Skocz do zawartości
IGNORED

ILU MODERATORÓW?

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

>>andrea29

powiem tak... tego co było nie będę już zgłaszał bo to nie ma sensu, zresztą jeśli dobrze przypatrujesz się wątkom na DIY to zapewne sam widzisz, że np taki Senicz troluje tam non-stop i w sumie nawet nie chce mi się na jego wpisy klikać "do moderacji" - takie rzeczy są oczywiste. Co innego jeśli w wątku gdzie jest 20 wpisów pojawi się 1 trolujący - wtedy na pewno kliknę jak mi radzisz, ale jeśli to nie przyniesie skutku (tak było do tej pory) to też nie będę klikał i czekał łaskawie aż to samo zrobią 4 osoby, które poniekąd tak samo jak ja olewają takie wpisy (albo jak w przypadku np ów Senicza - dorzucą ironicznie ze 2 zdania)

Andrea29 ja naprawdę rozumiem że moderacja to nie jest takie hop siup, no ale takie uroki życia, że medal ma zawsze 2 strony - przyjemną dla czytelnika i tę gorszą - dla moderatora.

Pozdrawiam. Dobranoc.

saczek_XTRM, 16 Sie 2006, 02:30

Jeśli nikomu nie będzie się chciało klikać troli, nie możesz mieć pretensji do złej pracy "M". To chyba oczywiste.

"M" jest za mało, by mogli należycie wywiązywać się ze swej "wdzięcznej" roli i być wszędzie, i zawsze gdzie trzeba.

Jeśli sił nie stanie, jestem przekonany, że podjęte zostaną bardziej radykalne kroki. Wtedy trudno. Za jakiś czas, nikt z "M" nie będzie miał ochoty bawić się w ceregiele. I może wtedy to coś da ? Praca "M" będzie na pewno zauważona, a ci co się tak proszą, po prostu znikną. Obawiam się, że może nie być innej drogi. Ale pożyjemy, zobaczymy.

Dobranoc.

Trochę wiary. I dziękuję za zrozumienie :)

>Moderator forum andrea29 do - R.u.s.t-a :

>"Jak nie masz nic do powiedzenia to się nie wysilaj."

Jak dla mnie, taka odzywka Moderatora Forum do forumowicza,

nie poparta zadnym merytorycznym argumentem, w dodatku na Bocznicy,

jest absolutnie nie do przyjecia ! Stanowi zwykla zaczepke i jest trollingiem

w postaci czystej ! Wydaje mi sie ze wypowiedz ta nadaje sie do moderacji !

Gdyby miala miejsce pomiedzy zwyklymi forumowiczami, bylaby ok.

Od Moderatorow powinnismy wymagac czegos wiecej !

I znowu pojawia sie pytanie o "klucz" wg. ktorego nastapila "selekcja" Panow M. !

andrea29

Dziękuję, z "czarnego, małego kwadracika", nie skorzysystam.

skoro pisałeś:

"Mnie interesuje te - góra - 0,5% uczestników tego forum. Ci skumają, reszta mnie nie obchodzi."

to:

powoływanie się się na "brać forumową", wiekszą, niż te 0,5%, trąci obłudą :-(

Temat nr 22773: ProAc Studio 125 do pokoju 17m2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wpis: 2 Gru 2005, 22:54

-----------------------

Nie uważasz, że obłudą jest ochrona Towarzystwa "Wspólna Sprawa" (Abox, Z-Zultra analog czy Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1).

Skoro inni są "proszeni" o "uprawianie" dalszej "działalności" w wątkach sponsorowanych, "Wspólna Sprawa" dalej będzie podlegała Ochronie?

Skoro ma być porządek, to może konsekwencja również?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>..."podjęte zostaną bardziej radykalne kroki. Wtedy trudno."

>"Za jakiś czas, nikt z "M" nie będzie miał ochoty bawić się w ceregiele."

>..."a ci co się tak proszą, po prostu znikną."

No super ! Wreszcie audiostereo doczekalo sie "silnego czlowieka",

ktory "temi rencami" zdusi inaczej myslacych, ktorzy "po prostu - znikna" !

Ciekaw jestem, czy pozostalych 19-stu Moderatorow, ma podobne zdanie ?!

>McGyver

W tym watku dyskutujemy o sprawach forum, dokladniej : o moderacji i moderatorach !

Nie zauwazylem bys bral udzial w dyskusji, wiec skad ta uwaga ?!

Jesli temat watku Cie nie interesuje, to sie nie wcinaj z takimi pouczeniami !

Arsen Lupin

Sex, to rozumiem :-)

Można go dostrzec "gołym okiem" :-)

Ale w tym "czarnym tle", łódki bols, jakoś nie mogę dostrzec :-(

To pewnie sprawa Cenzuralna :-)

Sądząc po kresce, doborze kolorów, światłocieniach i "zagospodarowaniu" przestrzeni,

ten "malarz niedzielny", ptowadzi zdecydowanie zbyt konsumpcyjny, wystawny i hulaszczy

tryb zycia :-)

Że też Cenzura pozwala na taką, "promocję" zdrowego trybu zycia :-)

Pozdrawiam

Arsen Lupin, 16 Sie 2006, 03:20

>>McGyver

>

>W tym watku dyskutujemy o sprawach forum, dokladniej : o moderacji i moderatorach !

Oraz trollujemy, piszemy o pierdołach i użalamy się.

>Nie zauwazylem bys bral udzial w dyskusji, wiec skad ta uwaga ?!

To, ze nie zabieram głosu w dyskusji nie znaczy ze jej nie śledzę. Powyższa uwaga stwierdza, że wpis moderatora można zgłosić do moderacji tak samo jak wpis kogokolwiek innego.

>Jesli temat watku Cie nie interesuje, to sie nie wcinaj z takimi pouczeniami !

A jeśli temat mnie interesuje? Czy sam fakt niezabierania głosu oznacza że dyskusja mnie nie interesuje? Czy nie wyciągasz zbyt pochopnych wniosków? I niby dlavczego mam nie zabierać głosu wtedy kiedy uznam to za stosowne?

Apropos, troloooooooooo-wania:

Duo Vontobel Mock

Ukryta Zawartość

Słyszałem na zywo i bardzo mi się podobało.

Pozdrawiam

fanów i przeciwników Nocnego Czuwania:-)

Ukryta Zawartość

>McGyver

Spor uwazam za akademicki ! :)

Moze masz i racje ! Nie chce sie spierac ! Nie wydaje mi sie aby bylo o co !

Co do np. zdania : >"Oraz trollujemy, piszemy o pierdołach i użalamy się."

To jest to zwykla, nie poparta niczym - OCENA !

Mogbym na to odparowac, ze poszukiwanie wszedzie Trolli i ocenianie

zachowan innych, jest - Pierdolowatym Trollowaniem i tak moglibysmy

kontynuowac te oceny bez konca !

Uwazam, ze na tym forum zapanowalo Trollowe, gabczasto-debilaste zwyrodnienie mozgu !

Ludzie nie majacy ani wyobrazni ani kompletnie nic do powiedzenia, wyzywaja sie w tropieniu

jakichs wyimaginowanych Trolli, jak kiedys w tropieniu czarownic czy w "dmuchaniu" zaby !

Durnowata, przyglupiasta dziecinada !

Skonczcie wreszcie z tymi trollami, bo dostaniecie po tylku, pojdziecie odrabiac lekcje,

i przez tydzien nie bedzie zadnego ogladania telewizji !

Naprawde cieszy mnie McGyver, ze sprawy tego forum nie sa Ci obojetne i ze sie w nie angazujesz ! :)

Pozdrawiam

AL, darze Twoje wpisy spora sympatia, dlatego postaram sie odpowiedziec na zadane wczesniej pytania.

To ze zostalem napietnowany znakiem M bylo dla mnie z pewnoscia niemalym zaskoczeniem, chociaz sie tym tez nie zmartwilem. Lubie to Forum i jesli moge miec przynajmniej jakis posredni wplyw na jego dalszy rozwoj, niewatpliwie skorzystam z tej mozliwosci.

Nie otrzymalismy zadnego treningu odnosnie moderacji, powiem wiecej, nie czuje sie jeszcze jak moderator i na razie wole wszystko obserwowac z boku. Bo prawde mowiac nie widze potrzeby aby to Forum poslugiwalo sie jakims WYMYSLNYM mechanizmem moderujacym.

Jak mawiano na moim drugim "ulubionym" forum, najlepiej kiedy forum moderuje sie samo a zadania moderatorow ograniczaja sie do funkcji dozorcow, chociaz te czasy juz dawno tam minely. Tu mamy dalej jeszcze troche Dzikiego Zachodu i szkoda byloby to zmarnowac.

Nie ma pisemnych czy ustnych dyrektyw, i tak chyba lepiej gdyz jesli chcemy aby to Forum bylo specjalne, powinnismy sami je wypracowac nie obawiajac sie prob i bledow.

Wszystkie wazniejsze decyzje odbywaja sie obecnie na zasadzie glosowania, a wiec pole manewru pojedynczego M jest bardzo zawezone, co wg mnie jest tez dobrym posunieciem. Lukar sie nie miesza do poczynan M i moderowanie jest praktycznie w ich rekach.

Bylem zawsze przeciwny dozywotnim banom, ale jak zwykle na forach opinia pojedynczej osoby sie nie liczy.

Poniewaz ten watek juz dawno odpowiedzial na zadane w temacie pytanie, a jego dalszy rozwoj poszedl w zupelnie innym kierunku, zasugerowalem aby go zamknac, co prawdopodobnie niedlugo nastapi.

Oczywiscie jesli ktos chce rzeczowo rozmawiac na tematy zwiazane z moderacja nie widze problemu aby to robic w watku o Tolerancji lub w zupelnie nowym watku, zaznaczam jednak ze bedziemy obstawac tylko przy konkretnych wypowiedziach. Rozmowa o dupie Maryni moze sie odbywac we wszystkich innych watkach nie zwiazanych z moderacja.

Kommando moderatore contra single pierdoło-pogawędo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakby tak tylko zostawić tu wpisy samych 'M' to powstałby fajny zbiór 'złotych' mysli. Mozna dać tytuł: "Rozterki młodego moderatora" .

Ale ta władza ludziom jednak w głowach potrafi napierd....ć :-))

>Peter Daniel

Wielkie Dzieki Peter za odpowiedz !

Na kogo jak na kogo, ale na Ciebie, zawsze mozna liczyc ! :)

Gdyby wszyscy Moderatorzy byli Twego pokroju, to przypuszczam ze byloby - ZERO problemow !

Reprezentujesz wszystko to co najlepsze : umiar, wywazenie, powsciagliwosc, kontaktowosc etc.!

Niestety nie o Wszystkich na "Gorze" mozna tak powiedziec !

Wloka za Soba jakies koszmarne skazy psychologiczne i dana Im Wladza tylko je - poteguje !

Wszystko jasne Peter !

Ja tez jestem zdania, ze takie Forum moze sie swietnie - SAMOREGULOWAC, pod warunkiem,

ze "Wladza" nie wtyka swoich kompleksow i nie sypie piasku w te delikatne tryby !

Jasne, przejrzyste, inteligentnie sformuowane Zasady ! Transparencja Decyzji i WSZYSTKO GRA !

Ale TO nalezaloby dopiero - STWORZYC ! Wszystko PRZED Nami !

Zycze Ci Wiele Satysfakcji z samego Forum i z racji pelnionej Funkcji !

Bardzo Serdecznie Cie pozdrawiam

Lukar w swoim mailu do mnie zaproponował taki oto model koszuli dla moderatorów na tegoroczne AS.

Będą mieli pełne prawo wyprosic z wystawy krnąbrnego forumowicza, podobno sprawa jest już dogadana z organizatorem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.