Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana autka

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

od Citroena 2CV zaczyanłem , foto masz poniżej , odbudowa trwała 3 miesiące + tydzień poszukiwań części we Francji (1994 rok , wtedy nie dało się kliknąć tu i tam żeby wszystko kupić...)

Viniu , jak możesz załatw jakąś fotkę cytrynki kolegi ...proszę :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wasylak - a dziękuję , dbałem o kazde auto tak samo - czy to 2CV czy CLS :) ...a auta muszą być różne , jednym się podobać innym nie - dzięki temu nie jest nudno i szaro :)

we - nowa mazda 6 wygląda całkiem ciekawie , przyznaję że stylistyka tej marki idzie w górę

marcins737

Jechałem już wersją Sport na 17-kach, sztywnawo ale wciąż komfortowo, hamulce słabe, ale może to złudzenie po automacie.

W środku zegary to wypas, sposób zapalania, widoczność w dzień w słońcu "wypas".

I jeszcze jedna rzecz, na fotelu układasz się tylko raz, niema jakiegoś wiercenia się i poprawiania.

A diesel 2.0, dziura a później ŁO MATKO! .

Żadnych wibracji, i słychać troszkę tylko jak się stoi, albo jak mocno w pedał.

Subaru nie jeździłem.

hamulce w wielu autach są hmm nie takie jakbym tego oczekiwał - zwykle rozwiązuje to wrzucając brembo/ferodo (poprzednio jeździłem Alfami Romeo - skuteczność fabryki - dla mnie katastrofalna , podstawowe produkty wymienionych firm rozwiązywały problem)

sąsiad ma od niedawna nowe 6 i jestem pod wrażeniem tego jak ta firma idzie do przodu

marcins737

>sąsiad ma od niedawna nowe 6 i jestem pod wrażeniem tego jak ta firma idzie do przodu

Chciałbym CX-7 ale śr. spalanie 16 literków każe mi się zastanawiać, a podobno mam ciężką nogę, tak żona uważa, ja oczywiście nie podzielam jej zdania :-).

Wcześniej miałem omege B MV6 tyle że głównie (70%) na gazie jeździła, i na benzynę też zawsze było.

nie wiem ile jeździsz i ile spalonych litrów możesz zaakceptować - ja osobiście się cieszę że się przełamałem i w końcu mam coś paliwożernego - przyjemność z jazdy jest warta tych litrów

CX7 - śliczny suv

paietajcie na wieki jedno ford, opel , fiat ,alfa romeo, citroeny, peugeoty , saaby i obecne mercedesy,vw i bmw to totalne mogiły, które jeśli najpierw nie zgniją to się zepsują. nie szukajcie na siłe jeśli już to nowe audi nawet te młodsze i honda. opinie swoją opieram na posiadanych przez mnie wciągu ostatnich 10 lat 11 samochodach ( z tego 7 nowych ) .

Obecnie jeżdze hondą i rzeczywiscie 105 tys km i zadnego problemu.

>>iwanicki, 24 Cze 2009, 10:30

a ja jezdze 18-letnim BMW o przebiegu 220tkm i jakos tez nie narzekam. Grunt to nie kupowac "okazji" tylko zadbane auto. Tylko cale zycie my Polacy skapimy pojechac do zakladu sprawdzic czy auto bylo bite, jego stan etc. Bo przeciez to "stracone pieniadze". Nikt nie mysli tylko, ze straci wiecej zdrowia i kasy na doprowadzenie auta do jako takiego stanu.

we - nie jest żle - na pewno nie jest to bujanka ale też nie lecą plomby z zembów. ja robie po 80-100 tys rocznie i nie narzekam na kręgosłup. Lekka przewaga dobrego prowadzenia nad komfortem. jakosc prowadzenia accorda oceniam lepiej niz bmw serii 3 ( obecnie fatalna ) a gorzej niz bmw serii 5 ( obecnie świetne )

>> we, 24 Cze 2009, 10:21

260HP w SUV-ie z wysoko położonym środkiem ciężkości (i sporą "powierzchnia ożaglenia"), i do tego z AWD zrobionym "na krzywy ryj" z poprzecznego silnika?

Ja bym wolał nie przekonywać się co wart jest taki samochód w warunkach silnego bocznego wiatru albo w czsie szybkiej zmiany pasa w koleinach.

silnik troche cieżki bo to 2,4 vtec ale i tak prowadzi sie dobrze - o dziwo w 10 litrach sie miesci. SUV nie znosze to bujane drewutnie. miałem kiedys volvo xc90 i strach sie bać tym zakręt przejechac

misiomor, 24 Cze 2009, 11:24

>>> we, 24 Cze 2009, 10:21

>

>260HP w SUV-ie z wysoko położonym środkiem ciężkości (i sporą "powierzchnia ożaglenia"), i do tego z

>AWD zrobionym "na krzywy ryj" z poprzecznego silnika?

>

>Ja bym wolał nie przekonywać się co wart jest taki samochód w warunkach silnego bocznego wiatru albo

>w czsie szybkiej zmiany pasa w koleinach.

No fakt, jak to się mówi "spróbuj coś ominąć SUVem na autostradzie przy 130km/h"

Podobają mi się auta podwyższone, typu subaru outback, volvo cross country czy audi allroad, ale zastanawiam się czy jest sens, a lubię jeździć szybko i w zakrętach raczej staram się nie zwalniać (oczywiście w granicach rozsądku).

iwanicki, 24 Cze 2009, 11:30

>silnik troche cieżki bo to 2,4 vtec ale i tak prowadzi sie dobrze - o dziwo w 10 litrach sie

>miesci. SUV nie znosze to bujane drewutnie. miałem kiedys volvo xc90 i strach sie bać tym zakręt

>przejechac

No właśnie to "wychylanie się" na zakrętach.

Mazda6 Sport na którą się już prawie zdecydowałem jest bardzo stabilna, nie twarda ale taka pewna.

Nad Hondą też myślałem ale ubezpieczenie wyższe, a na wyspie kasują i to są 3-4 grupy ubezpieczeniowe wyżej od mazdy 2,0.D.

zreszta kolega chwlił mi sie saabem - kiedy zapytałem czemu tak dużo załacił za vectre ze znaczkiem opla sie oburzył że to nie to samo. na polskich drogach 200 Km w sedanie wystarczy gdybym jezdził wiecej po autostradach w sredniech wielkosci sedanie byłoby potrzebne z 80-100 KM wiećej przy jakiś 1500 kg masy. to pozwala spokojnie przjechac polskie drogi i uciec w trakcie wyprzedzania na trzeciego/czwartego.

SUV to nie wyścigówka, wymaga innego stylu jazdy oczywiście. Daje jednak nowe możliwości. Jak dla mnie komfort, przestrzeń bagażowa, jazda w terenie.

W styczniu zmieniłem limuzynę na Jeep'a Commander'a i jestem bardzo zadowolony.

Minusy to spalanie w mieście 16l, pionowa szyba chwytająca robale, niemożność przejścia na 2WD, kłopot z obserwacją świateł na skrzyżowaniu.

Mazda ..... Fordem?, od kiedy?

To co jest japońskie?, sabb to gm to się zgadza, u mnie nawet można w jednym salonie kupić.

Na szybko kupiłem Astre III bo omega miała dośc, i płakać czasami mi się chce, z zewnątrz podoba mi się bardzo, i środek, można się przyzwyczaić, ale fotele, zawieszenie, przód w ogóle nie trzyma się drogi a nurkowanie i zaktręty ............. ehhh.

Ale to w koncu tylko Astra.

silniki w mazdach to już fordowsko/PSA durotorque ( w dieslu ) i duratec-i ( benzyna ). Ford jest udziałowcem mazdy. Nissan jest własnością Reanulta, Subaru to GM, Honda i Toyota są japońskie

dartman

No właśnie takie rzeczy jakie mają "tylko w Erze", suv mi się podoba choć chęć posiadania względna, a Commander to smok, normalnie potwór i fajny.

Prawda jest taka że suvv spalić swoje musi z oczywistych powodów.

Myślałem o Audi all..., ale to używane, ta wersja z nowym grillem świetna jest, i do tego można trafić z zieloną skórą.

Tak sobie teraz przypominam jak w Top Gere często mówią że Honda jest wieczna, na lata.

Forda to nie chcę, miałem opla to mi wystarczy i choć wpakowałem w niego drugie tyle to miło wspominam :-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.