Skocz do zawartości
IGNORED

Non-Oversamplig Balanced Output USB DAC

msfalcon

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekajmy do poniedziałku, podam kwoty i numer konta na PW i lecimy z balem. Do mnie płytka nie dotarła jeszcze.

W związku z prośbami o robicie części na 'sety' zrobimy 1)PCM-ki 2)TDA 3)kondy wyjściowe 4)pozostałe elementy.

1. BB84 1 komplet (zbalansowana)

2. dio 1 komplet (zbalansowana) bez PCM-ki

3. tan 1 komplet (zbalansowana)

4. aleksandero1 1 kpl j.w.

5. ruchman 1 komplet (zbalansowana)

6. jaco2346 2 komplety (zbalansowana) i (niezbalansowana)

7. pittt 1. kpl

8. ManieX 2 komplety (zbalansowana) bez PCM-ki, podwójna ilość TDA1543

9. Dzikoosek 1kpl zbalansowana

10. Tofik 2 komplety (zbalansowany)

11. jazzby 1 kpl (zbalansowany)

12. tomek_d 1 kpl (zbalansowany)

13. pingwing 1 kpl (niezbalansowany)

14. sliwkazg 1 kpl (niezbalansowany)

7. pittt 1. kpl

15. kodi - tylko 4)pozostałe elementy (zbalansowany)

7. pittt 1. kpl

16. muzg - 3x 1 + 3x 2 + 2x 3 + 2x 4

7. pittt 1. kpl

16. muzg - 3x 1 + 3x 2 + 2x 3 + 2x 4 (zbalansowane)

7. pittt 1. kpl

16. muzg - 3x 1 + 3x 2 + 2x 3 + 2x 4 (zbalansowane)

17. tribon 1 kpl (zbalansowany)

Już jestem... :)

No to po kolei. Rozbijamy zgodnie z sugestiami zamówienie na cztery grupy:

1) PCM - cena 22,50pln/szt.

2) TDA - cena 18,20pln/szt. (dla wer. zbalansowanej zamawiamy 2 szt. a dla niezbalansowanej 1szt.)

3) kondensatory wyjściowe (Elna Cerafine) - 1,2pln/szt. (dla wer. zbalansowanej zamawiamy 4 szt. a dla niezbalansowanej 2szt.) - uwaga ze względu na dużą ilość chętnych (jeśli dobrze liczę to 74szt) może być problem z dostępnością (wieczorem mam otrzymać potwierdzenie czy taka ilość jest dostępna) i okaże się, że część osób otrzyma inne, ale podobnej klasy kondensatory

4) reszta elementów - zgodnie z podanym BOM - 71pln.

Koszt wysyłki (polecony priorytet, koperta bąbelkowa, elementy w woreczkach strunowych) - 9pln

UWAGA: koszty są skalkulowane przy założeniu, że wszyscy z listy wpłacą pieniążki - proszę o rozsądne podejście do sprawy!

Dokonując przelewu proszę o podanie w tytule nicka z forum a następnie zapis za co jest przelew w formie: ilośćxPCM, iloścxTDA, ilośćxKOND, ilośćxELE na przykład dla 1szt. wersji zbalansowanej będzie to: 1xPCM, 2xTDA, 4xKOND, 1xELE. - w przypadku PCM,TDA,KOND podajemy konkretnie jaką ilość szt. zamawiamy! Kwotę do wpłaty proszę obliczyć sumując koszt wszystkich zamawianych elementów + kwota wysyłki.

Za moment otrzymacie na PW nr konta a także mój adres e-mail na który proszę wysłać adres do wysyłki. W tytule maila proszę wpisać USB NOS DAC a w treści login z forum oraz adres do wysyłki. Proszę się trzymać tego schematu - maile będą automatycznie przenoszone do właściwego folderu co przyśpieszy i ułatwi zorganizowanie procesu wysyłki.

Wszyscy powinni już byli otrzymać PW, proszę o info jeśli kogoś pominąłem. Na wpłaty czekam do ostatniego księgowania w poniedziałek 13.07 o 15:00. Proszę zatem przelewy wykonywać odpowiednio wcześniej, najpóźniej w piątek. Przelewy z mBanku można wykonywać dowolnie do wskazanej daty - są one księgowane automatycznie 'od ręki'.

Cooger,

Masz zaklepane już te części tkzw resztę?

Jak dobrze pamiętam to pisałeś że zamawiasz to w TME a jak przed chwilą sprawdziłem tylko 10

pozycji z listy to brakowało 3.

Jaki masz plan - berzesz z innych źródeł czy czekasz aż pojawią się w TME ?

Jak rozumiem ta reszta jest bez trafa bo nie ma go w wykazie.

Sprawa w TME jest płynna - nie zarezerwują towaru dopóki nie złożymy zamówienia, a zamówienia nie złożymy dopóki nie będziemy mieli wpłat. Natomiast wiele elementów jest dostępne we w miarę krótkim czasie np. dławiki obiecali załatwić w ciągu 2 dni.

Co do innych klamotów - Elny już się znalazły, poprosiłem o rezerwację, nie mam jeszcze odpowiedzi ale jestem dobrej myśli. Podobnie czekam na odpowiedź od Efekt-a w sprawie PCM-ek.

Zapomniałem o trafie - z tego co wiem nikt nie podjął się organizacji zamówienia na trafa. Gaballus nawet zaproponował płytkę pod odpowiednie trafa, ale odzewu praktycznie nie było.

Muzg - jak widzisz cena na PCM-ki jest niższa od tej którą podał Efekt02 - część PCM-ek będzie od tego 'tańszego sprzedawcy' a część od Efekta-a.

Simonto - co do zapisu na płytki - to pytanie do msfalcona, natomiast części zgodnie z wcześniejszymi postami.

Moi drodzy na tą chwilę dotarły wpłaty od 9 osób (na 17). Mam nadzieję, że do wieczora dojdzie reszta. Kolegę ManieX-a proszę o mail z adresem do wysyłki, albo się gdzieś zawieruszył w czeluściach sieci albo kolega zapomniał go wysłać.

tribon

A jakie rozwiązanie proponujesz ? zamawianie pcb i dwa małe trafa zalewane do druku np. 9V i 6V ? wyjdzie to pi razy oko na to samo co zamówienie toroida na www.toroidy.pl w wersji audio z takimi napięciami (Myślę, że ta druga opcja będzie lepsza). Tylko czas oczekiwania to miesiąc z tego co mi wiadomo, na pcb i trafa też tyle poczekamy ;/ chyba, że zamówimy dwa trafka zalewane z zaciskami nie do druku lub jedno 2x9V (pytanie czy nie przeciążymy stabilizatorów części cyfrowej).

Sytuacja na tą chwilę - mam przelewy i namiary od 13 osób. Brakuje mi przelewów oraz jakiejkolwiek informacji od kolegów: pitt, Dzikoosek, tomek_d, pingwing. Wymienionych kolegów proszę o pilny kontakt, jeśli do jutra nie będę miał info co się dzieje, zamawiamy bez nich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.