Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny zrobić do 1400zł

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Nie gniewam sie chlopaki ze gadacie o oudowach :D ale nie wiem co za glosnki wybrac a zwrtotki to raczej clony czy gotowe schematy, JIG-a mam gorzej z przedwzmacniaczem cos mi nie wyszedl. Wiec jak chlopaki, trudny mam ozesz do zgryzienia bo nie czesto trafia mi sie kasa sporsza.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

kondrax

Z zaproponowanych przez ciebie rozwiazan jestem za hds180ex + ss9500, choc opcja z xt25 tez powinna byc niezla, no i tansza, xt25 odpowiednio potraktowana jest bardzo dobrym glosnikiem. Rozmawialem z p Kisielem i bardzo chwalil tego hds180. Jak by wspolnie zamawiac tak jak ja ostatnio to mozna spokojnie dostac rabat i nie wnerwiac sie na czekanie na glosniki z wspolnego zamowienia. Na forum poza m18wh i xt18wh nie ma prawie nic, masz dobry wzmak to smialo wersje wo mozesz do 2way pakowac. W zaproponowanej przez ciebie cenie zmiescilbys sie smialo z takim zestawem, ktory ja posiadam i bardzo sobie chwale, mianowice 2xsph165kep+xt19(xt25 badz xt25sc50 ewentualnie), moim zdaniem relacja cena/jakosc jest wrecz swietna (wspolne zamowienie tez wchodzi w gre, do 2 tyg).

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Koledzy znalazłem cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak się zastanawiam nad tymi peerlesami 180 HDS exc ale czytałem że Igod pisze że "plastik" nie gra dobrze a Mcgyver że do tego trzeba wysoko prądowaego wzmaka i boje się czy ten pionner pociągnie choć palnuję jego zmianę, a i być może budżet znowu wzrosnie bo jade do ciotki na 4 dni a ona zawsze z 200zł daje a i druga ciotka chce zebym jej 2 pokoje i kucnie pomalował i chce mi za to dac 300zł, głupio brać ale hobby kosztuje. Nie wiem czy jak nie dozbieram nie ogladac się za jakimiś SS np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo jak bym dozbierał te 400-500zł a mam juz 1700zł .To na SS mnie stać. Co o tym myślicie? Raz a porządnie??

a tu tes tego HDS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Co myslicie o tych HDS lub tych SS ? Na tych SS jest to dobry projekt ?

do projektu na takich przetwornikach przymierzam się już od ponad 2 lat i myślę że to dobry wybór. zwrotka będzie na pewno jednak inna niż ta zaproponowana przez akustyka. zresztą nowy pomysł to membrana bierna zamiast br.

witek_z to ten projekt co?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dzięki za maila, tak swoją drogą Piotr_01 doradzał mi kiedyś zebym ten projekt zostawił bo on jest nie pamietam jak on to ujoł ale chodziło o to ze musiał bym clona zrobić bo to bardzo indywidualny projekt. Zreszta ten amish jak widac troels o nim tak średnio pisze "the sound wasn't bad at all" Może coś z nowych projektów, bo ten juz raczej swoje lata ma.

Ukryta Zawartość

A tak między nami chłopaki co można za wzmaka kupić do 2000zł bo mam juz 1300zł-1400zł na wzmaka przeznaczone a jak sprzedam tego pionnera bedzie około 500zł myślę. Zawsze się jeszcze z 200zł znajdzie. Patrzyłem na wzmaki stereo ale słabo sie orientuje ale ten jest chyba taki w miare co o nim myślicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego te SS jak by to wyglądało? Bo gainclone nie będe budował.

Ukryta Zawartość

Witam,

Cóż, do trzech razy sztuka w kwestii zespołów, bo środki rosną. Konfiguracja SS`s: 18W8535 z co najmniej 9300. Dlaczego 8535, bo raczej zniekształcenia liniowe +/-1,5[dB] są do osiągnięcia. Fakt f-6, gorsze o prawie 1/6 oktawy jak dla 8545. (Akustyk ma "gotowce" z 9700). Trzeba więc też porachować.

Pozdrawiam, Piotr01

do napędzenia 8545 potrzeba mocniejszego wzmacniacza. ale ma lepiej oceniany bas.

8535 ma znowu lepiej ocenianą średnicę i mniejsze wymagania co do wzmacniacza.

i generalnie na górę mimo wszystko 9700 lub 9900. obydwa głośniki mają już sporą klasę.

ja właśnie zakupiłem membranki bierne o wyglądzie głośników SS z serii 85..

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiem tak nie interresuje mnie MB ani closed obdowa jestem zwolennikiem bass-reflex. A moze jak clone proac 2,5 co myslicie? Widze strasznie duzo osób na forum ma. Chwalą sobie? A jak z tym wzmacniaczem?

Co do wzmaka wole gotowe jak diy. Bo to jest zawsze tak ze potem cos nie styka itp i trzeba na biezaco naprawiac ja na o nie mam ochoty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.