Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz pierwszy pojazd:D

maaarcinek

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem to wersja 1,8l bezyna ma nową wersje silnika , wg. książki 2-ka ma max 97km a poza tym niejechałem więcej niż 6tyś obrotów (na 2-ce)Do wyprzedzania po mieście wystarczy spokojnie 3-ka i 3-4tyś obrotów

jesli zas juz na hondy zeszlo... to wlasnie umarla mi moja kochana honda civic shuttle 1,4GL '91 (drugie auto po beczce)... silnik zagotowany... do wymiany :( Pozyczylem raz matce i tyle z niego bylo :P I tak zarl juz 10L, w zimie nawet 12l po miescie. Ile trzeba dac za 'zdrowy' silnik (16V) do civica z tych lat?

Fotek swojego nie posiadam ale był to wszystkim dobrze znany fiat 125:) wersja kombii, swoje przeszedł a jak na swoj wiek sprawowal sie calkiem niezle, potem przesiadka na Opla Corse C...no a teraz to nie bede sie chwalil:)))

Mag

=> mariusz05

97 km/h - tak, ale przy 6300 obr/min - to jest Honda, można zmieniać biegi tuż przed odcięciem :), ten silnik kręci się do ok. 7300 obr/min jak 1.4 w Hondach 1996-2001 :)

Moim pierwszym autem była skarpeta :):)

Potem były inne, potem fabrycznie nowe, potem ściągane z zachodu, potem auta w stanach, a od ponad 10-ciu lat jeźdzę wyłącznie autami nowymi z salonów. W sumie miałem już ze 40-ci parę aut. Od vanów, cabrio, suv, limuzyn po turystyczne itd. Auto przestało wiele dla mnie znaczyć. Obecnie kupuję takie jakie jest mi potrzebne do życia.

a to "moj" lanos:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8476-100008733 1170296840_thumb.JPG

post-8476-100008734 1170296838_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bart, mam oczywiscie nadzieje, ze na drogach publicznych nie urzadzasz rajdow i nie korzystasz z tych swiatel. Rozumiem ze jezdzisz z zawrotnymi szybkosciami po nieszerokich lesnych drogach noca pomiedzy drzewami, krowami i jeleniami iluminujac jednoczesnie otaczajace cie drzewa. Teraz bedzie ci jednak potrzebne cos na przod samochodu, no bo w koncu jak wjedziesz nawet na dzika....to po Lanosie nie zostanie wiele.

jazz:) chyba czubek a nie bart:)

halogenki naprawde sie przydaja, szczegolnie w nocy:)

przeciwmgielne i dalekosiezne maja zarowki po 100 w kazda:)

jak sie 'strzeli' dlugimi (wlaczaja sie wtedy wszystkie swiatla z przodu, dlugie, mijania, przeciwmgielne i dalekosieizne) to z daleka wyglada to tak jak by jakas swietlna kula jechala:)

w noc jest bardzo jasno, wszystko jest oswietlone na kilka kilometrow, wiec noc neistarszna(oczywiscie jezeli nic z naprzeciwka nie jedzie)

a jak ktos jest niegrzeczny i jedzie na dlugich i mnie oslepia to dostaje strzala i zmienia odrazu swiatelka na takie jakie powinny byc albo zjezdza na pobocze:D

a w rajdach nie uczestnicze:)

Oto mój pierwszy wóz... Buick Century Custom w wersji 2,0 (najuboższa) 1992r produkcji, blacha na nim... chyba 2mm albo ponad 2 - skurczybyk trochę ważył, diabelnie miękki, na zakrętach przy 30mph miałem wrażenie że odlecę...

zużycie paliwa w przeliczeniu na ltr ok 10-14 :)

Ukryta Zawartość

post-5682-100008718 1170296859_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.