Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kupic? SU-A707, SU-A10, PMA 1560

audiotone

Rekomendowane odpowiedzi

Mamm takie pytanie bo wiem ze wlasnie tu znajde rozne opinie na temat tych wzmaków mianowicie dwa technics-y i denona.Tego 707 juz mam ale chyba idzie w zapomnienie....i chcialbym sie dowiedziec co wybrac z tej listy....moze jeszcze cos innego mi poradzicie moj sprzet w opisie moim ....

ZAPRASZAM do nilej konwersacji...

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

https://www.audiostereo.pl/topic/27155-jaki-kupic-su-a707-su-a10-pma-1560/

Co do spredających to sa te dwa linki dotyczace tych wzmakow

mianowicie

1. juz oslawiony pan....x.... teraz pod nikiem eliza47 sprzedajacy DENONA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. i drógi mebel_Lux sprzedajacy Technicsa SU-MA 10

Ukryta Zawartość

to poto by mozna bylo sie temu przyjżec....

sorki za bledy w zdaniach....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potężne klocki!

Masz duży salon? Te Eltaxy wytrzymają?

Pozdrawiam

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Daj spokuj z dziadkiem denonem, jeszcze za taka kase. Ten pma1560, nawet nie pamietam jak dlugo juz jest na allegro, sprzedawca szuka jelenia. Za 1,5kzl dostaniesz pma1500.v2 np. 2letniego i to jest moim zdaniem duzo ciekawsza opcja.

Jak denon odpada?:) Odpada od Elizki... przeszukaj ogłoszenia, jest sensowna propozycja na denona - przynajmniej była niedawno i to od sensownego sprzedawcy - wiem, bo miałem przyjemność. To niezły wzmacniacz. Naprawdę niezły. Nie wiem czy te techniksy to są w stanie wytrzymać konkurencję z nim...

ogłoszenie widzę, że jest dalej na tego pma 1560 - ale nie chodzi o ten uszkodzony:) pozatym jest jeszcze jedna oferta na fine artsa a 9000 to chyba też całkiem niezła maszyna - osobiście nie słyszałem, ale chwalą - więc może warto posłuchać.

znalazlem ten sprawny po przegladzie....musze sie zainteresowac....

dziekuje Ci za rade

a co z tym co mam co z tym technicsem 707 nienadaje sie do niczego?

czy go zostawic?sam niewiem.....taki troszku suchy...jest ...

to znaczy czegos mu brakuje ja tak w ogole to bardziej żywiołową muzyke preferuje...

ale CD ktore mam też Denona DCD1550 AR juz jest wystarczajaco chyba zywiołowy....

moze to byc niezbyt dobre zestawienie....?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Technics to Technics - jego era skonczyla sie w polowie lat 80-tych a potem jaki by nie byl nie gra. SU MA 10 jest tylko troche lepszy od pozostalych. Moze i poszukiwany ale to nie ta klasa co potrzeba.

PMA 1560 to niezly wybor ale radzilbym porownac z mlodszym 1500 mkII lub 1500 R. PMA 1500 nie osiaga moze takiej ceny jak 1560 kiedys (nawet jej polowy) ale jego atutem jest wiek. Poza tym Denon w ostatnich latach bardzo poprawil ten (sredni) segment rynku. 1560 to w swoich czasach byla topowa integra i na pewno jest lepiej wykonana. Gdyby nad nia popracowac bylaby znacznie lepsza nie tylko od 1500 AE ale mysle ze takze od 2000 AE.

A co myślice na temat Tego co teraz mam Technics SU-A707 jest to cos warte czy sprzedac bo poprostu wpadl mi w rece przypadkiem za nie duże pieniądze i tak juz zostalo bo moze ja ide nie w tym kierunku co powinienem.....

Ukryta Zawartość

post-11402-100008914 1170296583_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> jest to cos warte czy sprzedac bo poprostu

> wpadl mi w rece przypadkiem

Ucho Kolegi najlepsza wyrocznia byc powinno... Ja w kazdym razie bym uwazal z roznymi "przechodzonymi" oldboyami. Rozstanie z sua707 tylko na rzecz denona 1500 ae, nic ponizej... Na temat wspolpracy z rzeczonymi kolumnami eltax silverstone 220 nie wypowiadam sie, nie znam ich.

Jak lubisz ciepły dźwiek kup Denona,Marantza,,Pionieera

Jak jasny i detaliczny kup NADa,Rotela,Cambridge Audio,Audiolaba,Arcama,Creeka

Jak ostry i z "mocą-powerem" kup Yamahe

A jak chcesz bas i jeszcze raz bas to kup Harmana Kardona :)

Ja jakos za Technicsami, Sony itp. nie przepadam.

Najlepiej zrobic najtrudniejsze czyli posłuchac przed zakupem ale z doświadczenia wiem jakie to trudne bo przewaznie cos sie trafia w drugim koncu Polski i ni ema takiej możliwosci.

Za Eltaxami tez nie przepadam....za to uwielbiam Tannoy'e, JMlab'y, ProAc'ki...no i moze jeszcze Elac'ki.

Aha i jak masz zamiar kupic 1560 to nie od Elizy z Krakowa bo to lipna sztuka i na 99,9% naprawiana bo miała juz pare sztuk 1560 w opłakanym stanie i jakos zadna sie nie sprzedała wiec wydaje mi sie ze to ta sama sztuka tylko podszykowana.

Hmmmm..... ----> disco no to troche zbiłeś mnie z tropu bo w moich zestawach Denony grały nawet cieplo.... PMA-725R , PMA-925R , PMA-860, PMA-1560 , PMA-655 (przelipa).

Może to przez kabel albo CD...niewiem no ale u mnie grały raczej ciepło.

Jezeli miałbym kupic Denona to albo 925R albo 1560....reszta jest taka sobie.

No ale ja Denony mam juz za sobą i raczej do nich nie wróce :)

hehe ale panowie z AUDIO sie osmieszyli opinia Denona PMA-655:

"Solidnie skonstruowany i dobrze wyposażony, o dźwięu dynamicznym, ale nieco twardym."

Mam watpliwosci czy oni wogóle go słyszeli :)

Dla mnie to kicha no chyba ze zapieli go pod jakis zestaw za 30 tys zł :) ....albo Denon ich sponsoruje :)

tutaj sie z Wami zgodze mialem go u siebie jakies 5 miechów temu nie rozbierany i stan dobry...

To co sobą zaprezentowal to bylo porażką.... wypadl duzo gozej od mojego Technica-a SU-A707 brak sceny wszystko oderwane straszne dudnienie...za duzo średniego basu okolica 70-100 Hz...

nawet na niskiej kalsy Eltaxach które posiadam dalo sie odczuć wyraźną różnice .

moze to nie ten dokladnie ale tylko przypominam jego bryłe.....pomyłka...

oto on...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.