Skocz do zawartości
IGNORED

Na jakie zmienic kolumny?

manyzg

Rekomendowane odpowiedzi

Jarl, no bedzie swietnie :) Kupisz za 1650zl, ztjuningujesz je u dywanowego guru za drugie tyle, beda grac jak kolumny za ok. 4000zl, a po dwoch latach sprzedasz je za 1200zl :) I wszyscy beda zadowoleni :) Ty, ze miales cos hajendowego, dywanowy guru, ze zarobil, no i klient, ktory tanio kupi je od Ciebie po tych dwoch latach tez bedzie zadowolony :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Fusion 4 mają skopane zwrotnice, i przez to nie grają za ciekawie, ale potencjał tuningowy mają nawet większy niż starsze M4. Niemniej nie jestem przekonany czy zakup nowych kolumn po to, zeby w nich od razu grzebać to najszczęśliwsze posunięcie. 1650zł plus koszt modyfikacji daje kwotę zbliżającą się już do 2000zł. Jest to kwota pozwalająca na stworzenie od podstaw kolumn wykorzystujących znacznie lepsze przetworniki niż jakby na to nie spojrzeć, to jednak budżetowe głośniki firmy NMB zastosowane w Tannoyach.

A robiąc kolumny od podstaw można już dobierać wszystko, począwszy od samych głośników a skończywszy na terminalach głośnikowych. Można uzyskać brzmienie o klimacie zbliżonym do Tannoyów, ale o wiele lepsze jakościowo, lub też pójść w stronę innych klimatów.

Te wszystkie "tuningi" a' la ..... można "potłuc o kant d..."

Forum pełne jest ;"to skopane,to też skopane,ogólny syf,ale jest potencjał, zobacz moje w "o mnie" ;)))

Potencjany klient już popuszcza w majty :)

Tuning jak środki przeciw bólowe na ząb,i tak w końcu trzeba iść do dentysty.

Ztuningowany jak zawsze jest po kuracji wniebowzięty,i pisze peany o kolosalne poprawie,

bo jak inaczej to później sprzedać.

Po "otrzeźwieniu" widzimy te kol. na allegro lub innej witrynie.

Wniosek,polować na używki,to dobry sezon,trafiaja się "rodzynki".

Alternatywa to DIY,świetna zabawa,ale grozi uzależnieniem.

Za 1650.-PLN jest klasyka DIY, Pro Ac R.2.5.

Lub O2k. "full wypas" za 1k. PLN

Wyszukiwarka, w rubrykę "szukaj w o mnie" proszę wpisać McGyver. Wyświetli użytkowników kolumn mojej konstrukcji lub modyfikowanych przeze mnie. Istnieje możliwość zapytania ich na PW na jakiej podstawie wybrali moje kolumny, czy są zadowoleni. I czy zamierzają się swoich kolumn pozbywać.

A co do pozbywania się kolumn mojej konstrukcji...

owszem, kilku forumowiczów wymieniało po dłuższym czasie kolumny by McGyver. Na... inne kolumny by McGyver. Przykłady? Proszę:

MareG

Zafop

Marekzawa

oraz Lutek, którego Salmo poznał osobiście, rozważający obecnie wymianę moich Minas Anor Premium na również moje Credo.

Nie od dziś wiadomo że Salmo oględnie mówiąc jest mi niechętny. Niechęć ta czasem u niego przybiera dość jadowite formy, z naginaniem faktów do swoich potrzeb włącznie, oraz z negowaniem z zasady wszystkiego co napiszę.

Tak się składa, że bardzo chętnie przedstawiam swoje konstrukcje do odsłuchów publicznych, na jednym z takich odsłuchów był i Salmo. Mimo ogólnie pozytywnego oddźwięku wśród słuchaczy (choć głosy KONSTRUKTYWNEJ krytyki również były) Salmo oczywiście twierdził, że mu się wcale nie podobało. I gdzie tu obiektywizm?

A może daje o sobie znać taka typowo polska cecha? Zawiść, jak się widzi że ktoś coś robi, i osiąga w tym pewne powodzenie?

Miałem nie reagować na jego złośliwe czepiactwo, ale czasem człowiek już nie zdzierży.

zdezintegrowany_3PO

Ej, za takie teksty do mistrza to mozesz dostac "rekojmia"... a nie rekojmie ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat -->

No bo ciekaw jestem!

Taki Tannoy czy inny Mission wstawia jak twierdzi McGyver ch...owe głośniki i gwarancję daje... a McGywer wstawia najlepsze z najlepszych i co ... nie daje?

zdezintegrowany_3PO

O cie florek, mialem byc twardy nie mientki :) Ale co mi tam :) McGyver jak tam twoj watek sponsorowany? Lukar dalej blokuje? :D To ci brzydal admin jeden no...

Mnie tam interesuje wylacznie dzwiek a nie to czy ktos wystawia faktury czy nie. W razie potrzeby mozna spisac cywilna umowe i bedzie miala taki skutek prawny na jaki umowia sie strony.

Jesli chodzi o gwarancje, to w obecnym stanie prawnym jest dokumentem wylacznie DOBROWOLNYM. A rekojmia, jakby ktos nie wiedzial, obowiazuje obecnie wylacznie w ukladzie przedsiebiorca-przedsiebiorca. Jako osoba fizyczna mam wiec do niej stosunek obojetny.

Co do zawisci - to jesli cos takiego rzeczywiscie ma miejsce to jest to godne pozalowania. Zawisc jest uczuciem niskim i godnym pogardy.

Jarl, co do zawisci, jak czytam post mistrza, to kazda krytyka jest zawiscia w strone naszego guru :) ogolnie wszyscy sa "be", a tylko jeden sprawiedliwy wsrod narodow swiata :) tylko on, nasz dywanowy guru :) lubudubu lubudubu niech zyje nam! :)

JarlBjorn -->

A gdzie TY widzisz zawiść w mojej wypowiedzi?

Zadałem przecież proste pytanie.

Jak mam udokumentować zakup np. dla Ubezpieczyciela przy ubezpieczaniu ruchomości domowych jak nie fakturą lub paragonem?

McGyver --> wystawiasz czy nie?

zdezintegrowany_3PO

> zdezintegrowany_3PO

A propos zawisci McGyver nie pisal zdaje sie pod Twoim adresem, takze nie bierz tej uwagi do siebie.

Nb. ubezpieczycielowi podajesz deklarowana wartosc przedmiotow przy ubezpieczeniu. Weryfikacja przy okazji likwidacji szkody (oby do niej nie doszlo!) to inna bajka. Faktura moze byc pomocna ale nie jest przeciez wyrocznia, istnieje przeciez cos takiego jak spadek wartosci ktory przy urzadzeniach hi-fi potrafi byc dosc dotkliwy i raczej nie ma co liczyc, przy standardowej polisie, na 100% zwrot wartosci kwoty widniejacej na fakturze.

JarlBjorn, 25 Lip 2006, 13:58

>> zdezintegrowany_3PO

>

>A propos zawisci McGyver nie pisal zdaje sie pod Twoim adresem, takze nie bierz tej uwagi do siebie.

>

>

>Nb. ubezpieczycielowi podajesz deklarowana wartosc przedmiotow przy ubezpieczeniu. Weryfikacja przy

>okazji likwidacji szkody (oby do niej nie doszlo!) to inna bajka. Faktura moze byc pomocna ale nie

>jest przeciez wyrocznia, istnieje przeciez cos takiego jak spadek wartosci ktory przy urzadzeniach

>hi-fi potrafi byc dosc dotkliwy i raczej nie ma co liczyc, przy standardowej polisie, na 100% zwrot

>wartosci kwoty widniejacej na fakturze.

..wszystko zależy od tego czy ubezpieczysz ruchomości domowe wg. wartości nowej czy odtworzeniowej :)

Piterson

A czy ja cokolwiek wczesniej psialem o gwarancji??? :) Pal licho gwarancje, wez to pozniej sprzedaj :) Tak wiec jak raz wpadniesz, to pozostaje tylko... wymiana na inne produkty dywanowego guru :)

>zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 14:06

Nie wiem jak inne TU, ale PZU zada stranowczo zbyt duzego przebicia za nowa w stosunku do odtworzeniowej zeby sie w to pakowac, lepiej zalozyc porzadne zamki:)

Natomiast rzucilem okiem na Twoje "o mnie" no i przyznaje, rzeczywiscie mozesz miec dylemat... Ale brzmienie maszynerii lagodzi zapewne dyskomfort rozterek... Pozdrawiam!

zdezintegrowany_3PO

Jaka firma? Przeciez to tylko DIY, on lubi robic kolumny, a ze nie ma miejsca juz w domu na te wszystkie skrzynie, to kilkadziesiat rozdal :) Zawisc przez Ciebie przemawia! Zawisc! :)

foxbat, 25 Lip 2006, 14:27

>zdezintegrowany_3PO

>

>Jaka firma? Przeciez to tylko DIY, on lubi robic kolumny, a ze nie ma miejsca juz w domu na te

>wszystkie skrzynie, to kilkadziesiat rozdal :) Zawisc przez Ciebie przemawia! Zawisc! :)

... widzę że i Tobie dał jedną parę :)

zdezintegrowany_3PO

>... widzę że i Tobie dał jedną parę :)

Przeczytaj dokladnie jeszcze raz :) Wyciagasz bledne wnioski ;)

zdezintegrowany_3PO

Moj opis, to wpis osobnika o nicku Grafton z jakiegos watku, ostro promujacego swego czasu uslugi McG. Pozniej okazalo sie, ze ow Grafton to sam McGyver... Stad ten fajowy wpis i dlatego nie mam zaufania do w/w osobnika.....

foxbat, 25 Lip 2006, 14:09

>Piterson

>

>A czy ja cokolwiek wczesniej psialem o gwarancji??? :)

Ale ja nie pisałem, że Ty pisałeś :) Ustosunkowałem się tylko do rozważań zdezintegrowanego_3PO na temat gwarancji i słów McGyvera o nienajlepszych przetwornikach/głośnikach.

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 13:08

>foxbat -->

>

>No bo ciekaw jestem!

>Taki Tannoy czy inny Mission wstawia jak twierdzi McGyver ch...owe głośniki i gwarancję daje... a

>McGywer wstawia najlepsze z najlepszych i co ... nie daje?

>

>zdezintegrowany_3PO

Otóż McGyver wcale nie twierdzi że Tannoy daje ch...owe głośniki. McGyver twierdzi coś wręcz przeciwnego. Twierdzi mianowicie, że Tannoy daje bardzo przyzwoite głośniki, tylko zwrotnice słabe. Czasem słabość owa wynika jedynie z zastosowania nieprzyzwoicie tanich (i co za tym idzie kiepskich) części. Tak jest w modelach M1, M2, M3, F2, F3. Czasem jednak sam projekt zwrotnicy jest nieoptymalny, taka sytuacja występuje w modelach M4 i F4.

McGyver nie twierdzi również że do swoich konstrukcji wstawia najlepsze z najlepszych głośników. Twierdzi jedynie, że stosuje przetworniki solidne jakościowo, ale nade wszystko ODPOWIEDNIE do przyjętych założeń konstrukcyjnych i budżetowych. Dlatego też McGyver unika stosowania głośników ewidentnie kiepskich, a także takich, które mają niekorzystny stosunek cena/jakość, co bynajmniej nie oznacza, że McGyver nie stosuje głośników drogich.

Twierdzeniom tym McGyver dał wyraz wcześniej w tym wątku, a także w innych miejscach na forum.

Zdezintegrowany, jeżeli chcesz prowadzić rzeczową polemikę, to zacznij od zrozumienia poglądów z którymi zamierzasz polemizować. A Twoja wypowiedź, którą zacytowałem powyżej niestety nie może być traktowana jako wstęp do rzeczowej polemiki, gdyż jest w dużej części najzwyklejszym przeinaczaniem faktów.

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 17:15

Sluchajcie no zdezintegrowany_3PO, nie przeinaczajcie faktow! I juz! :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.