Skocz do zawartości
IGNORED

Thiel cs 2.4 z lampa?

slvn

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam, drogi Dogonie !

"Obecnie mam kilka systemów, tylko że rzadko je przełączam , za dużo z tym roboty. Wolę słuchać."

Gdybyś chciał słuchać,pozostałbyś przy jednym systemie!

Wkręcasz i tyle !!!!

>Adik

Dla jednego kop a dla drugiego pierd.

Dużo tego przewaliłem i tak sobie ględzę.

Audio research to dobre urządzenia ale z pewnością nie do Thieli.

Poza tym nie samy walnięciem człowiek żyje. A.S. potrafią oddać ładna paletę barw a thiele i sporo innych renomowanych cudactw to zepsuje.

A ja akurat dzisiaj słuchałem sobie Thiel`i 7.2 z CEC`a przez DAC`a Nagry i mono piramidy też Nagry i bardzo mi się to wszystko podobało. Niestety nic nie mogę powiedzieć o ich "pierdnięciu" bo akurat jakby na przekór słuchaliśmy samych smutasów bez wykopu. To co mnie w 7.2 najbardziej urzekło to właśnie ich zrównoważenie tonalne. Prawdą jest, że nie słuchałem wielu zestawów w cenie małego domu - ale na ten chętnie zamieniłbym moje s-520 (taki żart).

slvn => ja już dużo pisałem o połączeniu Thiel 1.6 z McIntoshem 252,powiem szczerze nie chcę robić zamieszania.

Ale miałem te kolumny w domu na teście 2-3 tyg.

W tym konkretnym zestawieniu kompletna kicha, a przecież dwie legendy ?!

Dźwięk był plastikowy, dużo basu wyższego (nawet nadmiar) ,skądinąd fajnego ,

ale za to kompletny brak niższego basu. Kolumny grały za szybko i wysokie do d......y.

Barwy, plastyczność .......żadna. Po prostu mezalians. Nawet ta legendarna przestrzeń gdzieś znikła.

Panowie ,żeby nie było nieporozumień , dwie wybitne konstrukcje ,ale nie dla siebie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.