Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmaczniacz kupić do SS do 2000zł?

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wy to uparci jesteście z tym robiemniem samemu wzmaków, mówie ze nie chce sam robić a wy dalej swoje. Powiem tak słuchalem i marantza w to hifi i słuchałem rotela modele do 3000zł ale to co słyszałem na NAD i ostinato biło rotela i b&w kolumny za 4000zł i więcej. Proac studio 130 zagrał dobrze dopiero na A5 musical fiedly i nie czqarujmy się bo pojecie jakieś mam, i wiem ze za 2000zł to hi-end wzmak nie bedzie ale z posród wzmaków za 2000zł jak wybrac tego najlepszego zeby był w miarę uniwersalny bo jak narazie nie stac mnie na A5 za 8000zł.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

kondrax, 24 Sie 2006, 22:55

>Ale wy to uparci jesteście z tym robiemniem samemu wzmaków, mówie ze nie chce sam robić a wy dalej

>swoje

nikt Ci nie każe samemu robić. możesz zlecić ;-)

>> kondrax

rotel jest teraz cienki dosyć a z B & W to nie najszczęśliwsze zestawienie to mogło Ci grać na tych ostinato lepiej z tym nadem . Tez słuchałem rotela ale za 5000 z trianglami i dałem sobie spokuj po 15 minutach to nie grało wogóle tylko wyglądało ładnie i nic więcej .

Ja jednak przed zakupem jak chcesz wydać już te 2 000 radzę Ci się nie śpieszyć . Miałem nada i słuchałem kilku nadów i tez mi sie wydawąło że to gra ale jak porównasz go bezpośrednio z tymi wzmakami co podałem wyżej to usłyszysz o czym Ci mówimy . Włącz sobie tego nada i posłuchaj jakiegoś utworu gdzie instrumenty wchodza pojedyńczo na przykład najpierw gra tylko gitara potem wchodzi perkusja a potem dopiero reszta muzyków i posłuchaj jak brzmi i gra ta perkusja na początku , jak grała sama - a jak gra potem , jak wszyscy razem grają . Zobaczysz jakie cuda się dzieją a potem włacz sobie dobry wzmak i porównaj co słyszysz czego nad wogóle nie zagrał którego dzwięku instrumentu nie było wogóle słychac , a który grał stłumiony i zmulony .

Jak już nie chcesz DIY to lepiej kup coś z drugiej ręki .

Jak napisałes nie stać Cie na A5 za 8 000 ale stać Cię na tę klasę dzwieku tylko że nie będziesz miał się okazji szybko o tym przekonać :)

Chociaz z drugiej strony dzięki takiemu nastawieniu mój kolega sprzedał szybko nada bo już nie mógł znieść tej namiastki muzyki , Jak chcesz to Ci mogę nada tanio sprzedać najwyższy model sprzed ładnych kilku lat gra porównywalnie do nada 320 , za 400 zł będzie Twój . Będziesz miał dzwięk 320-tki a za pozostałe 1600 kupisz sobie niezłe CD a potem może kiedyś ktoś podepnie ci wzmak DIY i wtedy Nad zapozna się z siłą grawitacji i roztrzaska się za oknem :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.