Skocz do zawartości
IGNORED

PVC - relay volume control

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Peter Daniel>

Panowie, po co Wam rezystory o tolerancji 0.1% ? Rezystory 1% dają błąd rzędu 0.09dB czego nikt oczywiście nie jest w stanie usłyszeć. Jak już bardzo chcecie to kupcie sobie więcej np. po kilkanaście każdej wartości. Można pobawić się w dobieranie i uzyskać bez problemów sparowanie rzędu 0.2% i to za grosze a nie jakieś grube dolary. Tego typu układ jak tutaj proponujecie popełniłem rok temu jako część mojego preampa i dla świętego spokoju tak właśnie zrobiłem z rezystorami chociaż nie musiałem. A przekaźniki z Relpola są jak najbardziej godne polecenia. Kosztują naprawdę niewiele w porównaniu z innymi firmami. Materiał to złocone srebro + pallad.

Pozdr.

Jacek

W związku z tym, że dziesięć osób wycofało się z wcześniejszych deklaracji zamówienia druków do PVC ja również muszę zrezygnować z zamówienia - nie będzie możliwości zrobienia ich w proponowanej wcześniej cenie przy tak małej ilości kompletów (szczególnie, że były to druki złocone).

msfalcon - czy TQ2-5 pasuja do Twoich płytek?

Jeszcze nie kupiłem przekaźników - jeśli sprawy się komplikują - to mogę zwrócić pieniądze. Wyjaśnijmy to szybko bo kilka osób prosi o pośpiech.

veteran, 19 Lut 2007, 11:55

"W związku z tym, że dziesięć osób wycofało się z wcześniejszych deklaracji zamówienia druków do PVC ja również muszę zrezygnować z zamówienia - nie będzie możliwości zrobienia ich w proponowanej wcześniej cenie przy tak małej ilości kompletów (szczególnie, że były to druki złocone)."

>>>no świetnie, jakiegoś pecha mam do PVC. ja podtrzymuję chęć zakupu, jeśli będziesz robił KIEDYŚ druki.

pozdrowienia.

Oczywiscie ze nie trzeba uzywac rezystorow o dokladnosci 0.1% Kiedy jednak cena takiego rezystora jest tylko $0.60 wyzsza od 1% odpowiednika, to czemu nie? Podnosi to tylko wartosc urzadzenia na rynku wtornym ;-)

Obecnie buduje druga wersje gdzie beda uzyte 1% Caddocki MK132.

Ryszard_wpl, jak już Ci odpisałem na prv, przekaźniki przeze mnie stosowane (Relpol RSM850/12V) z tego co zauważyłem są konstrukcyjnie zgodne z TQ2-5. Jednak te drugie mają cewki na 5 zamiast 12V. Ogólnie rzecz biorąc można je zastosować, tylko należy wówczas zasilić PVC z 5V oraz ominąć stabilizator do części cyfrowej i wszystko powinno działać. W ogóle to przepraszam za to zamieszanie, do którego pewnie po części się przyczyniłem, jednak temat PVC od swojego początku zaczął się jakoś niemrawo i praktycznie do grudnia "leżał", a jako, że ja potrzebowałem PVC do pre bateryjnego Giesbertsa a nie było widać horyzontu:), to z początkiem grudnia "wziąłem go w swoje ręce" i jakoś tak wyszło, że po tym jak już miałem zamówione płytki, temat zaczął się z powrotem "rozkręcać"...

Natomiast PLEDa kupiłem kiedyś na allegro. Są do kupienia także tutaj, jednak cena nie zachęca. Żałuję, że nie wziąłem ich wówczas więcej, bo świeci naprawdę fajnie - bez szybki to nawet bardziej mi się podoba niż VFD.

zapomniałem linka do PLEDów -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o mnie (przekaźniki ? ) - to wywiązę się z obiecanych zamówień / lub oddam pieniądze. W terminie późniejszym mam propozycję niedoodrzucenia - Będziecie mogli kupować ile wlezie samodzielnie...

Dystrybutor "zorganizował" specjalną promocję dla Audiofili na przekaźniki TQ2-5 i/lub TQ2-12!

Jutro napiszę dokładną instrukcję do sklepu internetowego www.soyter.pl ;

Peter Daniel> na tej samej zasadzie proponuję zastosować niewielkie brylanty dookoła wyświetlacza. Wzrosną niewątpliwie walory estetyczne, poziom snobizmu i wartość całkowita ;)

Pozdr.

Jacek

Instrukcja:

"Rejestracja i zakupy w sklepie SENSU krok po kroku:

Ukryta Zawartość

- klikamy na przycisk „zaloguj się” a następnie rejestracja nowych klientów

- w moje dane wpisujemy dane osoby, z którą należy się kontaktować w sprawie zamówienia, na adres email, który zostanie podany będą wysyłane potwierdzenia oraz informacje o zmianie statusu zamówienia, adres email oraz podanie hasło będą także służyły do logowania

- w danych adresowych wpisujemy dane do faktury, jeśli adres wysyłkowy jest inny niż na fakturze zaznaczamy pole „adres do wysyłki” i tam wpisujemy adres wysyłkowy, jeśli faktury nie będą potrzebne w danych adresowych wpisujemy adres do wysyłki

- po zaakceptowaniu na podany adres email przyjdzie wiadomość z prośbą o potwierdzenie rejestracji, w tym celu należy kliknąć na podany link

- następnie można się zalogować i złożyć zamówienie

- po dodaniu produktów do koszyka klikamy „zamów”, następnie wybieramy rodzaj rachunku (faktura/paragon), rodzaj płatności (przedpłata/pobranie) oraz sposób wysyłki (kurier UPS/poczta)

- aby skorzystać z promocji na przekaźniki TQ2-5V należy w pole „uwagi dodatkowe” wpisać hasło RWY.

Dla zamówień opatrzonych tym hasłem cena na TQ2-5V (dla dowolnej ilości) wyniesie 3,5 PLN netto/szt"

Ukryta Zawartość

dla Veterana - Audio Aero znany i wysokoceniony CD... Ma na pokładzie WM jako regulator głośności ;-)

No i przekaźniki Panasonica TQ2-5 ;-)

Ukryta Zawartość

post-500-100007822 1171981033_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ok mam coś, ale to na inny wątek temat...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ehmm sorry , a czy te relpole :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "sie nie nadaja" ... ?

o ile wiem to raczej nie sa gorsze niz cokolwiek innego..... a cena bez promocji jest ok.....

Ukryta Zawartość

>>Peter Daniel> na tej samej zasadzie proponuję zastosować niewielkie brylanty dookoła wyświetlacza. Wzrosną niewątpliwie walory estetyczne, poziom snobizmu i wartość całkowita ;)

Kurt - 2 komplety stereo + przekazniki do jednego kompletu

Pi_etro - 1 komplet stereo

Marcin (g) - 1 komplet stereo (niesymetryczny) + przekaźniki do niego

mkmar - PVC symetr., selektor, sterownik, uP. (zestaw z innego wątku też jest aktualny)

Kurt - 2 komplety stereo + przekazniki do jednego kompletu

Pi_etro - 1 komplet stereo

Marcin (g) - 1 komplet (tzn. płytki, procesor, i w miarę możliwości wszystko to, czego nie kupię w sklepie za rogiem) stereo (niesymetryczny) + przekaźniki do niego

mkmar - PVC symetr., selektor, sterownik, uP. (zestaw z innego wątku też jest aktualny)

1. Kurt - 2 komplety stereo + przekazniki do jednego kompletu

2. Pi_etro - 1 komplet stereo

3. Marcin (g) - 1 komplet (tzn. płytki, procesor, i w miarę możliwości wszystko to, czego nie kupię w

sklepie za rogiem) stereo (niesymetryczny) + przekaźniki do niego

4. mkmar - PVC symetr., selektor, sterownik, uP. (zestaw z innego wątku też jest aktualny)

5. mad_z - PVC stereo, selektor, sterownik, uP

1. Kurt - 2 komplety stereo + przekazniki do jednego kompletu

2. Pi_etro - 1 komplet stereo

3. Marcin (g) - 1 komplet (tzn. płytki, procesor, i w miarę możliwości wszystko to, czego nie kupię w

sklepie za rogiem) stereo (niesymetryczny) + przekaźniki do niego

4. mkmar - PVC symetr., selektor, sterownik, uP. (zestaw z innego wątku też jest aktualny)

5. mad_z - PVC stereo, selektor, sterownik, uP

6. adash - 2x (PVC stereo, selektor, sterownik, uP) + przekaźniki jeśli będą zamawiane

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.