Skocz do zawartości
IGNORED

Przepisy ruchu drog na drodze osiedlowej

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

jacch:

>Droga składa się z jezdni

Owszem, droga składa się z jezdni - jednej, dwóch, lub większej ich liczby. O ile dobrze pamiętam, spotkać można i cztery ;)

> i pobocza

... oraz chodnika, drogi dla rowerów, torowiska i takich tam różnych ;-p

>Czyli mamy dwie jezdnie i dwa pobocza , czyli dwie drogi?

Mamy dwie jednie, dwa pobocza (no chyba, że pod definicję pobocza podciągniesz także pas między jezdniami), i wszystko to składa się na jedną drogę. Przynajmniej na twoim rysunku.

>A nie wydaje ci się, że odbiegliśmy troche od tematu?

Już wracamy: co z moją stówą? Przelew już zrealizowałeś, czy też wymaga to twojej wizyty w banku?

jacch 1:

>nie przepadnie

Fajnie. Kiedy mogę się spodziewać wpłaty?

> a czy odpowiedziałeś na przykład u gory ?

Nie odpowiedziałem. Odpowiedź znam, ale dam ci szansę dojścia do niej samemu. Śmiało, zacząć możesz w każdej chwili ;)

jacch 1:

>czekam

Złotko, to ja czekam. Na wpłatę kwoty, którą przegrałeś z powodu nieznajomości podstawowych definicji dotyczących ruchu drogowego. Tymczasem na kilka dni znikam - masz szansę wyprodukowania kolejnych kilkunastu wpisów, których arcyciekawa treść znów rozbawi mnie do łez ;)

Trapiące cię problemy rozwiążę po otrzymaniu wygranej - gratis, chyba że znów będziesz chciał się założyć ;)

Gość

(Konto usunięte)

7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:

1)

2)

3) na skrzyżowaniu...

art24.9:

Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscu, o którym mowa w ust. 7 pkt 3, pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia, pod warunkiem, że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym.

A na skrzyżowaniu można? No jak pojedziesz z prawej to chyba na część drogi dla ruchu przeciwnego nie wiedziesz?

Gość

(Konto usunięte)

Za wikipedią:

...Wyjątkiem jest wyprzedzanie pojazdu przygotowującego się do skrętu w lewo (zmiany kierunku ruchu), kiedy szerokość pasa ruchu zezwala na bezpieczne, prawostronne wyprzedzenie pojazdu skręcającego z zachowaniem najwyższej ostrożności.....

Wszyscy się mylą tylko ty masz racje ?

jacch, co z moją wygraną? Przypomnę, że z powodu nieznajomości podstawowych pojęć dotyczących ruchu drogowego przegrałeś stówę - kiedy zobaczę wygraną na koncie?

Dopominanie się o należną wygraną nazywasz "zamulaniem"? Przypomnę, że zakład entuzjastycznie przyjąłeś, zadeklarowałeś wpłatę w przypadku wygranej, a deklarację przyklepałeś nawet słówkiem "amen". Dlaczego więc do dziś nie wpłaciłeś kwoty, którą przegrałeś? Do banku masz pod górkę?

jacch:

We wpisie z 19 Sie 2006, 03:48 wyraźnie napisałem, że odpowiedź na swoje pytania poznasz za kilka dni. Część tego czasu wykorzystać możesz na próby samodzielnego dojścia do odpowiedzi - nie są one skomplikowane.

Jeżeli uważasz, że kwestia zakładu nie została jeszcze rozstrzygnięta, to czas na jej rozstrzygnięcie jest właśnie teraz. Długi, szczególnie honorowe, regulować należy bez zbędnej zwłoki - tak przynajmniej postępuje mężczyzna. Zmienianie tematu, uzależnianie wypłaty od rozwiązania jakichś innych kwestii, lub innego rodzaju odwlekanie uregulowania zobowiązania to przykłady zachowań godnych wyłącznie gówniarza.

Gość

(Konto usunięte)

Nie wykręcaj się od odpowiedzi na którą czekam już kilka dni , ani prosze nie wyładowywać swoich negatywnych emocji związanych z nieuchronnym finałem sprawy który pokaże jak świetnie opanowałeś kodeks drogowy.

Wyjaśnijmy wpierw jesdno potem przejdziemy do STÓWY którą tak pochopnie czujesz w kieszeni - na taniec zwycięstwa jeszcze za wcześnie - możesz sobie język przygryźć :)

A swoją drogą sprytna postawa - "nie da stówy to nie przeznam , że to wsio co pisałem to brednie&pierdoły"

W dalszym ciągu czekam i nie odpuszcze !

>>Teo, 22 Sie 2006, 20:18

>jacch:

>We wpisie z 19 Sie 2006, 03:48 wyraźnie napisałem, że odpowiedź na swoje pytania poznasz za kilka dni.

Jakiś AS z rękawa? 50/50 czy telefon do przyjaciela? ;))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.