Skocz do zawartości
IGNORED

Denon dcd-3300. Flagowiec denona?

Michu80

Rekomendowane odpowiedzi

5 lat to wytrzymuje KHS 400 C montowany w Playstation 2 - sprawdzone na własnej skórze - a to przecież kompletna masówka, nawet wizualnie gorszy od KSS 240A. Przy okazji sprostowanie - w DCD 3000 i DCD S 10 jest własnie KSS 240A. Daj Boże żeby wszystko tak chodziło w 10 letnich klockach jak w moim. Oczywiscie nie mam takiego doświadczenia jak Piotrek, więc trudno mi jednoznacznie zaprzeczyć, ale mój DCD 3000 ma przynajmniej 10 lat, nie miał zadnych sladów rozkręcania obudowy (śruby siedziały bardzo ciasano, nie miały też żadnych otarć) laser momentami się zacinał, ale po nasmarowaniu szyn zaczął chodzić jak ta lala. Może trafiłem mało używany egzemplarz, a może oryginał jednak wytrzymuje więcej? Moze na rynku jest więcej rodzajów podróbek?

merkzawa>>

czy coś nie pomyliło ci się z tymi datami? CDP-555ESD już 20 roczek kręci płytami? z tego co pamietam premiera 3 cyfrowych modeli soniego była w sezonie 89/90, co prawda mam przed sobą katalog soniego 89/90 to tam jeszce poprzednie modele z topowym CDP-X7ESD, tak naprawdę modele 333/555/777 pokazały się w katalogu 91/92

adamhiend

CDP 555ESD to rocznik 1986.

Mylisz go z serią X555ES.

Tu masz pełne info i fotki ES-ów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

marekzawa>>>

dzięki za ten link, gdzie można było obejrzeć jak kiedyś robiono transport do CD, ale takie były wówczas założenia długożywotności CD=eków w klasie wysokiej i jego cena w Japonii 150.000 yen czyli na dolary było to około 750 w europie on musiał kosztować 2 razy tyle, ja też w tym czasie kupiłem moją sławetną audio-technica w cenie fabrycznej $200 i pochodziła te 20 lat (ale to była wówczas klasa polularna i specjalnie kupiłem tak tani CD bo zakladałem, że podczas kompletnego upgrade mogę go zupełnie załatwić, obecnie padł laser Hitachi MLP-3 i jest już nie do zdobycia a chętnie jeszcze bym ją reanimował) i wcale się nie zdziwię gdy on pochodzi następne 20 lat! jaki horror dla producetów dzisaj!

• 3 miesiące później...

cloudior:

denon dcd-3560 ma laser kss-151a. Można dostać bezproblemowo nowy, za ok 250zł. Lub kupić jakiś tańszy cd z tamtego okresu który ma ten sam laser i przełożyć.

denon dcd-3300 ma w sobie kss-123a. Tutaj problem jest trochę większy. Trudno to dostać, a jak już to za ok 400zł. Alternatywnie można szukać innego cd-ka z tym laserem, trzeba za-googlować i poczytać gdzie ten kss-123a jeszcze siedzi.

pozdrawiam

cloudior, 24 Kwi 2007, 10:17

>Dzieki Panowie.

>

>ps. Michu gdyby cena za Twojego 3560 byla lepsza pewnie bym go wzial:)

Cena jest dobra, tak uważam. Typowa dla tego modelu. Może być jeszcze trochę lepsza, ale to już zapraszam na priv.

Poza tym - zapraszam na odsłuch, wtedy dużo łatwiej będzie ten wydatek przełknąć :-)

• 2 lata później...

witam, podpinam się pod stary wątek z takim pytanem:

Czy taki przykładowo denon dcd3000 jest jest w stanie wyciąć tego dcd 1500ae ? czy to ta sama liga czy też ten dcd3000 to raczej odpowiednik (chodzi mi o klase sprzetu) takiego dcd2000ae?

W konkurencji dcd3000 vs dcd1500 zakładam, ze zaden nie jest po tuningu.

Co myślicie? :) Czytałem juz chyba wszystko o tym 3000 i chyba zaczyna mnie kusić.. Byłby chyba jakiś skok jakościowy po przesiadce z dcd1015?

Pozdrawiam

Kuba

Dzieki za taką szybką odp :)

Z tego co widze kosztował chyba około 3 tys DM w dawnych czasach. Jest akurat jakiś na alegro ale nie wiadomo jaka cena minimalna :(

Myslisz, ze po lekkim tuningu jest to cudo z 95roku (dcd3000) pokonać takie wynalazki jak cd primare 21 itp? Czy już za wysoko mierzę ?

Nie pamiętam jak gra Primare 21 bo go słuchałem dość dawno, ale Denonek DCD655 a więc model z prawie najniższej półki po wymianie stopnia analogowego na lampowy był w stanie pokonać cedeka renomowanej, niszowej europejskiej marki (zmilczę której) za 11 000zł. A DCD3000 jest oparty na takich samych przetwornikach jak DCD655, tylko lepiej zaaplikowanych. Wywalenie oryginalnej analogówki i wstawienie nowej na lampach zawsze działa.

Dzieki za info :)

myslalem raczej o bardziej tradycyjnym tuningu ...

inna sprawa, ze zastanawia mnie, jak sie mają takie było nie było konkretne ciężkie i napakowane w srodku konstrukcje masowych producentów (jak ten denon) do audiofilskich klocków typu primare/krell/naim, które praktycznie są puste w środku a kosztują czasami tyle niejeden tysiąc razy bardziej skomplikowany sprzet, np medyczny....

Naima CD5i miałem chyba z tydzień w domu. Jak za swoją cenę to przeciętniactwo. Stary CD5 bez "i" był lepszy. Denonek DCD655 nadziewany lampkami też był lepszy.

Kiedyś miałem Meridiana 506.24 i bylem z niego zadowolony. Do czasu kiedy odpaliłem pierwszą lampucerę z lampkami na analogu. Meridiana natychmiast sprzedałem, i choć nadal go miło wspominam, to ja już więcej "audiofilskiego" cedeka nie kupię, bo handmade górą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.