Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak do dali blue 8008

Przeor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakuipłem niedawno okazyjnie nowe kolumny dali blue 8008. Są wygrzene, chodziły dwa dni i grają, jak dla mnie bardzo przyzwoicie. Niestety stereo z amlitunera technicsa , ktory wykorzystuję z powodzeniem do kina domowego to nie jest to. Chciałbym dokupić wzmak do samego stereo, ale taki, co będzie z tymi kolumnami dobrze działać. Chcałbym się zmiescić w ok. 2 tys. zł. lub niewiele ponad.

Myślałem o jakims HK, NAD 320, Cambridge Audio 340A i nowej Yamaha ax-397. Ale jestem otwarty też na inne marki.

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, może jakimis rekomnedacjami.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów

https://www.audiostereo.pl/topic/27494-wzmak-do-dali-blue-8008/

Co tu sie zastanawiac, zwieksz budzet o 400 zl i kupisz Denona PMA 1500AE, wzmak bez slabych stron. CA 340 sadze ze moze byc zbyt slaby (sluchalem wyzszego modelu 640 i nie byl to mistrz mocy), a ta yamaha z serii AX to uchowaj Boze... chyba ze lubisz rozlazle basisko.

Dzięki. Poczekam jeszcze na inne opinie, ale to co piszesz ma sens. Podobna opinie słyszalem też od jednego znajomego, co dużo lepiej niz ja siędzi w tych tematach. Szczerze mówiąc to ten Denon 1500 AE był takim moim cichym kandydatem... Nie wiem tylko czy za 2400 to da się go kupić. W sklepach nawet tych internetowych chodzi po 3 tys z groszami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podejrzewam ze te 5 dych uda sie stargowac.

Ukryta Zawartość

Z zakupem u nich nie ma problemu. Jak jest w magazynie to trwa to max. 2 dni. Jest karta gwarancyjna podbita, instrukcja bez j. polskiego. Oczywiście nówki. Tak było z moim DCD.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zapomnij o CA do tych ogromnych paczek ! Tu trzeba trochę prądu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzieki za rady! Rozmawiałem właśnie z nimi i faktycznie wyglądają na otwartych na współpracę. Ze względu na mój urlop, co go jutro zaczynam umówiłem się z nimi wstępnie na koniec miesiącą. Jak sfinalizuję sprawę to się pochwalę i oczywiście podzielę wrażeniami. Będzie dla potomnych...

Za to pewnie zaraz będę szukał dobrych, ale rozsądnych cenowo kabli... Macie tu jakieś doświadczenia i sugestie

• 1 miesiąc później...

No i jestem juz szczęsliwym posiadaczem tego wzmaka Denona PMA 1500 AE. słuchałem go przez kilka godzin na róznych płytach (od Tiny Turner, poprzez jazzik, po czysty fortepian) i muszę przyznac z radością że nie jestem rozczarowany. Brzemienie jest dobre, pełne, nie mam wrażenia nadmiernej anlityczności (pewnie z kolumnami B&W mogłoby się tak zdażyć). Przy okazji udało mi się w swojej kolekcji namierzyć już kilka płyt, ktorych jakośc nagrania nakierowana byla chyba na odtwarzanie na jamnikach, ale nie na nieco lepszym sprzęcie. Pewnie trafią do kosza.

Mocy na razie nie sprawdzalem, nie odkręcałem za mocno. ale to co zauważyłm , to przygłasnia sie płynnie, nie skokowo, dynamika jest na odpwienim poziomie.

Czekajac na denonka miałem okazje posłuchać HK 970, i mimo że nie wypdał w moim odczuciu tak tragicznie jak można na formum czasem przeczytać, to bez watpienia z tymi kolumnami denon gra znacznie lepiej. Zakup udany.

Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć. Może inni koledzy maja większe tutaj doświadczenia w prónaniu obu wzmaków. Jakiś czas temu słuchałem 980r u znajomego z jakimis kolumnami tannoy'a i grało bardzo fajnie (ale nie pamiętam co to za kolumny dokłanie były). Potem słuchałem go u siebie na starych jamo studio E70 i grało bardzo przeciętnie. Jednak na tych kolumnach wszsytko grało przeciętnie, bo sprawdzilem jeszcze NAD'a, starego technicsa i CA 540 (ale starszy tym, nie v2). Więc kolumny wyminiłem na dali, a potem szukałem wzmaka i po przesłuchanku kilku z tymi kolumnami (ale już bez 980r) dotarłem do PMA1500.

Był u wczoraj kolega z nowym CA 640 v2 i też grało bardzo przyjemnie. Ale PMA1500 grał lepiej, co obaj stwierdziliśmy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.