Skocz do zawartości
IGNORED

Phonoclone Mini.

asterix

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby kogoś interesował ten projekt to przeniosłem go do Eagle'a. Troszke zmodyfikowalem, aby można było rownież zastosować wkladki wysokopoziomowe do 2mV. Do przełączania między Low-MC i High-MC służy jumper J1. W razie czego służę schematem i boardem do Eagle. Mam prototyp z termotransferu i właśnie się przymierzam do składania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/27294-phonoclone-mini/
  • 6 miesięcy później...

Skończyłem tego preampa. Jest miodzio. Bezlitosny dla elektroniki, kolumn i wkładki. Precyzyjny jak żyleta, dynamiczny i ma coś takiego miłego dla ucha. Nie brzęczy, nie szumi - tylko muzyka. Złożyłem go z węglowych rikenow, precyzyjnych caddockow, kondensatorów FKP2 1% WIMA w korekcji RIAA(podobno najlepsze są silver mica, ale o nich w Polsce to tylko pomarzyć w tolerancji 1%), na wyjściu pracuje BG N 4,7u50V. Zasilanie filtrowane Panasonic FC - stabilizowane 10V. Konstrukcja dual mono. Ma tylko jedną wadę. Nie posiadając kondensatora na wejsciu przenosi stuk załączania się mojego gramofonu. Myślę jednak, że z gramofonami o napędzie paskowym nie bedzie takiego efektu, gdzyż mój to DD i ma kilka sztuczek elektronicznych zastosowanych w celu usunięcia przydźwięku.

Pracuje to obecnie ustawione na wysoki poziom z wkładką Denona DL110 i jest naprawde super.

Polecam go każdemu zapalonemu vinylowcowi, bo warto.

https://www.audiostereo.pl/topic/27294-phonoclone-mini/#findComment-713701

Zrobilem go dla siebie. Calkowity koszt to okolo 350zł(bez obudowy). Zasilam go z mostka prostowniczego od GC na MUR860, ale to chyba troche na wyrost;) i ta czesc nie jest wliczona w koszta bo mialem juz gotowy.

Co do testowania to moze za jakis czas, bo teraz na okraglo gra;)

https://www.audiostereo.pl/topic/27294-phonoclone-mini/#findComment-715420

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.