Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SM-80 - jakie pre oraz monitory?

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po długich poszukiwaniach udało mi się zakupić w/w końcówkę mocy.

Stoję przed dylematem - czy szukać do niego oryginalnego pre Marantza (jeśli tak, to który model, SC-80, SC-7 etc.), a może pre lampowe - nie chciałbym jednak przekroczyć kwoty 1000-1500 zł.

I jakie monitorki do niego najlepiej dobrać (podłogówki nie wchodzą w grę)?

Myślałem o Dynaudio.

Żródełko to Marantz CD72 po gruntownym tuningu.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/27148-marantz-sm-80-jakie-pre-oraz-monitory/

SC-80 kiedys ialem przez kilka dni - opinie masz zakladka obok. Szczerze mowiac niczym nie zachwycil. Beznamietny, płaski i suchy dzwiek. Po proistu poprawne stereo, ale nic poza tym. Denon PRA-S10 po prostu go zdeklasowal. Z tego co wiem CD-72 ma regulowane wyjscie, moze wiec najpierw sprobuj kombinacji z zasileniem koncowki z niego, w niektorych konfiguracjach potrafi taki uklad dosyc dobrze zagrac.

Barni,

też biorę taką możliwość pod uwagę, aby cd-ek ustawić "na wprost", i na pewno na początek tak zrobię. Tak czy inaczej docelowo chciałbym jednak dodać pre z możliwością podłączenia co najmniej dodatkowych 2 źródeł.

Jak chcesz COŚ usłyszeć - daj pre lampowy!

Za te pieniędze, już można kupić. Mam namiar...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zukzukzuk,

wysłałem Ci zapytanie na PW.

A czy ktoś miał może doświadczenia z hybrydowym przedwzmacniaczem Vincenta?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.