Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt nowy czy używany

purple_Castle

Rekomendowane odpowiedzi

wojciechb01, 13 Lip 2007, 19:44

>Piotr,

>co prawda to prawda.

>Stare oryginalne tłoczenia brzmią zdecydowanie autentyczniej, prawdziwiej, jest w nich więcej

>muzyki.

Dla tego w latach 70 i 80 nagrywałem je z winyla na szpulaku na 19,05 bo na niższej prędkości wiele traciły a póżniej weszły "świetne" nowsze kaseciaki i ludziska poznali co to "dobry dżwięk" Kaseciaki były nowym sprzetem a szpulaki starym.

czy teraz rozumiesz dla czego sporo osób woli stary sprzet ? oni naprawdę mają rewelacyjny słuch muzyczny i głosują nogami kupując takie a nie inne klocki

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

dartman, 13 Lip 2007, 20:04

>wojciechu,

>

>trafiłeś w wartość 20.000 tylko nie PLN a DM. W UK kosztował lekko ponad 10.000 GBP

Tak mi się wydawało, tylko niestety nie pamiętałem waluty.

Po prostu kiedyś czytałem o tych Technicsach.

Nie znam cen znakomitej większości urządzeń

Chyba nie jest to wielką zbrodnią

dartman, 13 Lip 2007, 20:16

U mnie Dama Pik, Aria a póżniej trzysilnikowy Philips i też zgłupiałem jak pozostałe barany i przeszedłem ze szpuli na kasety

Kaseciaki to była porażka a może odskocznia żeby się zachwycać nienajlepszym w dalszym ciagu "schodkowym" sposobem zapisu w CD

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja w dziecinstwie pozbylem sie bardzo wypasionego szpulowca akai, kilkuset szpul i regalu unikatowych winyli bo... bo mi sie komputer podobal jak kazdemu glupiemu smarkowi. Wiec po erze analogu Ojca mialem ciemny okres sredniowiecza gdzie zachwycalem sie syntezatorem midi oraz muzyczkami na amidze robionymi z np. 10 modulowanych sampli. Jesli mialbym po tym mrocznym sredniowieczu wpasc w czasy wspanialej oswieconej przyszlosci, skonczylbym z dvd czytajacym tez mp3 i kinem domopwym 7+1 i sluchajac wspolczesnej plastikowej muzyczki.

Tak naprawde nie samo osluchanie sie liczy lecz granice ludzkiej glupoty.

Nie bądź q.... zaraz srana taki Pantarejew, a co powiesz na temat powtarzania przez całe życie tych samych błędów i my się nie zmieniamy i bajorko jest wieczne ale mogę powiedzieć z dumą mam polską Melodję swój pierwszy magnetofon mam przenośną Orbitę w stanie nadającym się do remontu kilka szpulowych w tym dwa chodzie z kasetowymi podobnie ale pracuję raptem na czterech a ze sprzętu schodkowego mam trzy zmieniarki Pioneera [stacjonarne 6 X 18 X 24 X] dwie idealne trzecia obleci i nagrywarkę CD Audio Philipsa i z tego nie korzystam nie kupuję CD nie ściągam z internetu

zapewne jestem gupi mam wszy ale jestem szczęśliwy

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A z taśm mam nawet tą z przemówieniem J.Cyrankiewicza z 1956 roku O Obcinaniu Ręki

każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie!.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Miałem kilka szpulowców Unitry kiedyś.

Teraz nie mam na to czasu ani miejsca, ale w dalszym ciągu z sentymentem spoglądam na te sprzęty.

Drażniło mnie troche częste brudzenie się głowic.

Bo taśmy były.... jowe, te dobre nowej w miarę generacj 65 i wyżej były jako takie dno z dołkiem to była Agfa wyżebrana z PR sypała pyłem jak dziewice kwiatami w czas procesji , współczesne taśmy nie brudzą ani proch z nich nie leci chyba, że są składowane w kiblu albo w wędzarni.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.