Skocz do zawartości
IGNORED

ampi hk czy wzmak hk??

pepeeee70

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie ,

jestem na etapie skladania swego pierwszego sprzetu stereo. kolumny bede mial od konstruktora uznanego z tego forum, dwa kanaly , glosniki vify , ogulnie kolumny beda podlogowe i na pewno porzadne.

do tego dvd harmana, i nie wiem czy amlituner 3480, harmana, czy wzmak 970 tez tej fiormy.

czy bede czul roznice miedzy tymi dwoma klockami? bo jesli nie to po co rezygnowac z radia:)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/27500-ampi-hk-czy-wzmak-hk/

pewnie powiecie ze dvd to nie to , ale czytalem bardzo pozytywne opinie o stereo wlasnie z dvd harmana. zalezy mi tez aby zestaw byl sterowany z pilota, dlatego sprzet nowy i oba klocki tej samej firmy,

wiec jak co brac, ampli czy wzmaka ?

Jako fan stero napisze Ci - wez wzmaka.

Bardzo ciezko znalezc ampli, ktore brzmi w stereo chocby porownywalnie do wzmakow stereo.

Najczesciej stereo traktowane jest po macoszemu. Dla mnie idelanym rozwiazaniem jest osobny ampli do KD i osobny wzmak do stero.

KIlka miesiecy temu mialem ten sam dylemat,ale po odsluchach wybralem wzmaka i nie zaluje.Ostatnio mialem okazje posluchac u znajomego ampli H/K i to utwierdzilo mnie w przekonaniu ze kupujac Hk970 zrobilem dobrze. Bierz wzmaka,a jesli zatesknisz za radiem masz TU970.

Jak dla mnie różnica minimalna, po co w tej klasie sprzetu osobne radio?

Duzo będzie zależało od kolumn, to one sa tutaj najwazniejsze, amli całkiem fajny, wzmak ( to jest moje prywatne zdanie) chujowieńki, z tym, że ja nie jestem zwolennikiem dzwięku h/k, ma wyeksponowany dół, wycofana górę, przy czym ten jego bas i owszem jest może mocny ale tylko i wyłączne w nowych wzmakach do 2000 tys. Mi się osobiście ten dźwięk nie podoba, jako kino można polecić, jako stereo, moim zdaniem - porażka.

Z nowych wzmaków, najlepszą cenowo propozycją jest wg. mnie Denon 1500AE, porównaj z H/K i oceń czy dodać kaski i mieć porządnie grający wzmak czy H/K, wszystko jest oczywiście kwestią gustu ale chyba trzeba być głuchym by nie usłyszeć różnicy....

Sorry...

ampli całkiem fajny....chodziło mi o amplitunery AV Harmana, w kwestii amplituner stereo czy wzmak, zawsze wzmak!

Zasugerowałem się tym dvd, no właśnie jak dvd - to amplituner AV, jak stereo to dlaczego właśnie H/K, kiedyś to było dobre, dzisiaj robią zabawki dla dzieci....

W tej cenie kup sobie accuphase od jednego z forumowiczów i zapomnij o całej reszcie, jest też w podobnej cenie do sprzedania Primare A20MKIII albo Exposure 2010, to całkowicie różnie brzmięce wzmaki więc dobrze jeśli się określisz jakie brzmienie preferujesz.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

od ktorego z forumowiczow ten wzmak do kupienia?

zaznacze jeszcze ze wzmak musi byc sterowany z pilota , bo nie wyobrazam sobie sytuacji ze za kazdym razem jak chce zrobic glosniej lub ciszej to musze wstawac z fotela:)) sprzet moge miec prosto z berlina po najlepszych cenach, jeszcze taniej niz nasze allegro:) wiec naprawde nie wiem co wybrac.

jesli chodzi o moje preferencje to trudno powiedziec bo chyba takowych jeszcze nie mam , hjako ze zaczynam swa przygode z dzwiekiem, muzy slucham roznej rozniastej , od hip hopu do jazuu....

prosze o jakies propozycje, napalilem sie na zestaw wzmak harmana 970, plus dvd tez harman, a tu ktos pisze ze to baaardzo zly pomysl:((((

zastanawiam sie skąd ta awersja tylu forumowiczów do harmana, przecież wszystko zalezy od preferencji sluchacza. dopiero caly zestaw daje prospekt odczuc. kanapki żre sie sie w septycznych rekawiczkach szukając kazdego nieodpowiedniego paprocha albo okrawając ser wokół kromala czy poprostu sie je - smakując. ktos lubi zupe przesoloną inny przepieprzoną. ja mam hk i jestem w tej cenie zadowolony. jakos np. nie podchodzi mi dźwiek z denona i nawet gdybym mial tego klocka wiecej to bym go nie kupil. zresztą mozna stosowac gradacje cenową dokladając po 1-2 kpln. w poszukiwaniu swiatelka w tunelu dochodzac do dobrych naście tyś. a na koncu mozna ujrzec tylko żarówe. niech chłopina poslucha gdzies i tego i tego a potem zdecyduje. jakos nie slysze narzekan od wlascicieli harmanów a i z drugiej reki tez nie widze ich hurtowych ilosci. za to nad czy nawet slynny denon co rusz sie pojawia. na kilku watkach na pytanie dlaczego niby harman jest ch*jowy tylko odpowiedzi bo jest albo bo wiocha - zajebiste argumenty. muzyki ludziska slucha sie sercem. tak samo kobiet sie nie bada tylko kocha. no chyba ze ktos jest ginekologiem.

Witam.

Napewno wzmacniacz zagra lepiej od amplitunera...tymbardziej za 970-tka to niezły wzmacniacz, co nie zmienia postaci rzeczy ze HK3480 gra naprawde rewelacyjnie jak na amplituner :)

Miłem HK3480 przez 2 tygodnie i wedługmnie jezeli masz słabe kolumny albo słuchasz muzyki rozrywkowej to kup sobie ten amplituner natomiast jezeli słuchasz bardziej ambitnej muzyki i masz dobre kolumny to kupuj 970-tke :)

Pozdrawiam.

Pisze tez ze mluce wszystko co sie da i ciągle gonie króliczka :)

Harmana miałem z rok temu przelotnie...kupiłem go na handel ale ze to niechodliwy sprzę to troche u mnie polezał (ok 2-3tyg) także osłuchałem sie z nim i uwazam ze to najlepszy amplituner stereo.

Co do wzmaka to miałem go tylko 3 dni ale tez troche posłuchałem i według mnie powinien nazywac sie on:

"Harman BASS Kardon" 970 :)

Harman to prąd i bas ale przy spokojnych instrumentalnych utworach nie ma co pokazac a przy wiekszych składowych troszke sie gubi.

Hmmm powiedz ile chcesz wydac to moze coś ci zaproponuje....no i napisz czy potrzebny ci leniuch i wyjście na suba bo z tego co widze czy szukasz czegos do kina a nie do muzyki - czy sie myle ?

siemka

szukam czegos do muzyki. i za duzo basu to chyba mi nie bedzie pasowac...kolumny bede mial na vifach, dwudrozne, zrodlo na razie dvd jakies dobre w stereo, podobno wlasnie harman 22 jest ok. dlatego chcialem tez wzmaka harmana co by jeden pilot na tym lecial. ale moge zmienic zdanie. kasa? jak pisalem sprzet moge miec z berlina, taniej jakies 20-30 procent niz nasze allegro, wiec uzywanego chyba mi sie nie oplaca, moge wydac na zdrodlo i wzmaka ok. 500-600 e. kolumny juz mam:)

piszcie co polecacie:))

thanks!

witam,

jak to mowia poszedlem po rozum do glowy i wezme wzmaka ...cos z tych lepszych:)

czym sie roznia te dwa wzmaki co sa do kupienia primare i exposeure 2010?

bo cenowo podobne...

czy oba maja jakies specyficzne cechy brzmienia? exposure z tego co slyszalem to dynamika...a primare?

pozdro

Bardzo dobry wybór.

Miałem ampli Harmana i powiem Ci, że stary wzmacniacz stereo Unitry go schrupał na śniadanie. Nie wiem, ale to nie ta dynamika, nie ta stereofonia - wszystko jakies nijakie. Powyżsi fachowcy Ci dobrze radzą. A tuner w Haramanie to tunerek i w zasadzie coś tam sobie gra, leci reklama a pózniej Wiśniewski.

Wzamcniacze są różne.. jeden dynamiczny inny plasko/analityczny itd... Na tym forum jest na ten temat informacji - poszukaj.

No i okreś się bardziej brzmieniowo, bo hip hop i jazz to za mało... ;)

okreslic sie brzmieniowo:) hmm. moze raczej muzycznie- nie slucham jedynie klasyki , i trash metalu...

co do brzmienia to ciezko mi sie okreslic jako ze nie sluchalem konkretnych klockow, wiec coz ja mozge powiedziec:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.