Skocz do zawartości
IGNORED

odsłuchy w Poznaniu

piotr_lass

Rekomendowane odpowiedzi

a właściwie w okolicach. Ponieważ ja sam nie zaglądałem nigdy w zakładkę DIY, a tam właśnie założyłem wątek o wzmacniaczu lampowym Feder, postanowiłem założyć drugi wątek w tej bardziej może popularnej zakładce (mnie samego onieśmielają ludzie, którzy naprawdę potrafią robić cuda DIY, sam bym chciał mieć taką wiedzę i umiejętności..). Odsyłam zainteresowanych z Poznania i okolic do DIY. Pozdrawiam Piotr.

https://www.audiostereo.pl/topic/27054-ods%C5%82uchy-w-poznaniu/

Witam.

Jakby co, rezerwuję miejsce pierwszy....

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Nooo...., nareszcie cos sie rusza w temacie odsluchow w Poznaniu. A juz myslalem, ze tam audiofilska pustynia i tylko kilku audiofili jak rekin, lancaster i paru kolegow, ktorzy zaszczycili mnie swa obecnoscia na majowych odsluchach. A tu prosze pojawiaja sie nowe nicki Poznaniakow :-).

Moze pomysleli byscie koledzy o takich cyklicznych odsluchach w Poznaniu jak organizuja koledzy z Krakowa ? No moze nie tak czestych, ale raz w miesiacu by nie zaszkodzilo. Musialby sie tylko znalezc jakis prezny organizator, ktory poszukalby jakiegos przyzwoitego (odpowiednio wytlumionego) pomieszczenia odsluchowego, nawiazywalby kontakty z ludzmi posiadajacymi przerozny sprzet, ktorzy udostepniliby takowy do odsluchow, ustalalby terminy itp. Moze i sam przyjechalbym kiedys ze swoimi gratami gdyby takie odsluchy ruszyly. U mnie szykuja sie zmiany i juz sie cos dla mnie robi. Hehe..., ale czym ja to napedze, tego jeszcze nie wiem, bo to co mam w tej chwili bedzie raczej za slabe. Oj...., ta choroba :-)

Lutek jeśli szukasz czegoś silnego to być moze w weekend 15.07 mozna będzie czegoś takiego posłuchać w Poznaniu. Pogadaj z rekinem, sprawa się rozwija ale wszystko wskazuje że dotrę do was powymieniać doświadczenia i nie tylko ... :-))

Musze przyznac, ze Twoja konstrukcje rowniez bralem pod uwage ale odleglosc jest przeszkoda. Niestety 16.07 to dla mnie za wczesnie, bo kolumny bede mial dopiero gdzies w polowie sierpnia.

A tak nawiasem: Jak myslisz..., moglby Twoj najnowszy wzmak stanac w szranki np. z Cayinem A88T ?

Tylko jak to jednoczesnie porownac..., ot problem..., a takowe porownanie bardzo by mnie interesowalo :-)

Lutek zawsze możesz posłuchać jak gra z innymi kolumnami to przynajmniej wyrobisz sobie pogląd czy to jest "Twoje granie", poza tym nigdzie nie zniknę i nie wykluczam ponownych odwiedzin u Was jeśli będzie zaproszenie. Porównanie z Cayinem jest możliwe o ile Grzegorz ma go jeszcze u siebie (a pewnie tak jest) i nawet o takim spotkaniu kiedyś już rozmawialiśmy. Zresztą sam jestem ciekawy więc kto wie.

>Lutek, 9 Lip 2006, 23:22

>Nooo...., nareszcie cos sie rusza w temacie odsluchow w Poznaniu.

hmmm... kiedyś już pomysł na podobną inicjatywę rodził się na tym forum. miejmy nadzieję że tym razem będzie mniej formalnie i bardziej spontanicznie (tzn. mamy ochotę to się spotykamy). jak najbardziej jestem chętny na piątkowe spotkanie. chętnie poznam pasjonatów z mojego miasta. no i chętnie posłucham KT88. może wrócą stare wspomnienia :).

>DeTom

Oczywiście zapraszamy do Poznania. Myślałem o załatwieniu najpierw miejsca do odsłuchów, ale skoro termin został podany, to faktycznie może ktoś będzie miał lepszy pomysł i zaproponuje jakieś pomieszczenie?

Dość istotne jest ustalenie ilości osób, które mogą się pojawić.

Zwykle korzystamy z uprzejmości Krystiana Majera - niestety to pomieszczenie nie jest hangarem lotniczym i myślę, że odsłuch przez więcej niż 4-5 osób jednocześnie jest niemożliwy.

Jeśli ktoś miałby jakaś propozycję, to śmiało. W przeciwnym razie trzeba będzie poszukać czegoś innego.

Z mojego rozeznania wynika, że razem z gośćmi, którzy nas odwiedzą może to być tylko, albo aż 10 osób. Podaję tak oszczędną liczbę, bo niestety są wakacje i dodatkowo weekend - wiele osób po prostu nie ma, albo nie będzie.

PS.

Oczywiście na piątkowe spotkanko wyrażam chęć :)

rekin przepraszam że wyszedłem przed szereg tak jakoś wyszło ale dale liczę na Ciebie w kwesti ewentualnej organizacji na miejscu. Ja właściwie nikogo od was osobiście nie znam a chętnie bym poznał paru forumowych kolegów (i nie tylko). Jeśli będzie nasz przyjazd z jakiś powodów trudny do zorganizowania to nic się nie stanie jeśli przełożymy to na inny termin choć ten bardzo nam pasuje z racji jazdy do Warszawy.

Luzik :) Chodzi przecież o to, żeby się poznać i posłuchać Twojego dzieła. Wszystko co temu służy jest OK.

Możemy nawet spróbować wykorzystać ten wątek do złożenia deklaracji obecności na tym spotkaniu. Powinno to ułatwić oszacowanie wielkości potrzebnego pomieszczenia. Gdyby oczywiście ktoś miał jakieś lokum na oku, to proszę również o kontakt.

Bardzo ułatwiłoby mi to życie w tym tygodniu, bo mam nawał robót.

Dołączając się do 'poznanskiej' inicjatywy chętnie zaproszę Formumowiczów na odsłuch do mnie (transport sprzętu do innego pomieszczenia niestety wykluczony ze względu na gabaryty). Komórka: 0601 808 308. Adres: na Ostrowie Tumskim.

>Genesis

Biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia odsłuchowego (o mnie) Twoja oferta jest godna rozważenia. Gdybyś miał możliwość pojawić się na spotkaniu w piątek - byłoby fajnie poznać się. Postaram się przedzwonić w godzinach wieczornych. okalizacja również doskonała, bo koledzy wracając z Warszawy nie musieliby błądzić po Poznaniu.

Byłoby również z czym porównać produkt kolegi DeToma :)

Jako że jestem z Poznania to też się odezwę. Co prawda raczej nie dam rady dotrzeć na najbliższe odsłuchy, ale jeśli powstanie jakaś większa lokalna inicjatywa to zdecydowanie się dołączam. Dysponuję do prawda tylko sprzętem z zakresu budżetowgo a mojego pomieszczenia na pewno nie można określić mianem odsłuchowego, ale w zamian mogę zaoferować swój wyszukany gust muzyczny ;) Zaczynam się też w bawić w DIY i na jesień spodziewam się mieć już coś czym możnaby się pochwalić.

Pozdrawiam wszystkich, nie tylko z okolic Poznania

P.S.

Forza Italia!

Panowie to może żeby tak jak zawsze tylko na chęci się nie skończyło, określmy w tym wątku kto jest chętny na weekendowe odsłuchy.

Może wpisujmy się tutaj kto chętny. Będziemy wiedzieć jakie jest zainteresowanie. Łatwiej wtedy będzie można zrealizować takie spotkanie. Zaaranżować pomieszczenie i wszystko logicznie rozplanować.

Ja z mojej strony na weekendowe odsłuchy mogę zaproponować to co w "o mnie".

1. Ja jestem chętny na piątkowe odsłuchy.

Mała poprawka chętni na spotkanie w ten weekend:

1. Piotr_lass

2. Rekin

3. Zukzukzuk

4. Cloudior

5. Yogi1

6. DeTom

7. Tomant

8. Genesis

9. Krystian Majer

Panowie jeśli ktoś jest jeszcze chętny proszę o wpisy.

Ze mną w odwiedziny przyjadą jeszcze dwie osoby a więc:

1. Piotr_lass

2. Rekin

3. Zukzukzuk

4. Cloudior

5. Yogi1

6. DeTom (16.07)

7. Tomant

8. Genesis

9. Krystian Majer

10.tdrozd (16.07)

11.cyku (16.07)

Jeśli odsłuchy planowane są również w sobotę to ja się piszę.

1. Piotr_lass

2. Rekin

3. Zukzukzuk

4. Cloudior

5. Yogi1

6. DeTom (16.07)

7. Tomant

8. Genesis

9. Krystian Majer

10.tdrozd (16.07)

11.cyku (16.07)

12.houek (15.07)

Mam nadzieję, że kolega Genesis nie pogniewa się na mnie, że podaję to do publicznej wiadomości w tym wątku.

Jeśli nic się nie zmieni, to będziemy w weekend gośćmi kolegi Genesis-a. Niestety pozostaje do ustalenia sprawa - czy będzie to sobota, czy niedziela.

Nie pogniewa się. Muszę jednak dodać, że ze względów praktycznych mogę zapewnić komfortowe warunki odsłuchu dla 6 osób jednocześnie. W przypadku większej liczby zainteresowanych można podzielić odsłuch na dwie części.

>Genesis

Cholercia, a czy przy niekomfortowych warunkach dałoby się zaalokować nieco więcej osób?

Pytam, bo jeśli dajmy na to przyjedzie 3-4 gości, to oprócz Ciebie zostanie tylko 1-2 miejsca dla tubylców.

Ja na swoich 21m^2 gościłem 6 osób i jakoś dawaliśmy radę bez problemów. Wiadomo, że jedna dwie osoby będą miały zapewnione komfortowe miejsce do odsłuchu, ale czy trzeba w związku z tym relegować pozostałych na inny termin. Procedurę przełączania kolejnych wzmacniaczy i kolumn trzebaby powtarzać po raz wtóry. Może dałoby się upchnąć 9-10 osób - część w drugim,trzecim rzędzie ?

Po krótkich ustaleniach zapadła decyzja, że termin odsłuchu przypada na niedzielę (dla niektórych niestety)

Oczywiście jeśli Piotr nadal chce nas ugościć w piątek w Suchym Lesie, to jestem również zainteresowany - ale to zupełnie inny temat (mam wrażenie, że główny w tym wątku i przepraszam, że wrzuciliśmy do tego samego worka odsłuchy niedzielne)

1. Piotr_lass

2. Rekin

3. Zukzukzuk

4. Cloudior

5. Yogi1

6. DeTom (16.07)

7. Tomant

8. Genesis

9. Krystian Majer

10.tdrozd (16.07)

11.cyku (16.07)

12.houek (15.07)

13.lancaster

Grnesis, jeżeli ustalicie dwie niedzielne tury, to mnie możecie zapisac na tą drugą;)

Wielkie dzięki za udostępnienie pomieszczenia.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.