką czy też stosować lepszy IC do połaczenia CD i końcówki?

Mam. Pierwsze godziny odsłuchu. Na początku kaszana. Ale dżwiek zaczyna sie otwierac stopniowo. Wypozyczyłem kilka IC: Van den Hul D-102 III, Tara Labs Prism 2200i oraz IC Linn. Chyba na razie faktycznie końcówka musi sie rozgrzać by testowac IC. Czy którys z tych modeli jest wart szcególnej uwagi?

Ja bym sobie na razie z tą płytką dał spokój.Tym bardziej że ponoć ta płyta dedykowana jet do demagnetyzacji

sprzętu.A u Ciebie sprzęt jeszcze nie zdążył się jeszcze namagnesować ;)

Po prostu włącz i graj ile wlezie.Od czasu do czasu podejdż i posłuchaj co się w dżwięku zmieniło :)

Zyczę samych pozytywnych zmian w dzwięku.

Cierpliwie czekam na ostateczną opinię po odsłuchu Exposura. Jeśli brzmienie wyraźnie się poprawi (w odniesieniu do amplitunera) to chyba zdecyduję się na odsłuchy u mnie w domu. Znalazłem sprzedawcę który jest gotów na kilka godzin przyjechać do mnie z głośnikami, końcówką, kablami itd. Ma podobno wygrzane Monitor Audio Silver RS6 (którymi jestem zainteresowany) i wygrzaną omawianą tutaj końcówkę Exposura. Bardzo jestem ciekawy jak to wszystko zabrzmi z moim Denonem 2106. Cenowo niestety jak dla mnie jest to już bardzo wysoki pułap. Ale w końcu chcę kupić coś na najbliższe naście a raczej dziesiąt lat więc może warto.

Końcówka pograła już kilkanascie godzin. Powoli zaczynam testować IC. Pierwsze wyrazne odczucia ( kolejność nie przypadkowa):

1. naturalny, żywy szybki bas

2. zdecydowanie wiecej informacji ( po prostu wiecej słychac)

3. czytelna pełne ale nie nachalne wysokie dżwięki

4. lepsza dynamika

Ogólnie poprawa zaczyna być wyczuwalna, choc nie od razu. Jak włączyłem końcówke to nie rzuciła mnie na kolana. Musiało minać kilkanascie godzin. Zaczynam zmieniac kable i nie moge sie zdecydować. Obecnie słucham wg schematu:

preamp- końcówka: IC Qed Qunex 4

CD - preamp: Tara labs Prism 2200

Słuchałem juz róznych konfiguracji kabli sygnałowych i ta j/w jest dla mnie bardzo przekonująca ( róznice pomiedzy róznymi połaczeniami na razie niewielkie) ponieważ chyba góra pasma jest tutaj najszlachetniejsza, ale może to tylko wrażenie.

A ja bym mimo wszystko radził z wyborem drucików jeszcze poczekać.Sam czasami potrzebowałem kilku dni- tygodnia , aby wyrobić sobie włąsną opinię o tylko jednym kabelku .I to na systemie który bardzo dobrze znam.

Mo ze się zdażyc tak ze jeden kabelek wyda się lepszy na jednym typie muzyki a drugi na innym.

Oto mój przykład jak mi się opinia o pewnym (mimo wszystko dobrym) kabelku zmieniła :) :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ok. ...Chociaż zaczynam sie przekonywac do pewnego schematu. preamp- końcówka: Linn analog IC, AVR - CD : Qed Qunex 4. W zasadzie teraz tak słucham i osiagnąłem tak mi sie wydaje równowage dzwiekową. Ciekaw jestem czy u innych uzytkowników( poszukiwaczy kompromisu którego nie ma) takie zestawienie AVR jako pzredwzmacniacz) i końcówka mocy zdaje egzamin?

Witam,

u mnie trochę inaczej rozwiązałem połączenie stereo z KD. Jest to wyjście HT direct w moim Musicalu A 3.5. Wygodne i przede wszystkim się sprawdza. Polecam (w Denonie 1500 jest podobne rozwiązanie).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.