Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

>pięknie jar1 pięknie ! Dalej śmiało - forpoczto demokracji solidarnościowej . Teraz dowiemy się że

>kazdy kto się z tobą nie zgadza jest uczniem stalina !

Tu Ci własnie wskazałem drogę, jaka dalej pójdzie dyskusja, gdy pierwszy zajarzyłes o ambonie.. Jesli sam od kogos zakwalifikujesz w ramy, które dla Ciebie są 'obrzydliwe' to od razu ten ktos Ciebie wpieprzy w inne 'odpowiednie'. I wtedy koniec dyskusji ino ostrzał artyleryjski.

>emesze2

>"Tak to już jest, że mężczyzna musi ponosić konsekwencje za swoje czyny, słowa.

Bardzo chętnie przekroczę twoją białą linię... i poniosę tego konsekwencje. Pa"

Widze, ze jestes wyznawca doktryny Zidane-a ! :)

Ale to przeciez - muzulmanin !

Zamierzsz mnie walnac, po katolicku - "na odlew", czy po muzulmansku - "z glowki" ?! :)

A czy to nie katolicy, mieli "nadstawiac drugi policzek" ?

jar1: jeśli pisze o ambonie mam na mysli pewien schemat pogladów , wspieranych przez okreslona instytucję - kościół katolicki w Polsce. Nie jest on spójny - w zasadzie kazda parafia może mieć inny , ale ogólnie organizacja go wspiera (np. jak postepował kosciół z księzami oskarżanymi o pedofilie, albo mającymi nieslubne dzieci - teoretycznie potępiał, ale krzywdy zrobić nie dawał). To są własnie te "ramy" - jak widzisz bardzo szerokie .

Natomiast nazwanie mnie uczniem stalina to poprostu stwierdzenie ze jestem sovietskim komunistą w dodatku zwolennikiem dyktatora . Nie tyle przykre, co zabawne w ustach kogoś kto nie ma pojęcia z kim rozmawia :-)

Nie mówiąc już o tym że takich wniosków nijak się nie da wysnuc z treści moich wpisów, więc tylko ośmieszają tego kto dochodzi do tak bezpodstawnych wniosków ;-)

jar1

Ale ty wszystko sprowadzasz do tego że tylko Ty masz rację wzorem mędrca pustelnika który łeb ma już tak ciężki że wstać nie jest w stanie (i o brodę mógłby się potknąć) więc siedzi w tej jaskini i zieje prawdami do ewentualnych zgromadzonych przed.

Sam nie jesteś raczej tolerancyjny więc tylko ramy Ci pozostają.

Wpisy emesze2 stoją w sprzeczności z wyznawaniem dobra ... emesze2 pamiętaj że nikt nie jest bez winy i nie rzucaj kamieniami ! Jesli ktoś cię uderzy, to nadstaw drugi policzek, Jesli w ciebie rzucają kamieniem to ty w niego chlebem !

ps. osobiście uwazam to za głupie . Az tak spolegliwy człowiek będzie miał twarz obustronnie spuchniętą siniaki po kamieniach na całym ciele i bedzie chodził głodny bo niezarobi na chleb !

I tu się nasuwa pewne spostrzezenie, ze chrzescijanie nie moga być tak dobrzy jakby wymagała tego od nich wiara - bo jest to po prostu niewykonalne . Sami w ten sposób wystawiają się na krytykę swej pobożności .

>jar1: jeśli pisze o ambonie mam na mysli pewien schemat pogladów , wspieranych przez okreslona

>instytucję - kościół katolicki w Polsce.

Guzik, uzyłes tego w stosunku do mnie, od razu w ten sposób wciskająć mnie w swoje własne wyobrażenia. I chodzi tu o mnie a nie o katolików.

I ja Ci wtedy odpowiedziałem , o uczniu Stalina. Ta sama retoryka.

>jar1

>

>Ale ty wszystko sprowadzasz do tego że tylko Ty masz rację wzorem mędrca pustelnika który łeb ma już

>tak ciężki że wstać nie jest w stanie (i o brodę mógłby się potknąć) więc siedzi w tej jaskini i

>zieje prawdami do ewentualnych zgromadzonych przed.

No cóz, po prostu taki jestem... :-)

Zreszta, jak każdy tutaj.

>Przecież napisałem, że chętnie poniosę konsekwencje twojej arbitralnej decyzji o wyznaczeniu dla

>mnie białej linii... i w domyśle nadstawię policzek;)))

Co Ty, nie daj się nabrać - oni Cie będą tłukli dotąd aż zatłuką ;-) To demagodzy innej jedynie słusznej PRAWDY! :-)

jar1: nie podniecaj się az tak ;-)

to tylko kwestia odpowiednio szerokich ram ! Jesli skieruję zarzut do wszystkich zwierzat ladowych o płaskich paznokciach to zmieszczczę w tych ramach nie tylko księzy i róznej masci katolików, ale takze Ciebie i małpt człekokształtne :-)

Zarzucanie wiarę w ideologię ambonową (czyt. w interpretacje głoszone przez księzy, które sa zbiorem wielu przekonań i pogladów) jest ramą jednak znacznie szerszą , niż zarzucanie komus sympatii stalinowskich . Zwłaszcza że wczesniej dałeś przykłada definicji tzw. tolerancji wygłaszanej przez przedstwicieli kleru i srodowisk endeckich z nim sympatyzujących .

>emesze2

No, chyba ze tak ! :)

Mozesz sie nie obawiac ! :)

My - Syrianie, nie jestesmy tak krwiozerczy, jak Wy Polacy-katolicy ! :)

(juz wczesniej spotkalem sie z nieodparta checia "obicia mi mordy",

ze strony katolika - Jaccha, spowodowana "katolickimi uczuciami" ! :)

Co we mnie takiego jest, ze wzbudzam w Was tak glebokie uczucia ?! :)

emesze2: tylko dla jar1 . Myslenie kalego to termin który dotyczy pojęcia uczciwości a nie tolerancji . Więc nie mieszaj terminów, bo znowy teraz zaczynasz insynuowac że jestem złodziejem ;-)

Tlumaczę po prostu kwestę "ram". Wepchnięcie gogos w wszechświat - to też jakieś wepchnięcie w jakieś ramy - prawda ? Ale jakoś się tak składa że nie sposób ich zauważyć tak szybko jak wepchnięcie kogoś w ramy "sympatyk stalina" .

Nie widzisz róznicy ? Więc kup Dosie, bo skoro nie widzisz róznicy to po co przepłacac ! ;-)

AL

Cynizm do granic możliwości połączony z sadystycznym spełnieniemjeżeli uda się tobie kogoś wyprowadzić z równowagi... jest to odpowiedź?

Werner

Myślenie Kalego nie dotyczy tylko uczciwości, dotyczy ogólnego podejścia do życia...

Jesli juz jestesmy przy ramach czy granicach, to proponowalbym

ustawic "filogenetyczna" granice "obrazania sie" i idacej za tym

agresji "recznej", na malpach czlekoksztalnych, szerokonosych !

Wystepujaca cecha tego rodzaju, odpowiednio "kwalifikowalaby"

jej posiadacza i zapewniala bezplatne miejsce w pieknym Ogrodzie,

gdzie mialby obszerny wybieg, schronienie, zawsze swieza trawe itp. ! :)

>emesze2

>AL

>Widzisz różnicę między między "obrażaniem się" a "obrażaniem kogoś"?

Nie za bardzo, to dla mnie baaardzo "abstrakcyjne" pojecia !

Rozumiem tylko, ze jak zrobie COS (?!), co wg. Ciebie "obraza" - KOGOS,

to ten - KTOS, chwile pozniej - "obraza" SIE ! Dobrze zrozumialem ? :)

Zwłaszcza że wczesniej dałeś przykłada definicji tzw. tolerancji wygłaszanej przez

>przedstwicieli kleru i srodowisk endeckich z nim sympatyzujących .

Ja? A gdzie, bo na pewno nie było to moim zamiarem. Tym bardziej, że oba te srodowiska nie darzę zbytnia sympatią ;-)

A jesli chodzi o stalinowskie pozdrowienie, to była tylko konsekwencja Twojej poprzedniej wypowiedzi. Bo niby w czym Stalin jest niby gorszy od ambony ;-)

jar1, 25 Lip 2006, 14:47

>>My - Syrianie, nie jestesmy tak krwiozerczy, jak Wy Polacy-katolicy ! :)

>

>Ty to chyba jesteś nielegalny imigrant - trza dać znać komu trzeba..

No najlepiej zglos sie do najblizszego posterunku MiB...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>(juz wczesniej spotkalem sie z nieodparta checia "obicia mi mordy",

>ze strony katolika - Jaccha, spowodowana "katolickimi uczuciami" ! :)

A to chyba bardzo zdrowy objaw!! I na dodatek PRAWDZIWY! :-))

AL chciałby być po prostu ALF`em......

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>Nie widzisz róznicy ? Więc kup Dosie, bo skoro nie widzisz róznicy to po co przepłacac ! ;-)

Nie jest ważne czy Ty widzisz róznicę ale czy twoj rozmówca ją zauważa i akceptuje. Inaczej to gadasz sam ze sobą :-)

Arsen Lupin

"Jestem jak najbardziej za rewolucja swiatopogladowa ! :))"

Panie AL-tus:

"a potem?" :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>mozartini

>"Widać jestem mało rozgarniety bo nie bardzo kumam o co w tym bajzlu chodzi..po grzyba te gadzety wyzej? mało oryginalne.."

>Nie róbcie Panowie gówna z tego forum.....ostanio było o "smieciach " narkomanach a teraz jakieś

>pseudokatolickie dyskusje..ten wątek również nadaje się do usunięcia..

Chyba Panie historyku, mozartini, wielbicielu Vivaldiego, starych Tonsili, Technicsow i jamnikow szorstkowlosych,

rzeczywiscie MUSIMY sie z Panem zgodzic ! Jest Pan rzeczywiscie WYJATKOWO MALO ROZGARNIETY !

Dziekujemy, pomimo to za wpis ! Jest on jak sadze NAJMOCNIEJSZYM przykladem nietolerancji w tym watku !

A O NIEJ wlasnie - rozmawiamy !

Doskonale rozumiem co Pan czuje ! Mna tez wstrzasa dreszcz obrzydzenia jak czytam wypowiedzi roznych "smieci" - audiofili,

w rodzaju : "mam tonsile napedzane techniksem, co by tu kupic za 100 zl" ! Najczesciej tacy pseudo-melomani sluchaja

w kolko Vivaldiego, Mozarta i Kasi Kowalskiej ! Brrrr....obrzydliwosc ! Nalezaloby takich usunac z tego forum !

Nie rozumiem tylko, czemu, jezeli nie udziela sie Pan (poza dwoma powyzszymi wpisami) w tym watku - proponuje Pan go zniszczyc ?!

Zamiast tutaj myszkowac i grzebac sie w "gownie", jak Pan to ocenil, czy nie lepiej raz jeszcze posluchac "Czterech por roku" ?!

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.