Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel + Paradigm ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Radek862, jak rozumiem chcesz sie dowiedzieć czy i jak zagra takie połączenie?

odpowiedź bedzie trochę kłopotliwa bo nie bardzo wiadomo coś o twoich preferencjach, a dla każdego zestaw zagra inaczej.

z ogólniejszych uwag i z moich doświadczeń wynika, że zbytnio ocieplonego brzmienia bym sie po tym zestawieniu nie spodziewał.

sam użytkuję takie Rotele, o których napisałeś i jestem z nich zadowolony.

pozdrawiam.

Łukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/27326-rotel-paradigm/#findComment-579562

lucmaster -> najbardziej rozświetli Ci kwestię ten temat :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najpierw będę szukał rozwiązania w kablach ( o ile nie okaże się ,że te Bowersy są już walnięte - wtedy serwis )...jeżeli to nie pomoże to znaczy,że gust mi sie odmienił i będę szukał zmiany ...kiedyś bowersy wygrały ze studio ceną,warunkami dokonania zakupu i ..tym niesamowitym jak dla mnie brzmieniem gitary ...,któe możliwe je wykończyło ;) .. paradigmy były bardziej uniwersalne i tak naprawdę gdyby nie cena (trzeba też doliczyć stendy np.ostoi) to by pewnie one teraz u mnie grały...

pozdr.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/27326-rotel-paradigm/#findComment-579598

radek862, 30 Lip 2006, 20:47

>lucmaster -> najbardziej rozświetli Ci kwestię ten temat :

>

Ukryta Zawartość

>

>Najpierw będę szukał rozwiązania w kablach ( o ile nie okaże się ,że te Bowersy są już walnięte -

>wtedy serwis )...jeżeli to nie pomoże to znaczy,że gust mi sie odmienił i będę szukał zmiany

>...kiedyś bowersy wygrały ze studio ceną,warunkami dokonania zakupu i ..tym niesamowitym jak dla

>mnie brzmieniem gitary ...,któe możliwe je wykończyło ;) .. paradigmy były bardziej uniwersalne i

>tak naprawdę gdyby nie cena (trzeba też doliczyć stendy np.ostoi) to by pewnie one teraz u mnie

>grały...

>

>pozdr.

hmmm, przeczytałem wątek do którego mnie odesłałeś i zrozumiałem z niego, że zestawienie Roteli z Paradigmami ci odpowiadało.

w tej sytuacji cóż tu można doradzić...trzeba się własnym gustem i uchem kierować.

swoją drogą trudno mi się oprzeć stwierdzeniu,że odnalezienie takich kabli, które wydobyłyby z takiego sytemu cechy jakich poszukujesz kosztować może pewnie drugie tyle, jak nie więcej, jak sam system...

może faktycznie gust się odmienił? zamiast kolejnych tysięcy w kable warto próbować zestawic sytem inaczej.

pozdrawiam.

Łukasz

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/27326-rotel-paradigm/#findComment-579618

...wyznaczyłem sobie granicę cenową, której nie przekroczę bo faktycznie to by było bez sensu - dopuszczam kable do ceny tych, które posiadam - a na nie prawdopodobnie znajdę kupca...jeżeli kable nie pomogą - na próbę staną w pokoju paradigmy i parę różnych kabli - myślę, że właśnie na tym się to zakończy (przynajmniej na tym etapie;) - zmiana gratów póki co raczej odpada...

przy okazji - zapuszczałeś kiedyś jakieś "rozmagnesowujące" cd typu demagic - zrobiłem to na godzinie 9-10 wzmaka (tak jak słucham - zgodnie z zaleceniami) i zastanawiam się czy mi to właśnie takiego bałaganu nie porobiło....dla mnie mało prawdopodobne - niektórzy jednak pisali,że miało to negatywny wpływ na ich sprzęt...

https://www.audiostereo.pl/topic/27326-rotel-paradigm/#findComment-579633

mam płytę Densena, która była w Hi-Fi i Muzyka.

nie używałem jej. do tego typu pomysłów podchodzę dosyć sceptycznie. zresztą z opinii rozlicznie zamieszczanych wynikało, że efekty są raczej mało-zauważalne i myslę sobie, iż w takiej sytuacji spore pole do popisu ma auto-audiovoodo-sugestia :-)

o tym,że dźwięk pogorszyć sie może czytam u ciebie co raczej przesądza, że płytka pozostanie zapakowana w plastikowe wdzianko...

pzdr.

Łukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/27326-rotel-paradigm/#findComment-579641

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.