Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 10 tys - relacje z odsluchow

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

larson3 -->

Przecież nie od dziś wiadomo że Totemy są lepsze od Harbethów :)

A odnośnie B&W 805 (bez s) .. piekielnie dobrze grają z Naim'em :)

cloudior --> spróbuj koniecznie kombinacji NAC202/NAP200/BW805 ... ależ w tym zestawieniu jest energii !!!!

zdezi

larson, dzieki, od razu widać ze znasz sie na rzeczy !:)

Mietki wiadomo - najlepszejsiejsze chocby nie wiem co ;)...potem mogą być Rehdeko...

cloudior, no wlasnie o co biega ?

Tez mogę rzucić jakis wywód pelzajacy po mojej glowie np. "a pogoda dzis ni w ząb":)...no i kombinujcie co autor miał na myśli :)))

Pozdrawiam

cloudior, 17 Sty 2007, 10:09

>Zdezi ile kosztuje taki komplet Naima z drugiej ręki?

>

>Pzdr.

Nie wiem :(

Nie znam nikogo kto by się pozbywał tego Naim'a ... oczywiście na chwilę obecną :)

Ale jeśli będziesz miał okazję to posłuchaj takiego zetsawienia :)

zdezi

cloudior, a teraz juz wiem...no tak rzeczywiscie ubzduralem to sobie :)))

Ale jeszcze nie słyszałem 805 i coś czuje, ze jeżeli zagrają tak jak opowiadałeś, to jeszcze na takim koncercie nie byłem ;)

Pozdrawiam

zdezintegrowany_3PO, 17 Sty 2007, 10:07

>larson3 -->

>

>Przecież nie od dziś wiadomo że Totemy są lepsze od Harbethów :)

Ba! ;-)))

Naprwde chcialbym uslyszec bowersy w dobrej konfiguracja... dobra bede szczery dla mnie zagraly kiepsko. Ale przynajmniej suche nie byly jak wiekszosc bowersow. :-)

Zaraz mnie stempur zje :-)

Lancaster, to teraz juz mi sie miesza. :-)

"Majtki" to chyba raczej do komputera sa. ... Zeby bylo smieszniej model1 na poczatku tez takie wrazenie sprawialy. U Stempura.

O rany kawaby sie przydala :-)

larson, qrde nie wyrobię;) Majtki do komputera ???:)))

A wiesz, ze doklądnie z taka sama mysla kupowałem GDN13/40/2(niskośredniotonowy do nich), ale Zybel zrobil mi obudowę wolnostojaca jak na złość;)

Pozdrawiam

Myślałem o najprostszym podstawowym zestawie:

NAC122 X tranzystor, 7 wejsc, pilot 4600

NAP 150X tranzysor, 50W @ 8ohm, 2 kanały 4999

+ zasilacz dedykowany

A ten co proponowałeś:

NAC 202 tranzystor, 6 wejsc, pilot 8700

NAP 200 tranzystor, 50W @ 8ohm, 2 kanały 8650

+ zasilacz dedykowany ( może być w przyszłości )

Sugerowałem podstawowy, gdyż kolega wspominał o używanym, więc myślałem o cięciu kosztów

Zdezi a to jest warte uwagi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do Naima to proponuje przeszukac strony sklepow z S/H w UK, troche tego Naima sie tu wala,ostatnio widzialem:

NAC202 ~4000PLN(750funtow)

NAP250 ~4000PLN(750funtow)

Samego, zintegrowanego Naita, nowke, bez problemu mozna dostac za jakies 3800 PLN.

Poczatek tego watku byl fajny obiecujacy czuc bylo zaangazowanie i chec do poszukiwan i relacji z odsluchu ale gdzies w polowie wszystko ugrzezlo a sam Stempur popadl w marazm bezsilnosc wielka niechec do dalszych wylewnych opisow i atmosfera zdziebko siadla co odbilo sie nie dobrze na koncu tej jakze smutnej historyjki-TOTEM !

Pytanie tylko po co to wszystko zeby wybrac takie podrasowane,, pierdziawki,,?

Zawiodlem sie ,,pier**la do kwadratu,,

stempur, 17 Sty 2007, 14:07

> Całe szczęście, że ja się nie zawiodłem.

I to jest najważniejsze.

Gratuluję wyboru no i samego faktu podjęcia decyzji. Już zaczynałem wątpić, czy ona kiedykolwiek nastąpi... ;)

P.S. Nie przejmuj się robix'em. Z tego, co ostatnio wyczytałem, on wszędzie widzi jak nie "pierdziawki", to "łomoty" i takie tam... Sfrustrowany...?

I widzisz co narobiles Stempur!

Tylu forumowiczow liczylo ze wybierzesz ich najlepsze na swiecie kolumny....

... a wybrales moje najlepsze na swiecie kolumny :-)

Teraz bedzie, ze to przeze mnie ;-)

Zdezi

;-)))

Stempur, rzuc to robote w cholere i opisz w koncu te odsluchy ktore sie u ciebie odbywaly. Moze ludzie zrozumieja czemu jednak nie Thiele czy inne kolumny podlogowe u Ciebie niezagoscily tylko "najlepsze na swiecie glosniczki do komputera" !!!

Stempur to powinien wybrac te Totemy po cichu, a oficjalnie oswiadczyc ze w domu zagoscil zestaw kina domowego oparty o pojedyncze glosniki najbardziej popularnych podlogowek i monitorow(nie wazne ze nie od pary). Kazdy bylby wowczas zadowolony ze jakas czastka jego systemu zawitala na oltazyku Stempura.

I jeszcze, koncowka mocy Naima dla lewej przedniej kolumny, Accuphasa dla prawej, glosnik srodkowy napedzany Primarem, a tylnie Cambridgem i jakas lampa np. Prima Luna :")

Snajper>>>To za tego marnego Paradigma sie prz....do robixa czy tylko zabawiasz sie w obronce ucisnionych?

Jak czytam to forum to rzeczywiscie mozna sie nabawic jakiejs jak to nazwales Frustracji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.