Skocz do zawartości
IGNORED

drgania kolumny i zwrotnicy a dźwięk

clo2

Rekomendowane odpowiedzi

>I chyba Ty wiesz lepiej od McGyvera jak Ci lepiej - z zatkanymi czy odetkanymi.

Pewnie i tak zrobi, ale lepiej zapytac sie guru :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ja zwrotnice traktuje w ten sposób.

Jezeli buduje podłogówke to zwrotnica zawsze ma własną komore w której jest zamocowana na sztywno , ale takie elementy jak cewki i kondy leżą na kawałkach filcu. Czy to cos daje nie wiem , ale zabawić się w ten sposób raczej nic nie zaszkodzi ja przez to czuje się lepiej, a samopoczucie ważna rzecz.

foxbat, 11 Lip 2006, 13:14

>>I chyba Ty wiesz lepiej od McGyvera jak Ci lepiej - z zatkanymi czy odetkanymi.

>

>Pewnie i tak zrobi, ale lepiej zapytac sie guru :D

noj jasne:)

skoro mozna to czemu nie pytac:) guru:)

czubek, ale co bedzie jesli sam po odsluchu stwierdzisz, ze jest super, a guru napisze, ze do dupy? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

czubek, no pewnie sie zmieni, po cos ta dzioora jest :) Choc, ogladajac takie flagowe produkty na allegro jak AudioMega, KBRX czy inne AudioRezarcz to chyba nikt nie wie po co tam sa otwory :D

Drogimistrzu Misiomorze!

I bez mojej pomocy wszystkie tematy schodza na psy lub koncza sie pyskowka. No nie wszystkie. Te na ktorych sie zarabia ida wytrwale do przodu.

Ciekawe ze nikt nie pociagnal mojego pomyslu czy przypomnienia tech. plywajacych scianek dwoch twardych scian przedzielonych warstwa miekka utrzymujaca dystans miedzy sciankami. Stolarze kolumniarze radza sobie przy pomocy stekoskopu nadsluchujac gdzie jest glosno i staraja sie to miejsce wytlumic.

Czubekst-ce:

Czy problemem z którym się zmagasz w Altusach są wibracje ścianek przechodzące na zwrotkę? A co do ich jakości to oczywiście jak to mawiali Rzymianie "degustibus non disputandum est"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.