Skocz do zawartości
IGNORED

projektory Panasonic

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Podaje wykresik temperatury w palniku lampy UHP (pomiędzy elektrodami) i faktycznie plazma w najcieplejszych miejscach jest cieplejsza niż przy powierzchni słońca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj jarek1969

Bardzo się cieszę, że masz już tak fajny projektor.

Dołączyłeś do grona „koneserów dobrego obrazu” :-)

Życzę ci abyś miał samą radość ze swego projektora i jak najmniej kłopotów.

Gdybyś miał jakiś problem to chętnie pomogę mam oryginalną instrukcje serwisową, jest tam mnóstwo przydatnych informacji.

Nie znam nikogo, kto ma taką instrukcje po polsku, ale jeśli będzie trzeba mogę przetłumaczyć interesujący fragment i udostępnić tobie.

Pomagając sobie nawzajem łatwiej nam będzie się bronić przed „mafią projektorowo-lampową”

Kolega „Jakew” napisał: „do Sanyo Z4 lampa kosztuje....1800zł”

Ja znam sposób, aby do Sanyo Z4 kupić nową lampe za 600 zl, czyli 3 razy taniej, to samo tyczy się PT-AE900.

Niestety brakuje mi jednej informacji, którą mam nadzieje uzyskać od któregoś z posiadaczy

PT-AE900.

>jarek1969

Masz Panasonica Pt 900!

:)))

pochwal sie!!!

Jak wypada w ciemnych scenach ?

Tak jak mowią ,ze kontrast jest mocny?

I ustaw na Cinema 1 i napisz okej....

ps. Jutro umieszcze test dwóch projektorów Benq 5120 i Panasonic Pt 700 wyswietlanych w tym samym czasie na tym samym ekranie!!! ze zdjeciami!!!!!!!tego jeszcze nie było !!!EWENEMENT!!!

a mnie tryb Cinema1 nie przypadł do gustu.

kolory są mdłe z naleciałością zielonkawo-żółtawego tonu.

nie kupowałbym AE700.

rzuć okiem tutaj

Ukryta Zawartość

scena z filmu Predator niech będzie wykładnią

Ukryta Zawartość

Na allegro można kupić lampy do projektorów 5-teg generacji. Np do Z4 kosztuje 1100zl . Do innych projektorów podobnie - tak mi napisali. Mam nadzieje ze nikt z nas nie bedzie musiał szybko korzystać z tej informacji...:)

RE: Kolega "Jakew" napisał: "do Sanyo Z4 lampa kosztuje....1800zł"

>Ja znam sposób, aby do Sanyo Z4 kupić nową lampe za 600 zl, czyli 3 razy taniej, to samo tyczy się

>PT-AE900.

Też 600zł będzie dla Pan900? Wal śmiało - jaki to sposób?!

>marek301

>Ja znam sposób, aby do Sanyo Z4 kupić nową lampe za 600 zl, czyli 3 razy taniej, to samo tyczy się

>PT-AE900.

A masz takie dojścia na Epsona EMP-TW600? Czy ktoś ma może instrukcję serwisową?

Witam,

2 miesięce temu kupiłem Panasa 900-tkę. Ogólnie jest OK. Jest jednak jeden problem. Pionowe pasy widoczne w scenach z dużym obszarem jednego koloru np. w filmie "Finding Nemo". Zaczyna mnie to co raz bardziej wpieniać, bo wiele forumowiczów z praktyki twierdziło, że ten mankament w 900-tce został całkowicie wyeliminowany. Czy w takim razie mój projektor ma wadę? Proszę o pomoc. Licznik lampy=140 godz.

Na zagranicznych forach jest wiele osób mających problem VB w 900-tkach. Więc oceniam ze nie jesteś osamotniony. Ale zawsze możesz spróbować zareklamować feralną sztukę. Może uwzględnią twoją reklamację.

witam wszystkich.

Cieszę się z mojego panasonica. Zaprosiłem rodzinkę i byli w szoku. Obraz jest na prawdę świetny, jak dla mnie. Choć odczucie to może być subiektywne gdyż nie widziałem innych projektorów w akcji. Co prawda kiedy były mistrzostwa świata w piłce nożnej w kafejce widziałem w akcji HP-ka. Obraz bez porównania, oczywiście na korzyść panasonica. Wczoraj oglądałem constantina, przerobionego z dvix-a na dvd no i rewelka, w ciemnych scenach panas dobrze sobie radzi, żadnych pasów pionowych nie widzę, więc może u poprzednika to jest jakaś wada.

Obraz najlepszej jakości uzyskuję na trybie dynamicznym, ale i tryb normalny jest niczego sobie. Jeżeli chodzi o kontrast to czasami jest za duży, nagrałem z tvn koncert w sopocie i na trójkącie "7"(że program mogą ogladać widze od 7 lat) widać jego postrzepienie "takie schodki" ale sam obraz w sensie ogólnym jest ok.

Posiadam samsunga 860 z hdmi i projektor chodzi tylko przy tym łączu, więc może to ważne że obraz jest świetny.

Projektor ustawiony w odległości 4 metrów, podstawa obrazu 2,5m wysokość 1,5 - 1,8m w zaeżności czy obraz jest w panoramie czy nie.

Niestety nie znam angielskiego posiadam instrukcję w nieznanym mi języku.

Zastanawiam się czy nie można wycinąć z projektora jeszcze lepszą jakość. Np. poprzez kalibrację - nie wiem jak się to robi, skanowanie też nie wiem, choć w projektorze mam włączone automatyczne skanowanie.

No i przydała by się wiedza jak użytkować projektor na co zwrócić uwagę żeby jak najdłużej służył, chodzi mi o praktyczne rady.

Mam jeszcze pytanie, mam ustawiony tryb lampy na eco(wolniejszy), czy poprzez włączenie trybu dynamicznego tryb lampy przechodzi automatycznie w normlny.

tryby kinowe nie są efektowne i to prawda.

Pragnę podkreślić że najlepszej jakości obraz uzyskiwany jest z nośnika dvd, po hdmi, jednym słowem nie muszę już chodzić do np. multikina w gdańsku.

Zachęcam do zakupu tego projektora mi się go udało kupić za 3100 i nie żałuję.

pozdrawiam wszystkich

Ja może jeszcze wspomnę, że ten lepszy he he a na pewno nowocześniejszy Panasonic 900 kosztuje w Kraju mniej niż stary P700 he he. Ciekaw jestem czy autor tematu pyta o różnice między Panasami 900 i 700 więdząc w ogóle że - paradoksalnie - ten stary model wcale nie jest tańszy

nie wiem, jak Wasze modele, ale mój AE900 jest "made in Japan". może to jednak ma jakieś znaczenie, ale na szczęście, ja po 275 h nie zauważam żadnych pionowych pasów i niech tak zostanie.

podobno w AE700 ten problem dało się wyeleminować poprzez wyłączanie projektora z sieci pomiędzy seansami (nie zostawianie w trybie czuwania).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.