Skocz do zawartości
IGNORED

Totalna REWOLUCJA na Audiostereo !!!

VaBanQue

Rekomendowane odpowiedzi

>liamk, uszanuj ich troche...

ale to byli anglicy, w dodatku turysci ;)

>"kurdyjscy separatyści" to coś takiego jak "Polnische Banditen"?

nie wiem kto to ci banditen ale jesli walcza o wolnosc i niepodleglosc to prawie to samo.

w dodatku kurdowie sa bardzo fair wobec swych ofiar bo na kilka dni przed zamachem publicznie oswiadczyli, ze z okazji 20 rocznicy wydania wojny z turcja beda przeprowadzac publiczne zamachy bombowe w miejscach najczesniej odwiedzanych przez cudzoziemcow.

Imho, szlachetnie z ich strony. Jak zwykle anglicy sie nie zastosowali :/

podpowiedzcie mi prosze kto postapil honorowo i widzac w jakim malo zapladniajacym umyslowo jest gronie zrzekl sie moderowania? cos mi sie obilo o uszy ale nie wiem kto to ?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

a ha , no nie ma dziwne, to porzadny gosciu, nie pasowal tam, nie zakompleksiony...

jozwa, zbig czy lolo to sa fachury, mozna sie bylo spodziewac ze wczesniej czy pozniej wystrugaja bicz na niepokornych, gdzies wogole jest lista tych m, zebym wiedzial z kim sie nie zadawac?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>prog

Obalic klasyczna definicje prawdy ?! PESTECZKA ! :)

Niech no tylko wroce z Almy, z Powidlami, butelczyna XO i kawalkiem Rocheforta, czy innego San Aguir'a !!!

Na razie wspomne tylko, ze klasyczna formua prawdy, brzmiaca : "Veritas est adaequatio intellectus et rei",

odwoluje sie do adekwatnosci intelektu (sadu), wzgledem rzeczy (faktu) swiata realnego.

Tomasz z Akwinu, autor powyzszego sformuowania, oparl sie nie tyle na formule Izaaka ben Salomona Israli,

co przede wszystkim na wykladni prawdy - Arystotelesa !

Przywolujac klasyczna definicje prawdy, nie sposob nie wspomniec o glownej tezie realizmu poznawczego Arystotelesa

i Tomasza, wedlug ktorej cokolwiek tkwi w umysle, musi wczesniej przejsc przez zmysly (principum nostrae cognitionis est a sensu).

"In principio est sicut tabula rasa in qua nihil est scriptum" - twierdzi za Arystotelesem, o ile dobrze pamietam w "De veritate" !

Absolutnie dystansuje sie od tej tezy Arystotelesa (rozwijanej procz Tomasza, jeszcze przez Locke'a)

Twierdze, ze w Ja-czlowieku tkwia dwie tablice : tablica sensualna (zapisywana w ramach nabywania zmyslowych doswiadczen)

oraz - tablica mentalna, ktorej zawartosc jest od-poznawana przez Ja-czlowieka (zgodnie z wykladnia anamnezy Platona

i natywizmu - Chomsky'ego. Jak pamietam, o zasadach myslenia lingwistycznego, stanowiacego zwornik pomiedzy mysleniem

sensualnym a mysleniem mentalnym pisalem kiedys - dudivanowi, ale jakos nie podjal tematu !

Do przedstawienie miazdzacej krytyki i obalenia klasycznej definicji prawdy na gruncie wyznawanej przeze mnie henologii (metafizyki JEDNI !)

potrzebowalbym kilkudziesieciu stron, a nie jestem biegly w pisaniu ! Moglbym to zilustrowac, ale raz - wyczerpal mi sie limit wklejania zdjec

(jedno na - 3 dni !!! Sami powiedzcie, czy to nie - MALPIA ZLOSLIWOSC !), a dwa - Lukar niszczy absolutnie wszystkie moje obrazki ktorych

NIE ROZUMIE, wiec z pewnoscia malo kto z Was mialby szanse je obejrzec !

Na razie musze podtrzymac podstawowe czynnosci zyciowe !

Moze uda mi sie cos wymyslec !

Pozdrawiam

Z ostatniej chwili :

Wlasnie dowiedzialem sie, iz decyzja Moderatorow, otrzymalem - RZULTY SWISTEK !

Tak wiec o PRAWDZIE juz chyba pisac nie bede !

ZBYT WIELE OSOB NA TYM FORUM, TEMAT TEN - W OCZY KOLE !

>nie jestem biegly w pisaniu !

Bogu dzieki! Az strach pomyslec co sie mogloby dziac :D

>electro

To az takie twardziele? Jozwa tez? A na fotkach taki mily pan...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

VaBanQue

Podważenie i Obalenie Prawdy

"Fatalna rewolucja na audiostereo !!!" :-)

nie stanowi dla jakiegokolwiek Procesora, zwanego też Klawiaturą, najmniejszego wyzwania,

w publicznym mondo :-)

Nie tyle Rewokucja co Ewolucja, od Public Enemy do VaBanQue :-)

"Rewolucja" w wykonaniu VaBanQue, stała się zbyt przewidywalna :-)

Pan Arsen Lupin, nie mogąc sie z tym pogodzić, w akcie protestu, zrezygnował z pisania na fotum :-(

Gratuluję Żółtego Orderu Rewokucji :-)

Pozdrawiam

VBQ, raz na 3 dni? Na żarty to za mało, ale na napisanie czegos mądrego aż nadto.

Wtedy kartke zdejma, bo sami będa chcieli poczytać;)

No tak, ale każdy "wielki" najpierw zwyzywa wszytkich od debili...to tak na wszelki wypadek, zeby uniknąc pomyłki:))))

Pozdrawiam

>lancaster

Musle, ze CALKOWICIE sie mylisz lancaster !

Wlasnie tego madrego sie boja, to madre ich tak przeraza !

Debiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiile !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.