Skocz do zawartości
IGNORED

Kupowanie audio w kraju....

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje pieca Roksan Caspian MK II. Surfujac dostalem linka do krajowego sklepu. Na zdjeciu MK II ale opis nowego M Series 1,ktorego nie slyszalem. Uzyskalem wyjasnienie ,ze chodzi rzeczywiscie o nowszy model.Zaproponowalem wypozyczenie,bo kupno pieca w ciemno do Zollerow to samoubijstwo. Rozmowca z rzeczonego sklepu odpowiedzial,ze piec pozyczony od dystrybutora i nie moze pozyczac. Ja na to,ze w 3wsi dystrybucja o nazwie Decibel raczej nie ma reprezentantow. Otrzymalem zaiste kultowa odpowiedz: "a jak Pan mysli:gdybym ja np pozyczyl od kogos samochod i potem mialbym go komus pozyczac?". Co racja to racja.

Swoiste "market oriented approach" w dobie nawisu inflacyjnego w dzialce audio-stereo napedzanego przez popyt nabywcow.

https://www.audiostereo.pl/topic/27000-kupowanie-audio-w-kraju/

zildjian -> a może po prostu przylgneła do ciebie etykieta tego co tylko pożycza, a nic nie kupuje ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 4 Lip 2006, 18:18

>zildjian -> a może po prostu przylgneła do ciebie etykieta tego co tylko pożycza, a nic nie kupuje

>;-)

Nikt nie ma do tego powodu.W Top HiFi,gdzie głownie pożyczałem i kupowałem zostawiłem jakieś 3 dychy.Pomijam wpływy od osób,którym polecałem ten sklep. Pozdrawiam Pana Adama i kolegów serdecznie ! Ciągle 3mają klasę ale nie ten sprzęt ,który bym chciał.

Inne lokalne sklepy także nie mogą na mnie narzekać.

A Ty Elberoth, się.... Wystawiasz na sprzedaż,ale nie odpowiadasz na mails.Potem piszesz o końcu rynku 2nd hand hi-end w Polsce.

Zadziwia mnie f-ma Decibel. Kiedyś obsłużyli mnie jak smiecia.A chciałem kupić końcówkę Naima. Stracili Kambodżę, teraz Arcama. Pytam jak The Who - Who's next ?

qb_1, 4 Lip 2006, 18:26

>Znasz to z autopsji? ;-)

Nie, z zildjanem nie miałem żadnych doświadczeń. Ani dobrych, ani złych.

TO TAKI ŻART MIAŁ BYĆ :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>zildjian

Już znalazłeś coś konkretnego na następce primare'a?

Z szukaniem kolejnego klocka to - ostatnio dla mnie - gehenna :((

Nie wiem czy coś ciekawszego znajdziesz za rozsądne pieniądze niż poprzedni twój CD-ek.

Zildjian nie żałujesz że pozbyłeś się primare??

jodel

P.S. I znów czepiają się tego "biednego" elberotha, hi hi hi :))

Elberoth, 4 Lip 2006, 20:16

>TO TAKI ŻART MIAŁ BYĆ :-)

Ten ¨;-)¨, ktory umiescilem w poscie mowi chyba wszystko

Pozdr.

A jesli chodzi o Decibela to swiete slowa, kiedys rozwazalem calkiem kosztowne urzadzenie Naim´a, ale po 1 wizycie w ElPom jakos mi minelo :-)

Jutro. Ale to będzie tylko zapowiedż nowości,jakie mogą mnie czekać. Trudno odejść od lampy,jak się już zasmakowało.Żeby nie było-próbowałem......

A robiącym łachę mówię po staropolsku Senk ju end baj baj ! Iditie w pi..u !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.