Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie jeszcze można kupić Dynaudio 52SE?

Micke 13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Czy któryś z szanownych kolegów wie gdzie jeszcze można kupić kolumny głośnikowe Dynaudio Audience 52SE ? Szukałem w necie ale wszędzie są dostępne tylko 42 i zwykłe 52 (bez SE). Kiedyś na Allegro był handlarz który sprowadzał te kolumny skądś z Unii, w każdym bądź razie 52SE można było u niego kupić za około 2800 zł, nowe z gwarancją. Niestety gość najwyraźniej zwinął już interes. Mi nie ukrywam zależy właśnie kupić te kolumienki w takiej lub zbliżonej cenie.

Bardzo prosiłbym o pomoc, może któryś z forumowiczów wie więcej niż ja :)

Pozdrawiam,

Michał

I love the sound of crashing guitars

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

a wiec zapewne i Mr Jasik i Hi-Fi Sound Studio.

Zapewne da sie je sciagnac w Wawie przez:

Audio Color

Audio Forte

Klinika Dzwieku (??) - w Promenadzie

Pozdr.

Ukryta Zawartość

->qb_1

Ooo, ta oferta jest naprawdę super, Wielkie Dzieki :) Co do Contour lub Totem nie myślałem o nich bo i też nie słuchałem. Na razie ma to grać z wzmacniaczem Creek 4330. Etap jeżdżenia po Polsce i odsłuchiwania kolumn mam już za sobą i nie chciałbym do niego wracać. Oczywiście jeżeli będzie okazja posłuchać przed zakupem jeszcze czegoś nie omieszkam z niej skorzystać, np. czytałem gdzieś że ta nowa seria która zastępuje Audience (Focus chyba) jest jednocześnie odrobinę lepsza. Ja mimo wszystko chciałem kupić starszą serię Audience gdyż liczę na to że będzie ona teraz po prostu przeceniona :)

Ups, małą poprawka, cena za jedną sztukę (zagwostka), dopiero teraz zauważyłem, a wydawało się już tak pięknie :-/ Przy cenie 4400 zł to raczej nic z tego nie będzie i będę zmuszony kupić zwykłe 52-ki :-]

-> Micke 13

Jesli 52SE rzeczywiscie wychodza z rynku, to trzeba negocjowac i sadze, ze ostatecznie dalbys rade kupic pare za niewiele ponad 3 tys.

Contour 1.1 bylyby o jakies 30% drozsze, tyle ze sa juz nie produkowane, pozostaje 2-ga reka.

Na Totem Model 1 trzeba miec co najmniej 5.5 - 6 tys.

Creek powinien sobie poradzic z kazdym z wymienionych zestawow, niemniej jednak, w kazdym przypadku po jakims czasie kupisz lepszy wzmacniacz.

Pozdr.

Oczywiście negocjować to jak najbardziej jeżeli rzecz jasna się gdzieś da ;-) Wydaje mi się że 3,5 tys. to już dla mnie górna granica dlatego chyba jednak obstawię Audience. Wzmacniacz też trza będzie sprawić lepszy, wszystko jednak z czasem, drugi etap to kupno odtwarzacza CD, bo na razie jest to co w ''o mnie'' :-] Zwykłe 52 znalazłem w necie za 2950 zł.

A wie ktoś może o jakimś zagranicznym sklepie sprzedającym wysyłkowo ? Może tak będzie taniej ?

Dynaudio chyba nie cierpi na brak basu. Polecam ztkanie basrefleksu (dla koneserów) . Wtedy jest on fajnie kontrolowany i szybki. Warto napędzac to wydajnym prądowo wzmacniaczem. Dynaudio buduje zawsze skomplikowane zwrotnice, a te prąd żrą. Odwdziięczą się przestrzenią, że o barwie nie wspomnę.

Ano jak burza napisal uzycie firmowej gabeczki/zatyczki jest ogolnie wskazane. Z drugiej strony sluchalem tych pudeleczek w pomieszczeniu ponad 25m^2 i radzily sobie znakomicie (bez zatyczek b-reflex), do tego znakomita przestrzen wyprodukowaly. Lubia mocne wzmacniacze jak przedmowca napisal i ogolnie dobrze sie sprawdzaja z "jasno" i "wyraziscie" grajacym wzmacniaczem.

Pamietajcie, ze zakladajac zatyczki odstrajacie bass-reflex. Dynaudio sa zazwyczaj ladnie wyrownane, po takim odstrojeniu przesuniecie rezonans tunelu znacznie wyzej i w okolicy sredniego basu pojawi sie gorka, a nizej szybszy spadek...

To podobnie jak z przysuwaniem tylniego BR do sciany, tyle ze wtedy rezonans przesuwa sie nizej...

Pozdr.

Micke 13

tutaj masz tego gościa

Ukryta Zawartość

możesz jeszcze spytać u tego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O, właśnie dokładnie to ten: andrzejmm31. Pisałem do niego mejle jakiś czas temu i mówił że ma 52SE gdzieś za około 2800zł. tzn podał cenę w euro ale po przeliczeniu jakoś tak wyszło. Dzięx, zaraz do obu wyślę esemesiki :)

• 4 tygodnie później...

Uf, wreszcie kupiłem :) Sprzedawca na Allego zaproponował cenę 3760 zł., brałem bo nigdzie taniej nie znalazłem. Już prosto z pudełka kolumienki zagrały rewelacyjnie, no ale porównanie mam marne, bo do tej pory słuchałem na Space 86 z poszarpaną pianką w głośnikach, a przez niespełna pół roku tylko na pierdziawkach komputerowych za 12 zł. he, he ;P Dyny basior faktycznie mają potężny, wydaje mi się że w moich 15m2 ledwo się pomieścił. Na razie podłączyłem je jakimiś kablami Jamo po 8 zł. od metra cięte, to na razie wystarczy, nie ma co szaleć kablami, już lepszy efekt dałoby zainwestowanie w porządne źródło. Creek radzi sobie dzielnie choć wyraźnie słychać, że z czymś mocniejszym byłoby lepiej, zwłaszcza na basie któremu w niektórych nagraniach brakuje nieco wykopu. No ale byłem na to przygotowany, na wszystkich kolumnach na których słuchałem 4330 brakowało nieco uderzenia ;) Jak kiedyś wyjdę z długów he, he ;P to zmienię na coś konkretniejszego, czuję w kościach że z czymś w rodzaju Rotela będzie super. Na razie kolumny grały dosłownie kilka godzin, tak więc dużo się jeszcze w ich dźwięku może pozmieniać, mam nadzieję że na lepsze ;)

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wpisy w tym wątku :)

oj dynki potrzebują prądu... - mój stary denon i marantz ich zupełnie nie ciągnęły, dzielony rotel jako pierwszy chwycił je za pysk ale dopiero teraz z krellem widzę ile w nich jeszcze siedzi niespożytych możliwości - wniosek - mocny szybki piecyk da Ci pełną satysfakcję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.