Skocz do zawartości
IGNORED

odsłuchy w Poznaniu

piotr_lass

Rekomendowane odpowiedzi

Na alternatywnej trasie stoi radar za radarem, jeżeli już to opłaca się zjechać z autostrady we Wrześnito nie trzeba się będzie ciągnąć przez cały Poznań do Suchego Lasu, a trasa od Wrześnie nie jest wcale tak wolna.

Poza tym z Wrześni łatwiej trafić, pomiędzy Swarzędzem a Poznaniem jedno odbicie na ul. Bałtycką (to są widełki w lewo Warszawska w prawo Bałtycka ), potem długo, długo prosto aż do ronda Obornicka, na rondzie w prawo i za kawałek jest Suchy Las

> DeTom

> tdrozd

Ok. Jesli ten plan wczesniejszego noclegu ( w sobote) pod Poznaniem sie powiedzie, to w miare mozliwosci dostepu do netu ( lub telefonicznie do rekina, a on poda dalej) dajcie znac tu na forum, ze jestescie w okolicach Poznania i od ktorej godz. najwczesniej w niedziele mozna wpasc do Genesisa.

Genesis, w sumie najbardziej jestem ciekaw Twoich Makow i Dunlavy. Do tego jak wypadnie wzmak DeToma... i szczerze mówiąc w te upały za dużo bym nie wydziwiał. Rozmawialismy z rekinem, żeby zrobić porównanie Drakuli Detoma i Rekinowej. Nie wiem, może koledzy jeszcze coś przywiozą? Może McGyver zabralby jakieś swoje konstrukcje?

Pozdrawiam

>Genesis

Myślę, że z ilością sprzętu nie ma co przesadzać, bo czasu nie wystarczy. Chciałbym jak już wspomniał lancaster porównać drakulę w singlu ze wzmacniaczem DeToma (to w końcu miał być główny punkt programu). Gdyby było trochę czasu, to porównałbym również pre. Część z towarzyszących elementów myślę, że sam zaproponujesz - w końcu to prawo gospodarza:) Również jestem ciekawy Twojego zestawienia.

foxbat, ;)

A swoja drogą mógłbyś sie wpakowac dla checy w pociąg i podjechać ten kawałek na taki odsłuch!:)

Druga sprawa, że Lukar też mógłby podjechać...należy mu się ochrzan za grę na zwłokę w wiadomej sprawie;)

Kto chciałby wpaść dzisiaj (piątek) do mnie do Suchego Lasu (godzina tak od 17tej) proszę o info na "Prywatna wiadomość". To tak, żeby nam się nie pomieszały odsłuchy z tym niedzielnym. Pozdr. Piotr

Jak ktoś nie może dzisiaj a chciał pprzyjść (i tak pomieszczenie nie jest duże niestety) będzie okazja w kolejnym terminie, ale niestety nie jest to możliwe w niedziele, bo mam niespodziewanych gości i okazuje się, że sam nie będę mógł niestety przyjść na niedzielny odsłuch.

lancaster

W sumie z tym pociagiem to dobry pomysl, bo moje auto kaput ;) Moze sie kiedys wybiore na odsluchy, ale z drugiej strony na co odsluchy gluchemu ;) Mysle, ze moze jeszcze w tym roku, ale musze swoje kolumienki na szerokopasmowcach zrobic, coby tez miec co pokazac :D

DeTom

No to fajnie :) A nie tylko praca i praca :) Swoja droga ciekaw jestem jak gra Twoj pancernik :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat traktuje ten wyjaz jak wakacyjny :-) Owszem pracuje sporo ale nie dlatego że muszę tylko chce. Obecny wzmacniacz to efekt pół roku pracy i użerania się z podwykonawcami więc Cię chyba nie dziwi to że chce się gdzieś w końcu wybrać i zapytać czy było warto. Przyjedz w niedzielę to sam ocenisz bo z tego co czytam od czasu do czasu na forum to w opowieści ludzi nie wierzysz ;-)

Wybacz nie złapałem od razu że znowu pijesz do McGyvera, wiesz ja potrzebuje nieco czasu... Zostaw już go, na świecie jest tyle innych spraw które wymagają naprawy zajmij się czymś na dużą skalę bo widzę że wytrwałości Ci nie brakuje :-))

DeTom

>Wybacz nie złapałem od razu że znowu pijesz do McGyvera

Ja tez traktuje to wakacyjnie ;) Co do naszego tworcy, jestem chyba jedyna osoba, ktora mimo tego, ze nie pasuje mi to i owo w jego zachowaniu, chce mu bezinteresownie pomoc w razie przejscia na "zawodowstwo" i nie zycze mistrzowi zle... :)

Co do tego, ze chcesz sie pokazac, nie watpie :) Wiec jesli chcesz to pokazywac to na 100% jest czym sie chwalic :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1 (15.07)

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10. tdrozd (16.07)

>11. cyku (16.07)

>12. houek (15.07)

>13. lancaster

>14. McGyver (16.07)

>15. salmo (16.07)

>16. amazarak

>17. Lutek

>18. Osoba z Lutkiem

Moja propozycja na niedzielę brzmi następujaco. Spotykamy się wszyscy o godz. X u kolegi Genesisa. Dzielimy się na dwie grupy, z czego jedna zostaje, natomiast druga grupa "zalicza parasole". Po czasie Y dokonujemy zamiany grup.

Godzina X zależy od zadeklarowanego czasu przybycia gości ze wzmacniaczem - chyba, że będzie możliwość posłuchania już wcześniej sprzętu gospodarza.

Czas Y zależy od wspólnych ustaleń (ilości sprzętu do przesłuchania).

Możliwe byłoby również na sztywno przypisanie godzin przybycia obu grup - jednak nadal nie znana jest godz. X.

Ze swojej strony deklaruję przywiezienie drakuli i pre do niej, oraz CD i kilku kabelków. Gdyby znalazł się transport w obrębie Poznania, to istniałaby możliwość zabrania również pary kolumn i jeszcze jednego wzmacniacza. Dodatkowo dopisuję do listy jeszcze jedną osobę, która jest zainteresowana odsłuchami. Ta więc aktualna lista wygląda następująco:

>1. Piotr_lass

>2. Rekin

>3. Zukzukzuk

>4. Cloudior

>5. Yogi1 (15.07)

>6. DeTom (16.07)

>7. Tomant

>8. Genesis

>9. Krystian Majer

>10. tdrozd (16.07)

>11. cyku (16.07)

>12. houek (15.07)

>13. lancaster

>14. McGyver (16.07)

>15. salmo (16.07)

>16. amazarak

>17. Lutek

>18. Osoba z Lutkiem

>19. Osoba z rekinem

Przed godziną X :)

A poważnie, to wszystko zależy od tego jak się dzisiaj dogadamy z ekipą z Poznania na odsłuchu - wtedy ustalimy czy i jakie kolumny zabrać. Pomieszczenie 50m^2 nie będzie sprzyjało monitorkom, bo zrobi się krzykliwie i jasno.

Odezwę się późną nocą.

Hej.

Wrzućcie mi na pw adres Genesisa lub jakiś kontakt do Niego, bo jakoś się nie odzywa...

Za jakiś tydzień-dwa, mógłbym przytargać głośniki do tak dużego salonu...

Tylko, czy będziemy mieli czym je "popchnąć" ? (minimum 2 końcówki stereo).

Jeśli wszystko wypali, szczegóły omówimy podczas spotkania.

Pozdrawiam.

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>piotr_lass

Pojawimy się dzisiaj u Ciebie pewnie w okolicach godz. 17:45. Jeśli nie masz nic przeciw temu, to zabiorę kilka paskudztw do posłuchania - wszystko w wersji kartonowej (kiedyś się wezmę i zrobię obudowy :)

Zabiorę kilka płytek i jakieś kabelki.

Zapowiedział się lancaster i Krystian. Ja wpadnę z kolegą (również forumowicz).

Swoich kolumn raczej nie będę dźwigał.

Pozdrawiam

No i po pierwszym odsłuchu u piot_lass. Wrażenia bardzo pozytywne. Dziękujemy za gościnę i możliwość posłuchania całkiem niezłego zestawienia. Słuchaliśmy wzmacniacza lampowego Feder wraz ze źródłem CEC-a na Trianglach. Później małe przetasowania i grały drakula z pre na E88CC, oraz Tripath z tym samym pre. Dodatkowo kilka par IC, oraz głośnikowych.

W większości przypadków było co najmniej dobrze. Barwy z wzmacniacza lampowego naprawdę niezłe, jednak motoryki dodały dopiero wzmacniacze bez baniek (drakula, tripath). Gały również zamiennie z CEC-em odtwarzacze Pfilipsa - w przypadku jednego z nich muszę powiedzieć, że bez kompleksów.

Mam nadzieję, że więcej szczegółów zamieszczą koledzy obecni na odsłuchu.

Pozostaje oczekiwanie na niedzielną ucztę. mam nadzieję, że nie zawiedziemy się. Byłoby fajnie, gdyby pewne szczegóły organizacyjne związane z doborem sprzętu i odsłuchiwanego repertuaru były dograne wcześniej. Szkoda na to czasu podczas spotkania. Jeśli nie byłoby przeciwskazań to do listy odsłuchiwanych urządzeń dodałbym wzmacniacz Tripatha.

Również zjawiłem się dzisiaj u Piotra_Lassa. Chciałbym jeszcze raz serdecznie podziękować za gościnę. Atmosfera była super -> wiadomo towarzystwo doborowe. Odsłuchy również wyszły bardzo fajnie. Wrzucam na dobry początek pare fotek jedynego elementu toru, którego dzisiaj nie przepinalismy (ciekawe czemu?? :) czyli kolumn Triangle Celius ES. Później powstawiam troche więcej:) Teraz lecę spać. Dobranoc!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1b6wu.jpg

2b3gb.jpg

2c5yi.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj coś mi się nie udało:/ Podam linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.