Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Grand High 3080

SZYBA

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić sub nowy lub używany w stanie idealnym do 1500 złotych do moich kolumn tylko nie Grand High.Miałem Kode SW 1000 nie było jej słychać przy moich kolumnach.Musi się nadawać do muzyki klubowej Techno.

https://www.audiostereo.pl/topic/27799-subwoofer-do-grand-high-3080/

A po co Ci sub dla GH? Przecież one młucą basem niemiłosiernie. Chyba, że Ty preferujesz propagację fal wzdłuż scian wywołującą spadanie obrazów ( tfu, sorry, Ty pewnie masz zdjęcia jakiś fuń) zamiast basu z mięskiem.

A po co Ci sub dla GH? Przecież one młucą basem niemiłosiernie. Chyba, że Ty preferujesz propagację fal wzdłuż scian wywołującą spadanie obrazów ( tfu, sorry, Ty pewnie masz zdjęcia jakiś fuń) zamiast basu z mięskiem.

Szyba, tak poważnie to sprzedaj te GH, dołóż te 1500zł zamiast kupować suba i poszukaj jakichś paradigmów w podłodze.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

-Przecież one młucą basem niemiłosiernie,

tak jest ale ja chce jeszcze mocniejszy bas.

-Szyba, tak poważnie to sprzedaj te GH, dołóż te 1500zł zamiast kupować suba i poszukaj jakichś paradigmów w podłodze,

czy ja wiem wydaje mi się że jak sprawie sobie suba to chyba będe miał lepszy bas niż z tych paradigmów.

Grandy mam nowe i mi się podobają chce tylko woofer.

Proszę o poważne propozycje.

Może ktoś mieszka w pobliżu Bytomia i ma jakis ciekawy woofer chętnie wpadne z nie jednym piwkiem na krótki odsłuch.

jak interesuje Cię super, mega hiper bass, zapraszam na odsłuch mojego Grundiga DR 3305, ma pasmo, takie jak oczekujesz, czyli jak profesjonalne suby klubowe. Nie byłeś zadowolony z suba markowego, gdyż on schodzi za nisko i subiektywnie nie łomoci takim mięskiem jak suby a la car audio. Grundig natomiast gra właśnie jak potężna tuba samochodowa. Jest na sprzedaż, stan fabryczny + dobry konekt.

Szyba ----->

Jest na Allegro SUB do GrandHigh'ów to zerkij bo z tego co pamiętam to cena była niezła ale jak jak słuchałem sub'ów tej firmy w sklepie to zdecydowanie stwierdzam że nie nadaja sie one do muzyki chyba ze ktos lubi rolewajacy sie bass bez kultury i kontroli...natomiast do kina sa niezle bo potrafia uderzyc przy jakims wybuchu w filmie :)

GH nie chce za dużo się naczytałem o tych subach są ponoć do bani a o JBL E 250 już myślałem.Tylko czy go będzie słychać.Może ktoś posiada takiego JBLa i coś napisze jak gra z muzą.

Kupowanie SUBa do muzy to nie taka prosta sprawa bo wiekszosc ma strasznie rozwlekły i słabo kontrolowany bas no i nie ma siły zeby 30cm glosnik pracowal szybko i precyzyjnie w muzyce :)

Kup lepiej cos firmowego z mniejszymi glosnikami bo i tak ci wystarczy spokojnie to 20cm zeby w pokoju 15m" zrobic spore zamieszanie.

Mnie zawsze do muzyki bardziej podobały sie SUBy pasywne podłaczone pod dodatkowe wzmacniacze bo były poprostu bardziej precyzyjne i szybsze od aktywnych.

Najlepiej bylo by jak byś przywiózl sobie pare do domu, podłączył i posłuchał bo jak dla mnie kupno suba do muzy to troche nienamiejscu bo tylko psuje się dźwiek...lepiej zmienic kolumny na lepsze z nizszym basem.

>Noru

Najlepiej bylo by jak byś przywiózl sobie pare do domu, podłączył i posłuchał bo jak dla mnie kupno suba do muzy to troche nienamiejscu bo tylko psuje się dźwiek...lepiej zmienic kolumny na lepsze z nizszym basem.

Widać nie miałeś jeszcze przyjemności mieć do czynienia z aktywnym szybkim i rytmicznym subem, dla mnie zdecydowanie lepiej muza brzmi z subem, jednak nie jestem zwolennikiem przykręcanaia suba na maksimum, ma tylko akcentować i podkreślać dolne zakresy.

Pozdrawiam

Mam Yamahe 650 i od -80db do -05db schodze spokojnie a potem zniekształcają się wysokie bas jest OK.Jak by nie wysokie tony można by zejść niżej z głośnością i było by dobrze.Kolumn nie chce wymieniać no chyba że znalazł by się kupiec a na takie kolosy jest problem.

Czy ktoś słyszał jak gra ta KODA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kody nikt nie słuchał a może Jamo

Ukryta Zawartość

czt ta cena nie jest za wysoka.

Ukryta Zawartość

Piszesz, że się naczytałeś o subach GH..że są ble....hehe. Moi rodzice mają cały kino domowe Grand High (fronty fs1080) i jedynym elementem w miare przyzwoitym tego zestawu jest własnie subwoofer:)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Nie wypożyczałem ale słuchałem subów w stódiu HI-FI w Chorzowie na ampli denon nie pamiętam modelu.

1.Koda SW 2000 grał całkie dobrze z niskim basem,kontrolowany duży wychył głośnika tylko cena za ten sub to 1400 złotych to dużo na allegro był za 800 chciałem go brać tylko ktoś mi go wylicytował.

2.JBL E 150 bas punktujacy słaby jak na głośnik 10'' od razu odpada.

3.Grand High ASW 12 tego akurat badałe w MM na jakimś Onkyo ampli i test do subów pierdział straszecznie to JBL 150 który też był w MM powalił go na kolana.

Nie wiem dlaczego ale ta Koda wypada jak narazie najlepiej jak na mój słuch i bas który mi się podoba tylko czy wytrzyma moją muzyka co słucham.Kabelki do subów no name było słychać przebicia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.